CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 14., kedd, Bonifác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Tamás neve Toma?


A tv2 Napló című műsorának vasárnapi adása szerint Veér András és kutatócsoportja szinte biztos abban, hogy az Oroszországból egy hónapja hazatért volt magyar hadifogoly neve nem Tamás András, hanem Toma András, és a szabolcsi Sulyánbokorról származik. A műsorból az derült ki, hogy a férfit felismerte két testvére, illetve, hogy a volt hadifogoly 21 konkrét kérdésre tudott választ adni, ami azt igazolja, hogy nagy helyismerete van a Nyíregyháza melletti községben. Veér András pszichiáter úgy döntött, hogy DNS- vizsgálatokat végeztet. Az egykori magyar hadifogoly augusztus 11-én indult haza Oroszországból, ahol egy elmegyógyintézetben ápolták. A férfi 1945 januárjában került fogságba, onnan 1947-ben szállították a Moszkvától 700 kilométerre található kotyelnyicsi pszichiátriai kórházba. Magyarország moszkvai nagykövetsége 1998 őszén értesült arról, hogy egy magyar beteget ápolnak az intézetben. A konzul 2000 februárjában személyesen is felkereste a férfit. Az idős férfi kezelését az Országos Pszichiátriai és Neurológia Intézet vállalta. A volt hadifogolyban Magyarországon többen is felismerni vélték Oroszországban eltűnt rokonukat.

Szaddám rákos?


Az Egyesült Államok megerősített értesülése szerint Szaddám Huszein iraki elnök rákos. Az utóbbi néhány hétben iraki ellenzéki források és különböző térségbeli publikációk egyaránt állították, hogy Szaddám nyirokmirigyrákban szenved, a bangladesi iraki nagykövetség azonban cáfolta a hírt. Az értesülést nyilvánosságra hozó az-Zamen című kuvaiti hetilap úgy tudja, hogy Washington három éve szerzett először tudomást Szaddám betegségéről. A tárgyban végzett vizsgálódást azonban csak most februárban zárták le, miután az amerikai hírszerzés információit megerősítették - írta szombati számában a "jól tájékozott" amerikai forrásokra hivatkozó kuvaiti újság. A Reuters jelentése szerint a hetilap tulajdonosa Nasszer sejk, aki a kuvaiti trónörökös és miniszterelnök - Szaad el-Abdullah esz-Szalem asz- Szabah sejk - tanácsadója, egyben a befolyásos külügyminiszter fia. "Megfigyelők szerint az Egyesült Államok mintha Szaddám Huszein gyógyíthatatlan betegségéből fakadó halálára várna, mintegy alternatívaként a féken tartás kudarcot vallott politikájára, amelynek egy évtizeden át túsza volt" - olvasható a hetilap Washingtonból keltezett cikkében. Ezzel szemben egy jordániai tisztségviselőnek iraki kollégája találkozásukkor megerősítette, hogy Szaddám beteg. "Ez magyarázza, miért sietnek francia, kubai és más nemzetiségű orvosok Bagdadba a jordániai fővároson, Ammánon keresztül" - írta a kuvaiti újság.

Korrupciós perek Kínában


Öt perben közel száz vádlott áll a bíróság előtt a kommunista Kína történetének eddigi legszerteágazóbb korrupciós ügyében. Legkevesebb 10 embert a kivégzés fenyeget. Fucsien tengerparti tartomány öt nagyvárosának bírósága jelenleg tárgyalja a 96 személy ügyét, akiket azzal vádolnak, hogy gigantikus csempészhálózatot működtettek a tartományban, főleg importált autókkal üzletelve - jelentette az AFP a phoenix.com kínai internetes forrásra hivatkozva. A Hsziamen, Fucsou, Csangcsou, Csüancsou és Putien városokban bíróság elé állított személyek csak az első csoportot alkotják, amelynek sorsáról az október 1-i nemzeti ünnep előtt dönteni kívánnak. A perek már szerdán elkezdődtek, de a hatóságok hírzárlatot rendeltek el, nehogy napvilágra kerüljenek a rezsimet zavarba ejtő információk - közölte az idézett internetes honlap. A korrupciós botrány egyik főszereplője, Csuang Zsu-sun szombaton a fucsoui törvényszék előtt elismerte, hogy a város rendőrkapitányaként 12 ezer dollárnak megfelelő kenőpénzt fogadott el azért, mert szemet hunyt az importautókkal folytatott csempészet fölött. Ez az összeg elenyészik a korrupciós ügy teljes, akár több tízmilliárd dollárt is elérő összege mellett. A perek végeztével legalább 10 vádlottat kivégeznek - jelezte előre az egyik helyi lap. A homeway.com nevű internetes újság szerint szombaton Hsziamenben a vád máris halálos ítéletet kért a botrányba belekeveredett Xionghui cég volt elnökére, Cai Hai- pengre. A vádlott azonban felfedte több magas beosztású tisztségviselő nevét, ami miatt talán megkegyelmeznek neki. A legsúlyosabb büntetést kérték Putienben Cao Hszing-hajra, az Orient nevű vállalatcsoport lebukott vezérigazgatójára is. Lui Feng volt hsziameni párttitkárt és feleségét szintén kivégzés fenyegeti - írta az AFP.

Lara F B dobta Nicholsont


Azoknak lett igazuk, akik nem nagy jövőt jósoltak Lara Flynn Boyle és Jack Nicholson kapcsolatának, tekintettel arra, hogy a színésznő kevesebb, mint feleannyi idős Jacknél. Boyle a napokban jelentette be, hogy kapcsolatuknak vége szakadt, és javában keresi új partnerét. Alighanem meg is találta, mert az Emmy-díjkiosztó után banketten már igen meghitten beszélgetett a szintén facér Bruce Willisszel. Willis szintén nemrég adta ki az útját barátnőjének, Maria Bravónak, és azóta ő is ú kalandokat keres. Úgy látszik, összejött a dolog.

Több mint testőr


A szállodai alkalmazott rosszkor nyitott be Jennifer Lopez szobájába, és mit látott? Bizony azt, hogy a színésznő vidáman hempereg az ágyban a testőrével. Legalábbis erről számolt be a The Sun című brit bulvárlap, amely árgus szemekkel kíséri Lopez minden mozdulatát, aki éppen az angol fővárosban népszerűsíti legújabb, The Cell című filmjét. A lap értetlenségét fejezte ki Lopez viselkedését illetően, aki "hivatalosan" az éppen rendőrségi eljárás alatt álló rapsztár, Puff Daddy barátnője, és lám, rútul megcsalta kedvesét e nehéz időkben.

Patrizier 2


A német Ascaron fejlesztő csapat kiadott három screenshotot a most bemutatott Patrizier 2 nevű valós idejű tengeri-kereskedelmi szimulátor játékából. A Patrizier 2 játékban európa történelmének London és Novgorod közötti tengeri kereskedelmét játszhatjuk el élethű szimulált formában. A feladat nem könnyű, egyszerű kereskedőként indulunk a játék elején és az a célunk, hogy a játék végére nagyhatalmú vállalkozóként, esetleg egy hajózási társaság elnökeként ismerjen minket az európai kontinens. Célunk eléréséhez meg kell tanulnunk a kereskedés fortélyait és különböző megbízásokat kell elvállalnunk. A játék 2000 végén fog megjelenni.

Szélessávú Siemens


A Siemens Információs és Kommunikációs Hálózatok csoportját bízta meg a frankfurti ArcTel GmbH&Co.KG, egy vezeték nélküli, szélessávú hozzáférési rendszer tervezésével, kivitelezésével és szállításával. Emellett a kulcsrakész átadású projektben a Siemens tanácsadóként is szerepel, illetve felelős lesz a karbantartásért. A szállítandó Walkair Broadband Wireless Access (BWA) rendszert a Siemens partnere, az izraeli Floware Wireless System Ltd.gyártja. A Mannesmann Arcor és a szélessávú kommunikációban világelső, észak-amerikai Teligent közös vállalkozása, az ArcTel Németországban az anyavállalatok rádiófrekvenciáit használhatja, amelyekkel a kis- és középméretű vállalkozások mintegy 35%-át lehet elérni. A BWA rendszer bevezetése lehetővé teszi az ArcTel számára, hogy a hozzáférési szolgáltatások széles skáláját kínálja, beleértve az ISDN-t és az Internetet, a Frame Relay-t és az IP szolgáltatásokat.

Martini Bianco Schweppes


Ezúttal egy egyszerű, viszont annál ízletesebb koktéllal kedveskedünk olvasóinknak. Hozzávalók: 1/2 Martini Bianco és 1/2 Schweppes. A Martini Bianco Schweppes koktél egyszerűen elkészíthető, ugyanis nem igényel egzotikus, különleges összetevőket. Mindösszesen Martini Biancora és Schweppes tonikra van szükségünk. Az összetevőket fele- fele arányban összekeverve lehetőleg long-drink pohárba szolgáljuk fel.



2000. szeptember 18., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület