CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 14., kedd, Bonifác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Tűz a Jorgos Travel irodájában


Tűz ütött ki vasárnap kora hajnalban a Jorgos Travel utazási cég egyik budapesti irodájában, amely az V. kerületben, a Károly körút 5. szám alatti hatszintes épület földszintjén található. Az irodának több helyisége kiégett, de személyi sérülés szerencsére nem történt. Az anyagi kár jelentős, több millió forintra is rúghat. A tűzoltóság hajnali 2 óra 24 perckor kapta a riasztást, és 2 óra 47 percre el is oltották a tüzet. A tűzoltóság szándékosságra gyanakszik, de majd csak a tűzvizsgálat fogja eldönteni, hogy történt-e bűncselekmény - közölte a tűzoltóság ügyeletese.

Gore vezet


A Newsweek című amerikai hetilap legfrissebb számában közzétett közvélemény-kutatás eredménye szerint Al Gore demokratapárti elnökjelölt több százalékpontos előnnyel vezet a voksokért vívott harcban republikánus ellenfele, ifjabb George W. Bush előtt. Az összes indulót figyelembe véve a jelenlegi alelnök a szavazatok 47 százalékával áll élen. Őt követi Bush 39 százalékkal, majd Ralph Nader (Zöldek) három és a reformpárti Pat Buchanan egy százalékkal. Ha csak Al Gore és George W. Bush lenne a két elnökjelölt, akik közül választani lehet, akkor Gore 50 százalékkal nyerne Bush 41 százalékával szemben. Az AFP által ismertetett közvélemény-kutatás csütörtökön és pénteken készült 756 szavazásra jogosult személy megkérdezésével. A felmérés hibaküszöbe négy százalék. A Newsweek múlt heti számában megjelent közvélemény-kutatás Al Gore támogatottságát 49, Bush-ét pedig 39 százalékban jelölte meg.

Bosznia: újabb tömegsír


Közel ötven holttest maradványait találták meg Boszniában egy olyan területen, ahol állítólag 1992-ben szerb katonák muzulmánokat mészároltak le - közölte szombaton az eltűntek felkutatásával foglalkozó boszniai bizottság vezetője. Amor Masovic elmondta, hogy az emberi maradványokat Ivan Polje határában, egy mezőn találták, 6 kilométerre Sokolac városától. A terület az 1992-95-ös boszniai háború óta szeméttelepül szolgál. Magukat megnevezni nem kívánó szemtanúk azt állítják, hogy az áldozatok közül 37-en mohamedán férfiak, akiket 1992. szeptember 22-én Novoseoci faluban elszakítottak családjuktól, és elhurcolták őket. További heten a közeli Rogaticából származtak. A legfiatalabb áldozat 14, a legidősebb 82 éves volt. A területre két méter vastagságban szemetet, földet és egy lerombolt mecsetből származó köveket dobáltak egy futballpálya méretű területre, hogy elrejtsék az emberi maradványokat. A bizottság eddig 6050 holttestet exhumált 182 tömegsírból, illetve mintegy 2000 egyéni sírból. A mai napig semmit nem tudni 23 ezer, főleg muzulmán vallású bosnyákról, akik a 200 ezer halálos áldozatot követelő háború idején tűntek el.

Hannah színpadi szerepe


Daryl Hannah, követvén más hollywoodi színésznők példáját, októberben föllép a londoni West End egyik színpadán, mégpedig a Hétévi végyakozás című darabban, amelynek filmváltozatát Marylin Monroe vitte sikerre. Ebben a filmben látható az a híres jelenet, ahol Monroe fehér ruháját fellebbenti a metrórács huzatja. Hannah nem abszolvál majd meztelen jelenetet, mint Kathleen Turner vagy Jerry Hall, de legalább annyira ideges a bemutató közeledtével, mintha vetkőznie is kellene. A szőke színésznő, aki akrobatikus képeségekkel megáldott replikánsként (Szárnyas fejvadász) vagy sellőként (Csobbanások) egyaránt megállta már a helyét, mindent egy lapra tesz fel: azaz vagy túléli a kalandot, vagy nem. A 39 színésznő jól tudja, hogy a londoni sikerhez nem elég szőke szépségnek lenni, ezért máris vacog a foga, amint az egy hónap múlva esedékes premierre gondol-

Juliette megnyugodott


Juliette Lewis ma már csupán rossz emlékként idézi a négy évvel ezelőtt történteket, amikor alig tudta végigjátszani szerepét az Esthajnalcsillagban, mert sürgős drogrehabilitációra szorult. A forgatás végén első útja a klinikára vezetett, ahol megszabadították szenvedélybetegségétől. Mindez azért következett be, mert a színésznőt annyira megviselte szakítása Brad Pitt-tel, hogy csak a drogban talált vígaszra. (Lewis 12 éves kora óta játszik, és nagyjából ebben a korban ismerkedett meg a fűvel, de később a kemény anyagok vették át a főszerepet.) Ez a korszak azonban lezárult. Lewis, aki teljesen tiszta maradt a klinikán töltött hetek után, azóta öt filmben játszott, amelyek közül a legújabbat The Way of the Gun (A fegyver útja) ezen a héten mutatják be Amerikában. A filmet az a Christopher McQuarrie írta és rendezte, aki egy Oscart őrizgethet otthon a Közönséges bűnözők forgatókönyvéért. Lewis egy szülés előtt álló fiatalasszonyt alakít, akit két bűnöző elrabol, ám hamarosan megbánják tettüket.



2000. szeptember 10., vasárnap 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület