CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

E rovat vezetőjének munkája a LAP Stúdió támogatásával készült.

Kostunica esküje


Vojislav Kostunica a jugoszláv parlament két háza előtt szombat este letette hivatali esküjét: ezzel hivatalba lépett az új jugoszláv elnök. Kostunica a parlament két háza előtt mondta el az eskü rövid szövegét, amelyben többek között ígéretet tett az ország területi épségének, függetlenségének megőrzésére. Az előző jugoszláv kormánypártok újraválasztott képviselői is részt vettek az új összetételű törvényhozás szombati alakuló ülésén. A RTS szerb állami tévé által sugárzott felvételeken feltűnt a szerb kormány belügyminisztere, a hágai Nemzetközi Törvényszék által háborús bűnösként nyilvántartott Vlajko Stojiljkovic is. Mint a belgrádi média jelentéseiből kitűnt, megjelentek az ülésen a bukott államfő, Slobodan Milosevic vezette Szerbiai Szocialista Párt (SPS), a Jugoszláv Egyesült Baloldal és a montenegrói Szocialista Néppárt színeiben újraválasztott képviselők is. Az RTS szerb állami tévének a felsőház alakuló üléséről sugárzott felvételein a többi között feltűnt a hágai Nemzetközi Törvényszék által koszovói háborús bűnökkel vádolt politikus, Vlajko Stojiljkovic képviselő, a szerb kormány belügyminisztere.

Öngyilkos Oscar-jelölt


Öngyilkos lett a hét végén Richard Farnsworth amerikai filmszínész. Farnsworth közel járt a nyolcvanhoz, amikor az idén Oscar-díjra jelölték. Korábban nem volt példa rá, hogy ilyen idős filmszínészt jelöltek volna a rangos kitüntetésre. Hatvan éve dolgozott a szakmában, de korábban csak karakterszerepeket játszott. A The Straight Storyban, David Lynch alkotásában azonban ő alakította a főszereplőt, egy idős embert, aki motoros fűnyíróján utazik több száz kilométert Iowából Wisconsinba, hogy utoljára találkozzék haldokló fivérével. A film megtörtént esetet dolgozott fel. Farnsworth gyógyíthatatlan beteg volt, rákban szenvedett, már a filmforgatás alatt is. Feltehetőleg ez volt öngyilkosságának indítéka is. Egyetlen pisztolylövéssel végzett magával újmexikói, lincolni otthonában.

Anglia - Németország 0:1


Angliát idegenben legyőzni nagy cselekedet, ez most sikerült a németeknek. A csapatok a következő összeállításban játszottak:

Anglia: Seaman - Gary Neville (46. Dyer), Adams, Keown, Le Saux (77. Barry) - Beckham (79. Parlour), Southgate, Scholes, Barmby - Andy Cole, Owen

Németország: Kahn - Rehmer, Nowotny, Linke - Deisler, Hamann, Ramelow, Ballack, Bode (87. Ziege) - Scholl, Bierhoff

A mérkőzés az elejétől a végéig roppant izgalmas volt. A németeket már az elején oda szögelték a kapujukhoz a gyors angol rohamok. Azonban az EB-n elszenvedett vereségtől feltüzelt németek hamar kiegyenlítették az erőviszonyokat. A 14. percben egy szabadrúgás segítségével megszerezték a mindent eldöntő találatukat. A meccsen még rendkívül sok helyzet volt, de az angolok nem tudták egyiket se kihasználni illetve Kahn is remek formában volt. Seaman is bemutatott egy-két bravúrt főleg Scholl helyzeténél. A németek nagyon jól védekeztek és megtartották vezetésüket. Gól: Hamann 14. ( A meccs után Kevin Keegan lemondott. )

SMS- és internetfüggőknek


SMS-elvonókúrával, azaz a mobiltelefonos üzenetküldésről leszoktató terápiával bővült egy dán klinika "repertoárja". Az intézet olyan embereket kezel, akiket teljesen hatalmába kerített a mobilszenvedély, vagy akik internet-függők lettek. Immár azonban megkezdte mániákus mobil-telefonos üzenetküldők kikúrálását is. A klinika első betege egy 25 éves sofőr, aki mindennap szinte "a sárga földig le-SMS-ezte" magát. Napi átlagban 217 üzenetet küldött, jóval többet, mint amennyit fizetéséből megengedhet magának, és képtelen kifizetni 12 ezer koronás negyedéves telefonszámláját. Ezért döntött úgy, hogy aláveti magát egy SMS-elvonókúrának. Michael Joersel, a klinika internet-leszoktató részlegének vezetője szerint egyre több SMS-megszállott fogja igényelni segítségüket. 1998 óta hatvan ember kérte internet-elvonókúrájukat - jelentette a Reuters.



2000. október 08., vasárnap 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület