CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 15., szerda, Zsófia, Szonja napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Mikrochip allergia


Az angliai Saltfordban élő Stock asszony és férje fekete-fehér televíziót néz, öreg Ford Orion személygépkocsival közlekedik, lakásukban nincs mobiltelefon és mikrohullámú sütő. Az idős hölgy csak olyan boltokban vásárol, ahol kézi számológép van. Soha nem töltötte szabadságát külföldön, és Saltfordot is csak azokon a vonatokon tudja elhagyni, amelyeken nem automata ajtó van. Joan Stock nem ódivatú, szeretné ő is a kor technikáját használni, furcsa betegsége azonban megakadályozza benne - allergiás ugyanis a mikrochipekre. Allergiáját, amelyet hivatalosan diagnosztizáltak, az okozza, hogy a mikrochipek keltette elektromágneses sugárzás megbolygatja az idős hölgy agya által kibocsátott elektromos rezgéseket. Az elmúlt tíz évben egyre rosszabbá vált a helyzetem, mivel manapság mindenben van mikrochip. Ez nagyon behatárolja azt, hogy mit tudok csinálni és merre mehetek. Nagyon félelmetes érzés, mivel a fájdalom szinte kibírhatatlan, és én magam egyáltalán nem vagyok képes azt kontrolálni - nyilatkozta Stock asszony a The Times brit napilapnak. Az idős hölgy háziorvosa szerint az elektromágneses érzékenység nagyon ritka betegség. Annyira nem ismert, hogy az emberek gyakran bizonyos pszichológiai problémának vélik, jóllehet nem az. Az egyik brit orvosi szaklap szerkesztője szerint a betegségben szenvedők az élet valamennyi területén hátrányban vannak. Migrénnel, hányingerrel, látászavarral jár, és ráadásul a szenvedők bármikor elveszíthetik eszméletüket.

Melbourne: heves tüntetések


Melbourne-ben kedd reggel is összecsaptak egymással a rohamrendőrök és tüntetők a Világgazdasági Fórum (WEF) ázsiai-csendes-óceáni regionális csúcsértekezletének második napján folytatódó tiltakozó megmozdulások miatt. A globalizáció ellen tüntető tömeg egész éjjel virrasztott a Crown Towers szálloda konferenciatermébe vezető bejáratoknál. Akárcsak hétfő reggel, kedden is azt akarták megakadályozni, hogy az értekezlet résztvevői bejussanak a tanácskozás helyszínére. A megmozdulásokat egy szélsőbaloldaliakat, szakszervezeti aktivistákat és az "S11" (Szeptember 11) elnevezésű diákcsoportot tömörítő koalíció szervezi. Kedden a gumibotokkal és műanyagpajzsokkal felszerelkezett rendfenntartó erők és lovas rendőrök megint csak kénytelenek voltak rárontani a fiatalokra. Egyelőre esetleges sérülésekről nem érkezett jelentés, de az ausztrál hatóságok egyre inkább tartanak attól, hogy elharapódzhat az erőszak Melbourne-ben, miközben három nap múlva a közeli Sydneyben megkezdődnek a nyári olimpiai játékok.

Internet: sok munkahely


Az Andersen Consulting elemzése szerint az internet több új munkahelyet teremt, mint amennyinek a megszűnését okozza. Előrejelzésük szerint 2002-re az Egyesült Államokban mintegy 5,8 millióan dolgoznak majd az internet gazdaságban, Nyugat-Európában pedig több mint 3 millióan. 1998-ban az internet gazdaságban dolgozók között négyszeres volt az amerikaiak aránya a nyugat-európaiakhoz képest, ez 2002-re mindössze kétszeres lesz.

Korál: zajos siker!


Szeptember nyolcadikán három évi hallgatás után színpadra állt a Korál zenekar. A legendás csapat a Kisstadionban hatalmas sikert aratott. Már első számaik alatt megalapozták azt a fantasztikus hangulatot, ami az egész bulit jellemezte. A koncert sztárvendége Keresztes Ildikó volt, akivel Balázs Fecó előadta a méltán híressé vált "Csönd évei" című dalukat. Majd ezután a "Maradj velem" című slágerüket adták elő, amire a közönség hatalmas tapssal válaszolt. Az eseményt a "Ne állj meg soha" című dalukkal zárták melyben Dorozsmai Péter fergeteges dobszólójáé volt a főszerep.

Dolittle és az állatok


Egy jó színész mindent el tud játszani, tartja a mondás. Ebből a szempontból Eddie Murphy kétségtelenül a legjobbak közé tartozik, hiszen a Dr. Dolittle-ben derék állatorvost játszik, miközben valójában ki nem állhatja a az állatokat. Murphy nemrég elárulta, hogy különösen a szőrös teremtményektől irtózik, és nem érti, hogyan tarthat valaki macskát vagy tengerimalacot, a folyton vedlő kutyákról nem is beszélve. Az előkészületben lévő Dr. Dolittle 2. forgatása ismét kissé bonyolulttá válik majd Murphy fóbiája miatt, mivel semmilyen állatot nem lehet a közelébe engedni. Így aztán még azokat a jeleneteket is külön kell felvenni és utólag, digitálisan összerakni, ahol egyébként nem volna szükség trükkökre.

A net-police fél éve


Hetente átlagosan két állampolgári bejelentés érkezik az ORFK Kommunikációs Igazgatóságán belül működő internet-monitoring csoporthoz a világhálón lévő egyes oldalak jogsértő tartalmáról, de van, amikor ennek a három-négyszerese is "befut". A hiedelmekkel ellentétben a csoport tagjai nem az e-maileket, illetve a tartalomszolgáltatók különböző fórumait figyelik, hanem célirányosan keresnek a weben. A csoport feladata az interneten fellelhető magyar oldalakat olvasása, szabálysértési vagy büntetőjogi normákat sértő szövegek, illetve képek regisztrálása, majd továbbítása az illetékes hatóságnak. Az "internet-rendőrségnek" ugyanis nincs nyomozati jogköre. A világhálóról több oldal lekerült, amióta közismertté vált a tevékenységük. A csoport ritkán lép fel közvetve. Legtöbbször elektronikus levelet küldenek az oldal tulajdonosának, aki azt megszívlelve leveszi a szabálysértő anyagot a net-ről. Az internet a rengeteg hasznos ismeret mellett igen sok kártékony oldalt is tartalmaz. Erre példa az a website, amelyre szülők hívták fel a rendőrség figyelmét, mert kendertermesztési tanácsadást tartalmazott. A rendőrség munkatársai találtak már olyan oldalakat is, amelyeken több, mint 300 bűncselekmény elkövetésének módja - a CD-lopástól kezdve a különböző gépjárművek feltörésén keresztül a végtelenített telefonkártya készítéséig - volt olvasható. A lapra egyébként csak jelszóval lehetett belépni.

Durex.com


Az internet böngészők az angol nyelvű oldalon kívül 37 ország saját nyelvén - köztük magyarul - is elolvashatják a biztonságos szexszel és az óvszer használatával kapcsolatos tudnivalókat. A világ egyik vezető óvszergyártó cég oldaláról a témához kapcsolódó interaktív játékot is letölthetnek az érdeklődők. Ilyen például az az animációs képernyőkímélő program, amely futtatásakor apró spermák jelennek meg a képernyőn. Ezeket egy óvszerrel lehet "begyűjteni" - olvasható a tájékoztatóban.

Bloody Mary koktél


Ezentúl koktél recepteket is olvashattok a CoMedia oldalain. Az első receptünk segítségével a világ egyik legnépszerűbb koktélját kóstolhatjátok meg, a Bloody Mary-t.

Hozzávalók:
- 4 cl vodka
- 12 cl paradicsomlé
- 1/2 teáskanál friss citromlé
- 1/2 teáskanál Worcester sauce
- 1/2 teáskanál retek
- ízlés szerint: Tabasco sauce, frissen őrölt bors, vagy só
- zöldcitromgerezd

A hozzávalókat a zöldcitromgerezd kivételévelshakerben jéggel óvatosan összerázzuk. Hűtött long-drinks pohárba szűrjük, és zöldcitromgerezdel díszítjük. A fűszerezést izlés szerint változtathatjuk. Kellemes szórakozást!



2000. szeptember 13., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület