CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

E rovat vezetőjének munkája a LAP Stúdió támogatásával készült.

Barak: a palesztinok hibásak


Ehud Barak izraeli miniszterelnök hétfőn a Palesztin Hatóságot tette felelőssé a Gázai-övezetben és a Jordán folyó nyugati partvidékén kirobban legújabb zavargásokért. Az izraeli rádiónak nyilatkozva kijelentette: a Palesztin Hatóság képtelen volt a palesztin területek rendőrségét megakadályozni abban, hogy izraeli katonákra lőjön. Barak szerint túl egyszerű lenne a zavargásokat egyszerűen Ariel Saron izraeli ellenzéki vezetőnek a jeruzsálemi Templomhegyen tett látogatásával indokolni. Úgy ítélte meg, hogy az erőszak kitörésének okai ennél bonyolultabbak. A palesztin fél provokációnak minősítette Saron múlt csütörtöki templomhegyi sétáját, amellyel Izrael szuverenitását akarta tüntetőleg kifejezni a muzulmánok harmadik legfontosabb szent helyének számító, arabul Haram as-Sarífnak nevezett terület felett. Az Európai Unió francia elnöksége is provokáció következményének minősítette a Kelet-Jeruzsálemben és a palesztin területeken kitört zavargásokat. Az elmúlt négy nap folyamán a palesztinok és az izraeli biztonsági erők összetűzéseiben a különböző adatok szerint 29-36 ember vesztette életét. Hétfőre virradóra nagyrészt helyreállt a nyugalom az elmúlt napok válságterületein, csupán a Gázai-övezetbeli Názáret környékéről jelentettek szórványos összetűzéseket. Az izraeli biztonsági erők hétfő reggel Izrael északi részén az izraeli arabok további zavargásaira számítottak, ezért a térség több útja továbbra is lezárva maradt.

Családokat célzó reklámok?


Az AdRelevance kutatása szerint május és augusztus között a családokat célzó online hirdetések száma 96%-kal nőtt, míg a gyerekeknek szóló reklámok mennyisége 56%-kal csökkent ugyanezen időszak alatt. A leggyakoribb hirdetők az áruházak (13%), őket a televíziós csatornák (12%) és a szórakoztató internetes oldalak (12%) követik. A családokat célzó hirdetők körében a legnépszerűbb oldalak a Yahoo! (27,07%) és az AOL.com (12,28%), ezeket a Disney követi (10,39%).

Kajak-kenu: 3 arany 1 ezüst!


Kammerer Zoltán és Storcz Botond a kajak kettes 500 méteres versenyében, Pulai Imre és Novák Ferenc az 500 méteres kenu kettesben, Kolonics György kenu egyesben szintén 500 méteren olimpiai bajnok lett, míg a női 500 méteres kajak kettes, Kovács Katalin és Szabó Szilvia ezüstöt nyertb vasárnap Sydneyben. Amikor végre 6 óra és néhány perces késéssel kezdődtek az 500 m-es döntők a kajak-kenu olimpián, a szél nem sokat csökkent, csak éppen össze-vissza fújt. Ez azonban nem zavarta Kolonics Györgyöt (c-1), a Kammerer Zoltán, Storcz Botond (k-2) és a Pulai Imre, Novák Ferenc (c-2) duót abban, hogy aranyérmet nyerjen, a Kovács Katalin, Szabó Szilvia kajakpáros második lett. Vereckei Ákos (k-1) a negyedik, Kőbán Rita a 6. helyen ért célba. A magyar kajak-kenu válogatott összesen 4 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett a Penrith-tavon. Kolonics György amolyan kamikaze-módjára vágott neki a szélfútta, igencsak hullámos pályájának és a féltávnál a viszonylag szerény 4. helyen lapátolt. Utána, körülbelül 300 m-nél azonban ritmust váltott, mintha megérezte volna, van keresnivalója, s sorra előzte le riválisait. Szinte repült a hullámok hátán a maga "pehelysúlyával". Utolsóként az orosz Opalev sem jelentett akadályt, s elsőként ért célba. A következő arany a Kammerer, Storcz párosé lett, akik mintha beprogramozták volna magukat a győzelemre. Végig nagy harcot vívtak az ausztrálokkal, felváltva vezettek, de többnyire a magyarok voltak az élen. És még nem volt vége. Következett egy igazi bravúrarany a Pulai, Novák kenus duó jóvoltából. Az első 250 után a 2. helyen haladtak a lengyelek mögött, aztán nagyobb sebességre kapcsolva fokozatosan feljöttek. Elhúzni nem tudtak, de Novák már a célban magabiztosan ünnepelte győzelmüket. Ezen a napon a férfi vízilabda csapat is első lett az oroszok legyőzésével!

Fergteges forgatás!


Cifra jelenetek várhatók a Frida Kahlo mexikói festőnő életéről szóló film forgatásán, mert a főbb szereplők között túlságosan szoros a viszony. A női főszereplő Salma Hayek, akinek a Desperado forgatásán állítólag sikerült szoros kapcsolatot kialakítani Antonio Banderasszal, aki most is együtt játszik vele. Banderast minden bizonnyal elkíséri a forgatásra felesége, a féltékeny Melanie Griffith is, míg Hayek jelenlegi barátja, Edward Norton hivatalból lesz jelen, mivel ő is játszik a filmben. A pletykarovatok szerkesztői már most dörzsölik a kezüket, mert a négyesfogatnak köszönhetően a forgatás izgalmasabbnak ígérkezik, mint maga a film. A helyzet érdekességét csak fokozza, hogy állítólag Hayek és Norton között már nem olyan szoros a kapcsolat, mint korábban, miközben Griffith olyan heves meggyőződéssel nyilatkozik házassága szilárdságáról, hogy az már eleve gyanús.

Rekorder ötkarikás web


Rekordokat döntött az internet olimpiai oldalainak nézettsége az ötkarikás játékok ideje alatt. Az olimpia hivatalos weboldalát eddig több mint 9,7 milliárdszor nyitották meg az érdeklődők. Szeptember 26. volt a leglátogatottabb nap, ekkor 24 óra alatt 874,4 millióan olvasták el a legújabb híreket a világhálón. - Az internet egyre fontosabb szerepet játszik a hírközlésben, de a tévéközvetítések még mindig nagyon népszerűek - mondta Dick Pound, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke.

Harmadik generációs berendezések


Gävle városában, Svédországban, 3G hálózati berendezéseket előállító egységét állítottak üzembe. Az Ericsson kilenc kereskedelmi szerződésben szerepel WCDMA 3G hálózatok szállítójaként. Az első WCDMA rendszerek Japánban kezdik meg kereskedelmi működésüket 2001- ben, és ezután nem sokkal egyes európai hálózatokban is sor kerül a kereskedelmi bevezetésre. Egy éven belül közel 90 harmadik generációs engedéllyel rendelkező hálózatüzemeltető lesz világszerte. A Gävle-i létesítményen kívül az Ericsson a Stockholmtól délre található nymäshamni gyárban és a fővárostól északra elhelyezkedő kistai "mobilvölgyben" is állít elő WCDMA berendezéseket Svédországban. Ezeken a helyszíneken a WCDMA bázisállomásokhoz szükséges többvivőfrekvenciás teljesítményerősítők (MCPA) gyártása folyik majd.



2000. október 02., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület