CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 14., kedd, Bonifác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

Eltérített kubai gép balesete


Pentagon közlése szerint a lezuhant kubai gép utasai között az amerikai mentocsoportok kilenc sebesült túlélot találtak. Legkevesebb egy személy életét vesztette a tragédiában, amikor kedden Floridától délre, Key West közelében az elso jelentések szerint valószínuleg a vízbe zuhant egy kis méretu, An-2 típusú, vízen való siklásra is alkalmas kubai repülogép. Eleinte feltételezték: az is lehet, hogy üzemanyaghiány folytán egyszeruen simán leszállt a tenger vizére. A fedélzeten tartózkodók száma 14 és 18 között volt a különbözo, egymásnak egyelore ellentmondó közlések szerint. Azelott, hogy a nyugat-kubai Pinar del Rióból felszállt gép eltunt volna a légiirányítók radarernyojérol, a fedélzeten tartózkodók közül valakik állítólag eltérítették a gépet eredeti útirányától. Egyes közlések szerint erosen kétséges volt, hogy elegendo-e az üzemanyag. A kubai hatóságok vízi kutatáshoz és mentéshez kérték az amerikaiak segítségét. Egy amerikai AWACS-gép már érzékelt is segélykéro elektronikus jeleket a helyszínrol. A mentés folytatódik.

Nagy mell - kisebb adó!


Dániában kevesebb adót kell fizetniük azoknak a hölgyeknek, akiknek nagyobb a keblük. A fenti kedvezmény azonban csak azokra a nokre vonatkozik, akik masszázsszalonokban dolgoznak, és betét beültetésével nagyobbíttatták meg a keblük. Ok leírhatják adóalapjukból a mutét költségeit. Mindezt immár precedens értéku eset erosíti: a dán adóhatóság fellebviteli osztálya engedélyezte egy masszoznek, hogy elszámolhassa adója terhére kebelnagyobbításának kiadásait. A hölgy kérelmét elso fokon a városi adóhatóság elutasította - jelentette a Reuters. Dániában a vállalati adótörvények értelmében leírható az adóalapból az olyan beruházás, amely javítja az üzletmenetet. Márpedig - csupán a tömegvonzás fizikai alaptörvénye alapján is - nagyobb kebel nagyobb tömeget vonz.

A szombathelyi Márkus ezüstérme


Olimpiai ezüstérmet nyert 242.5 kg-os új országos csúccsal Márkus Erzsébet a súlyemelok 69 kilósok kategóriájában. Az aranyérmet a kínai Lin Vej-ning nyakába akasztották. O is 242.5 kg-ot teljesített, könnyebb testsúlyának köszönhette, hogy övé lett az elsoség. Márkus - kedvenc fogásnemében - szakításban 105 kilón kezdett, majd 110-en folytatta. Aztán következett az, amit Fazekas Endre szövetségi kapitány már két napja megjósolt: világcsúcsot állított fel 112.5 kg- mal, egy kilóval megjavítva a kínai Liu Tung-ping rekordját. Ez 2.5 kilóval volt több saját országos csúcsnál. Ezt követoen megpróbálkozott ezzel a súllyal a nagy rivális, az összetett világcsúcstartó Lin Vej-ning is - sikertelenül. Kár, hogy olimpián csak összetettben hirdetnek eredményt. Lökésben a 31 éves magyar súlyemelo - aki mindig nagy csatakiáltások közepette ragadja meg a súlyt - elobb 125, majd 130 kilót teljesített. Ezzel 242.5 kilóra javította az általa tartott 240 kilós összetett magyar rekordot. Ezt követoen óriási taktikai csata következett, Márkus megpróbálkozott a 137.5 kg-mal, de ez már nem sikerült neki. A súly egyébként 2.5 kilóval több lett volna az országos csúcsánál. Lin Vej-ning 132.5 kilót lökött, és ezzel 242.5 kilót teljesített, ugyanannyit, mint Márkus, de Ő csaknem két kilóval könnyebb nála. A bronzérmet az indiai Karnam Malleswari nyerte 240 kilóval. Érdekesség, hogy az indiainak az egykori olimpiai és világbajnok Leonyid Taranyenko az edzoje, aki 266 kilós lökéssel 1988 óta abszolút világcsúcstartó. A mezony erosségét jól jellemezte, hogy az indulók összesen 64 világbajnoki érmet szereztek, 30 junior, illetve felnott világcsúcsot állítottak fel eddigi pályafutásuk során. Márkus eddig összetettben kétszer nyert világbajnoki bronzérmet, egyszer pedig Európa-bajnoki aranyat. Lökésben vb-hatodik volt, és egy alkalommal Európa-bajnok. Szakításban tavaly megnyerte a világbajnokságot, és eddig öt Eb- aranyat is begyujtött. Kilencszeres országos bajnok.

Helen Hunt új pasija


Mindkét fél sajtófonöke megerosítette a hetek óta rebesgetett hírt, miszerint Helen Hunt és Kevin Spacey egymásra találtak. Az Oscar- díjas színészno (Lesz ez még így se!) közlékeny barátai elárulták, hogy mióta Hunt szakított férjével, Hank Azariával, igen magányos és zavarodott volt, ezért nagy ajándék volt számára, hogy rátalált Spacey-re. A kapcsolat már csak azért is különleges, mert a kétszeres Oscar-díjas Spacey közismerten fél elkötelezni magát, és inkább vállalja, hogy az ilyesmire fogékony bulvárlapok a fiúkkal hozzák összefüggésbe, amiért állandó barátno nélkül mutatkozik.

Hamis beállítás


A KPMG tanácsadó részlege kutatásában összehasonlította a brit internetes és hagyományos vállalkozások vezetoinek jellemzoit. Ennek eredményei szerint az internetes cégek vezetoinek átlagéletkora 38 év, a hagyományos vállalkozásoknál 46 év. A dot-com cégek vezetoinek 22%-a heti 71 óránál is többet dolgozik, a másik csoportban ugyanez az arány 12%. Az internetes cégek vezetoinek 40%-a este 8 után is az irodájában van. A diplomás vezetok aránya a hagyományos cégeknél magasabb. 84%-os, szemben az internetes vállalatokkal, ahol csak 66%.

Online game mobilon


A Datamonitor elorejelzése szerint 2005-re az online mobiltelefonos játékok felhasználóinak száma Európában és az Egyesült Államokban eléri a 200 milliót. Ez azt jelenti, hogy a mobiltelefon-használók 80%-a játszik majd telefonján IP alapú kapcsolaton keresztül. A piac összforgalma 2005-re eléri a 6 milliárd dollárt. Ennek 60%-a Európából származik majd.



2000. szeptember 20., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület