CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Seggfejező elnökjelölt...


George Bush texasi kormányzó, az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltje súlyosan sérto megjegyzést tett a The New York Times egyik újságírójára az Illinois állambeli Naperville-ben. Bush - nem tudván, hogy az előtte a mikrofont már bekapcsolták - odahajolt alelnökjelöltjéhez, Dick Cheney-hez, és azt súgta a fülébe: "Ott van Adam Clymer, első ligás seggfej a New York Times-tól". Clymer bíráló cikksorozatot írt lapjában Bush texasi kormányzói teljesítményérol. Bush szóvivőnője, Karen Hughes az eset kapcsán leszögezte, hogy a megjegyzés nem a nyilvánosságnak szólt, és egy olyan cikksorozatra utalt, amelyet a kormányzó tisztességtelennek tartott. A republikánus elnökjelölt pártja philadelphiai jelöltállító gyűlésén (országos konvencióján) egyebek közt arról beszélt, hogy meg kell változtatni, udvariasabbá kell tenni a Washingtonban uralkodó vitahangnemet. Ezen a hétfői, Chicago melletti gyűlésen pedig egyebek közt azt mondta: ideje, hogy "nyíltan beszélő emberek" kerüljenek végre a fovárosba.

Olaj: 32 dollár felett


Hétfon csaknem fél dollárral drágult az olaj a fo európai tozsdén. A piac mind szilárdabb meggyozodése szerint az OPEC vasárnap esedékes miniszteri ülése még a napi kitermelési kvóta esetleges emelésével sem lesz képes úrrá lenni az árakon. A londoni nemzetközi olajtozsdén (IPE) a szabadpiaci alaptípusnak tekintett északi-tengeri Brent hordója októberi lekötésre 45 centtel 32,30 dollárra drágult a hétfői kora délutáni kereskedésben. A Brent határidos ára közelít a múlt hónapban mért, 32,80 dolláros tízévi csúcsponthoz. Az OPEC hétfoi közlése szerint pénteken 31,73 dollár volt a szervezet által irányadónak tekintett hét olajféleség átlagára a csütörtöki 31,71 dollár után. A kartell idén bevezetett ármechanizmusa szerint elvileg félmillió hordóval növelni kell a napi csoportszintu termelést, ha a referenciakosár átlagára húsz egymást követo jegyzési napon 28 dollár felett jár. Ha az árak addig nem csökkennek drámai módon, ez a határnap pénteken lesz, két nappal az OPEC bécsi miniszteri értekezlete elott. Az OPEC soros elnöke hétfoi nyilatkozatában mindezek ellenére nem tett egyértelmu utalást arra, hogy valóban várható-e bármiféle termelésemelés.

Online zenepiac: 5 milliárdos forgalom


A Jupiter Communications elorejelzése szerint az online zene-piac forgalma 2005-re eléri az 5 milliárd dollárt, ami a teljes piac 25%- át teszi majd ki. 2000-ben a várakozások szerint mintegy 20 millió felhasználó vásárol majd zenei termékeket az interneten, az online forgalom azonban egyelore mindössze 2,4%-a a piaci összbevételnek. Az online vásárlások mellett népszeru a zenék letöltése is. A zenét letölto felhasználók 45%-a 34 éven felüli, azonban ezen a téren a foiskolások a legaktívabbak: 73%-uk használja a letöltésre alkalmas Napster szoftvert havonta legalább egyszer.

Jól keres egy netes vállalkozó?


A PricewaterhouseCoopers kutatása szerint az internetes vállalkozások vezetoinek alapfizetése 1999-ben átlagosan 238.710 dollár volt, a jutalmakkal együtt pedig 325.861 dollár. Az elmúlt évben 16%-kal nott a készpénzes juttatások aránya az összfizetésen belül, de még így is magas a részvény-opciók alkalmazásának aránya. A kutatás szerint a vállalkozások vezetoi átlagosan 9,4%-ban tulajdonosai a cégnek.

Szerelmes Spice Girls


Elkezdodött az iszapbirkózás a Spice Girls házatáján. A "fuszerlányok egyike, a 27 éves Melanie Brown kezdte azzal, hogy felfedte a Sunday Mirrornak, miért akar elválni férjétol, a 31 éves Jimmy Gulzartól. Elpanaszolta, hogy a holland táncos három hónapon keresztül megtagadta tole a szerelmi együttlétet, még viagrával sem tudta felkelteni vágyakozását. És jóllehet régebben "férfiatlannak" nevezte Jimmyt, mégis csak túlságosan késon szerzett tudomást múltjáról, félreérthetetlen találkáiról homoszexuálisokkal Amszterdamban. Gulzar nem váratott soká a válasszal - már hétfon "visszaütött" a konkurens lapban, a Sunban. Elmondta a lapnak, hogy Melanie nem törodött lányukkal, Phoenix Chivel, mindig csak saját magára gondol. Mindenekelott azonban "becsapta" ot: ellenkezésével mit sem törodve titokban megnagyobbíttatta kebleit. Méghozzá két alkalommal is. Mivel pedig emiatt nem tudta tovább szoptatni a kislányt, azért o (Jimmy) büntetésbol tagadta meg tole a szerelmet. A "fuszerlány" leleplezéseinek hátterében ezúttal is a pénz áll - írja a dpa. Jimmy Gulzar, aki bevásárlási mániája miatt a "Jimmy Goldcard" becenevet kapta, akkora összeget kér Melanietól az illo megélhetéshez és hozzájárulásként lányuk felneveléséhez, ami Melanie egész vagyonának csaknem a fele. Ez az oka annak, hogy a "fuszerlány" nemcsak Anglia legjobb válóperes ügyvédeit mozgósította, hanem rímbe is szedte válási szándékának okát: "Nem akartál semmi mást, mint Mel B. vagyonát!" Vagyona pedig boven van Melanienak. Elvégre a Spice Girls együttes tagjai a 30 éven aluli popmilliomosok listájának élén állnak. A sorrend ez: Victoria Beckham 25,5, Mel C. 22,5, valamint Emma Bunton és Melanie B. 22-22 millió font sterlinggel. És messze van a szegénységi küszöbtol az 1998 májusában az együttesbol kivált Geri Halliwell is a maga 19,6 millió font sterlingjével. De ez nem minden. Victoria férje, David Beckham jelezte, hogy rövidesen megjelenik önéletrajza. Készül egy másik életrajz is Diana néhai walesi hercegno életrajzírójának, Andrew Mortonnak tollából. Amikor ez utóbbinak a megjelenését a Beckham házaspár nemrég bírói úton akarta megakadályozni, Morton arra az érvre: a házaspár magánéletében vájkál, azzal vágott vissza, hogy "errol nem lehet szó, mivel ezt már ok maguk megtették". Ami pedig a közeljövot illeti: Jimmy Gulzar bejelentette, hogy a Sunban újabb leleplezést tesz, nevezetesen felesége "egyik szeretojével" kapcsolatos felfedezésérol.

Pacino ismét apa


A 60 éves Al Pacino állítólag megint apa lesz.A National Enquirer amerikai pletykalap értesülése szerint a színész és barátnoje, a 48 esztendos Beverly D'Angelo az év végére várják gyermekük megszületését. A pár tanácsadóhoz fordult, miután éveken át nem sikerült gyermeket nemzeniük. D'Angelo állítólag kilométereket "loholt" azért, hogy a megfelelo idopontban lehessen együtt Al Pacinóval - értesült az sda svájci hírügynökség.

Warrior Kings


Az ECTS kiállítás elso reggelén a Sierra Studios bejelentette az angol Black Cactus fejlesztésében készülo Warrior Kings 3D-s valós ideju stratégiai játékát. A Warrior Kings egy Orbis-nak nevezett középkori fantasy világban játszódik, és a hagyományos stratégiai játékelemeken (termelés / fejlesztés / hadseregépítés) kívül olyan új ötletek is kerültek bele, mint a kémkedés és ahogy az egy fantasy játékhoz illik, választhatunk a jó és a rossz oldal között. A játék részletesen kidolgozott egyjátékos hadjárattal rendelkezik, miközben az ellenfél képes lesz megfigyelni gyenge pontjainkat, és ott támadni ahol a legkevésbé számítunk rá. A hadszíntér sem lesz többé sérthetetlen, a 3D-s pályák részei deformálódhatnak ha robbanás vagy egyéb nagy erohatás éri. A Warrior Kings-bol nem hiányozhat a többjátékos lehetoség sem, az 50 db multiplayer pálya egyikén egyszerre akár 16-an is játszhatnuk LAN helyi hálózatban, vagy az interneten keresztül. A 2001 második negyedévében megjeleno játéknak most indult el a weboldala, amit itt találsz meg.

ADSL a MATÁV- tól


A MATÁV 2000. szeptember 1-jétol vezette be kiskereskedelmi forgalomban az új, ADSL és ATM technológián alapuló, gyors internet- hozzáférést biztosító NetExpressz szolgáltatáscsaládot. A NetExpressz alapját képezo ADSL technológia alkalmassá teszi a meglevo, rézvezetéken muködo telefonvonalakat a jelenleginél (dial-up, illetve ISDN) akár 20-szor gyorsabb internetezésre. A MATÁV nagy sebességu ATM platformja pedig biztosítja a nagyszámú felhasználó kiszolgálásához szükséges jelentos átviteli kapacitásokat. Az új szolgáltatással lehetové válik az otthoni/irodai számítógép, vagy akár egy lokális hálózat csatlakoztatása is a telefonvezetékre. Az ADSL alapú NetExpressz szolgáltatás az ugyanazon elofizetoi vonalon muködo távbeszélo szolgáltatás zavarása nélkül veheto igénybe, így lehetové válik a - bérelt vonali internet eléréshez hasonló - állandó (always-on) internet-hozzáférés. Új szolgáltatás bevezetésérol lévén szó, az elso idoszakban a MATÁV a már bevált ISDN-re építve kívánja a szolgáltatást nyújtani, ezért a NetExpressz szolgáltatás egyelore Budapest meghatározott területein, meglévő MATÁV ISDN előfizetés mellett vehető igénybe.



2000. szeptember 05., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület