CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

E rovat vezetőjének munkája a LAP Stúdió támogatásával készült.

Marko Milosevic visszaútja


A kínai hatóságok hétfőn vízumproblémákra hivatkozva Pekingből visszafordították Moszkvába a volt jugoszláv elnök, Slobodan Milosevic fiát. Marko Milosevic, akit az USA nemrég a szerb maffia egyik leggazdagabb és legvadabb képviselőjeként bélyegzett meg, feleségével és kisfiával szombaton landolt az orosz fővárosban, majd onnan családtagjaival együtt hétfőn repült tovább a kínai fővárosba. Marko Milosevic egy Moszkvában kapott diplomata útlevéllel az Aeroflot gépével érkezett Moszkvából Pekingbe, két órával később azonban az orosz légitársaság gépével visszaküldték őt Moszkvába - jelentette a Reuters.

Az unokatestvér halott


Vasárnap a Jordán nyugati partvidélén életét vesztette Joseph Lieberman amerikai demokrata párti alelnökjelölt unokatestvére. A haláleset kétségkívül az izraeli-palesztin összecsapásokkal függ össze - jelentették be New Yorkban az amerikai nagyváros zsidó közösségének tisztségviselői. A 37 éves Hillel Liberman a nyugati parti Elóh Moréh zsidó telepen élt. Rokonai szerint szombat reggel gyalog indult Nábluszba, a József sírja néven ismert zsidó szent helyre, amelyet a palesztinok megrohamoztak - jelentette az AFP. A sírhoz nem jutott el. Az AP hírügynökség jelentése szerint az amerikai születésű rabbi holttestét egy autóút mellett találták meg. A gyilkossággal a palesztinokat gyanúsítják.

Terjeszkedő UPC


A holland UPC meg akarja vásárolni a német Tele-Columbus kábelcéget Deutsche Banktól. A CNN értesülései szerint az üzlet értéke 1,3 milliárd dollár. A Tele-Columbus Németország második legnagyobb kábelszolgáltatója. A UPC előfizetőinek száma ezzel több mint 10 millióra emelkedne. A cégnek jelenleg nyolc és fél millió előfizetője van.

Elektrokereskedelem


A Forrester Research előrejelzése szerint 2005-ig a PC-k megőrzik vezető helyüket az elektronikus kereskedelem hozzáférési eszközei között, 246 milliárd dolláros forgalmat generálva. Az olyan alternatív eszközökön keresztül, mint az interaktív tv és a mobiltelefonok, 23 milliárdos kereskedelmi forgalom zajlik majd 2005- ben, és további 128 milliárd dollárnyi bevételhez segítik a hagyományos kereskedelmi csatornákat.

Új horrorparódia


A héten új, fantasztikus horror-paródia kerül a magyar mozikba. Már a film alcíme is (avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson) azt sugallja, hogy egy olyan filmről van szó, amely paródiája a közelmúltban hazánkban is nagy sikerrel vetített akciófilmeknek és tinihorrorroknak. A történet azzal kezdődik, hogy megölnek egy gyönyörű diáklányt. Ezután a csapatba verődött tinédzserek - akiket persze 30-40 éves színészek alakítanak - rájönnek, hogy gyilkos van köztük. A főhősnek és abnormális baráti körének pedig meg kell magukat védeniük. Tehát már a bevezető szövegből is biztosan tudhatjuk, hogy ezúttal egy nagyon jó filmet kapunk a mozijegy áráért.

Verhoeven: Eszterhas hazudik!


Paul Verhoeven szerint a fele sem igaz mindannak, amit Joe Eszterhas kitálal Amerikai rapszódia című új könyvében. A rendező szerint az Elemi ösztön szerzője egyszerűen hazudik, amikor azt írja, hogy Sharon Stone-t ő fedezte fel, és a híres film forgatásán Stone egyszer alsónemű nélkül ült a hátára, hogy megmasszírozza. Verhoeven, aki az Elemi ösztön előtt a Total Recallban már dolgozott Stone, azt állítja, hogy Eszterhas éppenséggel igyekezett őt lebeszélni a színésznő szerződtetéséről, mondván, nem tudná eljátszani az Elemi ösztön jéghideg vampját. Verhoeven szerint annak sincs sok teteje, amit Eszterhas Bill Clintonról, valamint Washington és a hollywoodi elit szoros kapcsolatáról hord össze könyvében.

Menetelő orosz portálpiac


Az amerikai Global Telesystem oroszországi leányvállalata a Golden Telecom elindította új portálját. A portál lényegében a nemrég felvásárolt különböző internetes tartalmak egyesítése. A site alapját a 43 ezer regisztrált előfizetővel rendelkező RussiaOnline képzi. A cég egyébként az orosz internetpiac egyik legaktívabb szereplője. Hiszen több mint 50 oroszországi városban van jelen szolgáltatásaival.



2000. október 09., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület