CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 14., kedd, Bonifác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

E rovat vezetőjének munkája a LAP Stúdió támogatásával készült.

15 éves postarabló


A főváros XVII. kerületében egy 15 éves símaszkos fiú pénteken reggel riasztópisztollyal kirabolta a rákoskerti postát, majd zsákmányával együtt néhány perc alatt rendőrkézre került. A közlemény szerint, B. F. 15 éves helyi lakos reggel 8 óra után néhány perccel a Toldi Miklós utcai postahivatalban fekete símaszkban, kezében riasztópisztollyal az alkalmazottakat a pénztárakban lévő készpénz átadására kényszerítette. A fiatalember követelésének eleget tettek, miközben egyiküknek sikerült megnyomni a rendőrségi riasztót. Az időközben a postahivatalhoz érkezett postai pénzszállító járat kísérője - észlelve a folyamatban lévő rablást - szolgálati fegyverével megpróbálta megakadályozni a bűncselekményt. A fiú, látva hogy elvágták menekülési útvonalát, magához rántott egy, a postahivatalban ügyfélként tartózkodó 70 éves asszonyt, és a riasztópisztolyt az idős nő fejéhez tartotta. A pénzkísérő az ügyfél biztonsága érdekében utat engedett az elkövetőnek, aki a bejáratnál ellökte magától az asszonyt, és futva elmenekült a helyszínről. A támadót a postajárat kísérője gyalog, egy, a közelben tartózkodó állampolgár pedig autójával üldözőbe vette, de a menekülő fiút a Zrínyi utcánál szem elől tévesztették. A postahivatal felé a támadó feltételezhető menekülési útvonalán érkező rendőrautó a Zrínyi utca és Pipishegy utca kereszteződésénél figyelt fel egy futó alakra, akire részben ráillett a támadóról készült személyleírás. A rendőr feltartóztatta a fiút, akinek csomagjából előkerült a riasztópisztoly, valamint a postahivatalból magával vitt 134 ezer forint készpénz és a menekülése során levetett símaszkja, illetve pulóvere. A BRFK sajtóosztályának vezetője elmondta, hogy az elfogott szakközépiskolás első védekezési reakciója során azt mondta, hogy egy ismeretlen férfi kényszerítette, rabolja ki a postát - átadott neki egy símaszkot és egy riasztópisztolyt.Hozzátette: a jelenlegi nyomozás alapján semmi sem támasztja alá a fiatalember állítását.

26 palesztin sérült


Újabb összetűzések voltak szombat reggel a javarészt palesztinok lakta Ciszjordániában és a Gázai övezetben. 26 palesztin megsérült, egyikük válságos állapotban van. Az egyik tűzfészek a ciszjordániai Hebron volt, itt tíz palesztin sérült meg az izraeli biztonsági erőkkel való utcai összetűzésekben. Az izraeli karhatalom gumibevonatú lövedékeket és könnygázt vetett be az itt-ott gyülekező palesztin tömegek szétoszlatására. Az előző napokban számos heves összecsapás volt izraeliek és palesztinok között Jeruzsálemben és az Izrael által megszállva tartott palesztin területeken. Több palesztin szervezet felszólította a palesztin lakosságot, hogy tekintse a szombatot a palesztin áldozatokról való megemlékezés napjának, és tüntetésekkel, valamint általános sztrájkkal tegye keservesen emlékezetessé ezt a napot az izraeli hatóságok számára.

E-kereskedelmi előrejelzés


A nagy internetes kutatóintézetek mindegyike kiadta az elektronikus kereskedelem novemberre-decemberre vonatkozó előrejelzését. A Forrester Research szerint az idei karácsonyi szezon online forgalma 10 milliárd dolláros lesz, kétszerese a tavalyinak. A Jupiter Communications várakozásai szerint november 1. és december 31. között 12 milliárd dollárt tesz majd ki az amerikai internetes kereskedelem forgalma, 66%-kal több mint tavaly ilyenkor. A Gartner Group előrejelzése szerint világszerte 19 milliárd dolláros lesz az elektronikus kereskedelem negyedik negyedéves forgalma, ami 85%-os növekedést jelent a megelőző év hasonló időszakához képest.

Kajaknégyesünk olimpiai bajnok!


Az utolsó 1000-es döntőben a negyedik sydneyi ötkarikás aranyat nyerte a Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor kajaknégyes. Iszonyatos verseny volt! A rajt nem a legjobban sikerült, 250-nél csak a 3. helyen haladt a magyar hajó (0.59 mp hátrány a vezető németek mögött, s ott voltak a két nagy ellenfél között még az oroszok is). A folytatás kitűnően sikerült, féltávnál már 0.43 mp volt Vereckeiék előnye. Újabb fordulat, szinte érzékelhetetlen, de a sorrendet befolyásoló ritmusváltás történt 750- ig: 1. Németország, 2. Magyarország. A különbség: 0.2 mp. És a vége: egy újabb helycsere az élen. A legjobbkor. Mintegy 100-150 m-rel a cél előtt már látni lehetett: a magyar négyes körülbelül 1 m-es előnyének elégnek kell lennie az aranyhoz! Elég volt! A vége szinte kényelmes, abszolut megnyugtató győzelem, 0.516 mp-es differenciával. Megvolt az első kajak-kenus arany, ami a sydneyi össztermést illetően a negyedik. A kenu párosok versenyében a Pulai, Novák duó a mezőny közepén helyezkedett el, szinte végig az 5. helyen lapátolt. A táv utolsó negyedére jött fel negyediknek, de aztán elfogyott az erő, s nem előre-, hanem visszalépett egyet. Tetszik, nem tetszik: ez volt a realitás. A románok magabiztosan nyertek a kubaiak előtt, a legutóbbi két vb-n győztes oroszok lemaradtak a dobogóról

Goldie Hawn és Kurt Russell


Goldie Hawn és Kurt Russell Hollywood egyik legtartósabb házasságát mondhatják magukénak, a botrányra éhes pletykalapok talán ezért röppentik fel minduntalan, hogy végre elválnak útjaik. Legutóbb például Hawn egyedül jelent meg egy rendezvényen, és másnap vitriolos cikkek jelentek meg arról, hogy lám, semmi sem tart örökké. Hawn ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy jó lenne, ha mindenki élné a maga életét, és nem piszkálna másokat. Kijelentette: boldog házasságban él férjével, ám mivel felnőtt emberek, néha külön is megjelennek nyilvánosan, de ebből még nem kell messzemenő következtetéseket levonni.

Glenn Close boldogít


Robert Pastorelli a vőlegény. Glenn Close még az idén kimondja a boldogító igent Robert Pastorelli színésznek, akivel egy éve él együtt. A vőlegény hamarosan a keleti partra költözik Los Angelesből, mivel leendő arája utálja Kaliforniát. Az 53 éves Close eddig kétszer volt férjnél, és egy kislánya van, akárcsak Pastorellinek. A pár barátai szerint kapcsolatukat egy másfél évvel ezelőtti tragédia mélyítette el: Pastorelli barátnője véletlenül agyonlőtte magát, és Close volt az, aki megvígasztalta. Close legközelebb a 101 kiskutya folytatásában játszik, természetesen mint Szörnyella de Frász.

Ötzi, a jégember


Három órára felolvasztották hétfőn az észak-olaszországi Bolzanóban Ötzit, a "jégembert", hogy testéből mintát vehessenek, s ezáltal megállapíthassák 5300 évvel ezelőtti halálának okát. "Megvizsgáljuk, milyen volt a vér eloszlása a testben a halál pillanatában, főként pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy a testen talált sérülések a halál beállta előtt vagy után keletkeztek" - mondta újságíróknak Franco Tagliaro, a római egyetem professzora. Hétfő reggel szövetmintákat vettek a -6 Celsius-fokról +4 Celsius-fokra felmelegített múmia bal térdéből, valamint darabkákat csontjából és fogaiból. Cisztoszkópiát (hólyagvizsgálatot) is végeztek rajta, továbbá megvizsgálták a belet és a hasat. Svájci, olasz, osztrák és angol tudósok osztoznak a munkán, amelynek fő eleme a pontos DNS-azonosítás. A teljes DNS-lánc rekonstruálása nemcsak a bronzkori ember sajátos betegségeire világíthat rá, hanem lehetővé válhat a lelőhely környékén élő népek közös genetikai örökségének megállapítása is. Ötzi a dél-tiroli Ötz- völgyről kapta nevét, ahol 1991-ben turisták rátaláltak, s övé a ma látható legrégibb és legjobban konzervált emberi test a földön. Az 1,65 méter magas, 40 kilós férfi körülbelül 45 éves korában halt meg.

Bombay Punch


Azt hiszem egy jó puncs segítségével könnyen fel lehet dobni a házibuli egyébként is fergeteges hangulatát... Hozzávalók 25 főre: 1 liter brandy, 1 liter száraz cherry, 8 cl maraschino likőr, 8 cl triple sec, 2 cl cseresznyepálinka, 4 üveg hűtött pezsgő, 1/2 csésze kristálycukor, 12 citrom leve, 6 zöldcitrom leve, 2 liter ásványvíz, friss gyümölcsök ízlés szerint. A gyümölcsleveket és a cukrot nagy puncsostálban a cukor feloldódásáig kavarjuk, ezután hozzáöntjük a többi összetevőt, és alaposan elkeverjük. Tegyük bele az évszaknak megfelelő gyümölcsöket ízlés szerinti arányban és mennyiségben. Végezetül a lehetőségeknek megfelelően minél nagyobb jégdarabot tegyünk a tálba!



2000. szeptember 30., szombat 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület