CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Megszépült a Megyeháza díszterme

Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke „mutatta be” ma a sajtó munkatársainak a Megyeháza megszépült dísztermét. A programon jelen volt Szabó János, a Mozgáskorlátozottak GYMS Megyei Szervezetének elnöke is.

A Megyeháza földszintjén található díszteremben rendezett programokon (konferenciák, továbbképzések, szakmai és kulturális programok, stb.) évente több ezer személy, közöttük sok-sok fogyatékkal élő, mozgásában akadályozott embertársunk vesz részt.

A díszterem nem csak a GYMS Megyei Önkormányzat (MÖK) által szervezett rendezvényeknek ad otthont, hanem itt zajlanak a GYMS Megyei Közigazgatási Hivatal, a GYMS Megyei Pedagógiai Intézet, és alkalmanként a MÖK más intézményei által szervezett programok is. A frekventált elhelyezkedés miatt nagy a külső igény és érdeklődés is a terem iránt.

A díszterem berendezése a nagy igénybevétel miatt az évek során alaposan elhasználódott. A nyilvántartás szerint legtöbbször Megyei Közigazgatási  Hivatal vette/veszi igénybe a termet, közigazgatási alapvizsga és szakvizsga felkészítések, illetve vizsgáztatás céljából. Mivel a Megyei Pedagógiai Intézet is a Megyeháza épületében működik, így részükről is természetes és jogos az igény a terem használatára. A fogyatékkal élő embertársaink érdekképviseletét ellátó megyei szervezetek is számos alkalommal rendeznek szakmai és kulturális programokat a Megyeháza dísztermében.

A felújítás I. ütemében - 2004-ben - sor került a 33 éves világítás és az oldalfal burkolat cseréjére, 18 millió forintért. Sajnos a tavalyi évben a MÖK anyagi helyzete azt nem tette lehetővé, hogy a felújítás egyetlen ütemben megvalósuljon, így a berendezések cseréje elmaradt.

A felújítás II. ütemének megvalósítására 2005. évben került sor.(A terem bútorzatát 1993-ban cserélték ki, 12 év után nyilvántartási értéke 0 Ft. A berendezés „életkora” és a fokozott igénybevétel miatt az utóbbi időben több szék és asztal is tönkrement.)

A felújítás (II. ütem) keretében:

90 fő részére konferencia asztal és hozzá tartozó szék/padrendszer - 7,2 millió Ft értékben, tehát: 1db asztal+a hozzá tartozó ülőhely 80.000 Ft

30 db szék - 1,35 millió Ft értékben, tehát: 1 db szék: 45.000 Ft

9 db szék - 783.000 Ft tehát: 87.500 Ft/db

Egyebek (pld. elnöki pódium felújítása, új szónoki pulpitus, projektor-állványok, padlóburkolat cseréje, technikai munkatársak részére asztal - Összesen: 2,188 millió Ft

Felújítás értéke összesen: 11,521 millió Ft

A felújítási költségek - a vállalkozási szerződésben foglaltak késedelmes teljesítése miatt – 1,728 millió Ft-tal csökkentek. A felújítási költségeket tovább csökkenti majd a még hiányzó bútordarabok miatt a vállalkozó által fizetendő kötbér összege: 7600 Ft/nap, dec. 21-ig 281.000 Ft. A vállalkozó a hiányzó bútordarabok pótlását (34 db szék) 2006 januárjára vállalta.

A díszteremben egy tolmácsberendezés elhelyezéséhez szükséges technikai feltétel is kiépítésre került (elektromos alapszerelések, csatlakozási helyek,).

A felújított terem „értékét” növeli, hogy a közelmúltban kialakításra került egy mozgáskorlátozott toalett is. Így Győrben a Megyeházán található az egyetlen, - a fogyatékkal élők számára is akadálymentesen megközelíthető és használható -, a mai kor elvárásainak megfelelő konferenciaterem.

A megszépült konferenciaterem összesen 129 főt (ülőhelyek) tud befogadni.

Ponty Zita



2005. december 21., szerda 13:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület