CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Esti hírek  

Forrás: www.comedia.hu
Események innen/onnan

E rovat vezetőjének munkája a LAP Stúdió támogatásával készült.

Compfair'2000


A kormány felismerte azt, hogy Magyarországnak csatlakoznia kell az információs társadalom építéséhez, s ezért támogatja az informatikai eszközök minél szélesebb körben való elterjedését - mondta Sík Zoltán informatikai kormánybiztos kedden a Compfair 2000, 13. Nemzetközi Információtechnikai Szakkiállítás és Szakvásár budapesti megnyitóján. Az informatikai kormánybiztos fontosnak tartja, hogy a kormány és a társadalom időben tegye meg a lépéseket az információs társadalom kiépítéséhez. Hozzátette: ha ma egy lépést elmulasztunk, akkor holnap már tizet kell megtennünk. A Compexpo Kft. október 31. és november 4. között rendezi meg a Compfair 2000 szakkiállítást és szakvásárt. A rendezvényen 140 kiállító vesz részt a Budapesti Vásárközpont B és 16- os pavilonjában, összesen négyezer négyzetméteren mutatják be termékeiket, szolgáltatásaikat. A Compfair 2000-nek több kísérő rendezvénye és programja is lesz. Így például konferenciát rendeznek a hálózati biztonságtechnikáról, a 16-os pavilonban pedig bemutatják a Sulinet új szoftvereit, az elektronikus kereskedelmi rendszerek használatát és eszmecserét rendeznek a Sulinet program internetes biztonsági kérdéseiről is. A szakvásár ideje alatt a Magyar Kábeltelevíziós és Kommunikációs Szövetség média-infokommunikációs technológiai konferenciát szervez, amelyen szó lesz az információs társadalom európai formálódásáról és a kábeltelevíziózás jövőjéről is.

Üdv a békéhez


Bill Clinton amerikai elnök szerda este üdvözölte, hogy Izrael és a palesztinok között megállapodás született az erőszakos cselekmények beszüntetéséről. Ehud Barak izraeli miniszterelnök irodája közölte, hogy Simon Peresz volt kormányfő és Jasszer Arafat palesztin vezető két órás megbeszélésén megegyezés jött létre a tűzszünet előírásainak érvényesítéséről. Az elmúlt öt hét összecsapásai során több, mint 160 ember vesztette életét, túlnyomó többségük palesztin volt. Külön nyilatkozatot tett Clinton elnök. Üdvözölte a fejleményt, és reményét fejezte ki, hogy ez elvezet azoknak a lépéseknek a megtételéhez, amelyekben a két fél Sarm-es-Sejkben állapodott meg egymással. (Az egyiptomi üdülőhelyen Clinton személyes jelenlétében és tevékeny közvetítő tevékenysége eredményeként állapodtak meg a tűzszünetben, de aztán az erőszak újra fellángolt.)Washingtoni kormányilletékesek médiaközlései szerint remélhető, hogy a mostani megegyezésnek már ténylegesen lesz foganatja.

Jugoszlávia - ENSZ


Az ENSZ közgyűlése szerdán felvette a világszervezet tagjai sorába a Szerbiából és Montenegróból álló Jugoszláv Szövetségi Köztársaságot. Az Európai Unió által megszerkesztett és további 70 tagállam által támogatott előterjesztést szavazás nélkül, közfelkiáltással fogadta el a közgyűlés. A döntést követően a közgyűlés elnöke, a finn Harri Holkeri ünnepélyesen a közgyűlésben Jugoszlávia képviselőjének járó, nyolc éve üres helyre vezette Goran Svilanovic jugoszláv diplomatát, Vojislav Kostunica új jugoszláv elnök különmegbízottját. Annak idején Slobodan Milosevic elnök azt követelte, hogy Belgrádot ismerjék el az előző jugoszláv állam jogutódjául - a BT erre nem volt hajlandó, így Jugoszlávia helye üresen maradt a közgyűlésben. Vojislav Kostunica új jugoszláv elnök múlt pénteken benyújtott kérelmére a BT kedden indítványozta, hogy a közgyűlés ismét biztosítsa Jugoszlávia számára a tagállamokat megillető jogok gyakorlását a világszervezetben. Az ENSZ tagjainak száma változatlanul 189, mert Jugoszláviát (amely még Joszip Broz Tito vezetése alatt a világszervezet egyik alapító tagja volt), bár megfosztották a közgyűlésben és az ENSZ egyéb testületeiben való részvétel jogától, formálisan soha nem zárták ki a tagok közül.

A kisvállalkozások jobban hirdetnek


A Responsys.com kutatása szerint az internetes jelenléttel rendelkező vállalkozások karácsonyi szezonra vonatkozó marketing költségvetésüknek 32%-át online reklámra szánják. Tavaly ez az érték 25% volt. Online marketing eszközöket a kisvállalkozások 82%-a használ, a közepes és nagyvállalkozásoknak pedig 72%-a. A kisvállalkozások esetében az online marketingkiadások aránya is magasabb, mint a nagyobb vállalkozások esetében (43% illetve 27%). Az egyik legnépszerűbb online hirdetési eszköz az email, ezt a kisvállalkozások 45%-a használja.

Ben Hur balhé


A mozitörténet legsűrűbben, 11 Oscarral dekorált filmje, az 1959-ben készült Ben Hur ma is fölborzolja a kedélyeket, ha nem is úgy, mint eloször gondolnánk. William Wyler, a film rendezojének négy örököse perli a jogokkal rendelkezo Turner Broadcasting Systemet. A vita arról folyik, hogy a Turner egy összegben köteles-e kifizetni,5 millió dollár jogdíj-hátralékot, vagy az örökösök csupán évi 50 ezer dollárt kaphatnak. 41 év után is civakodnak. A Turner az eredeti szerzodésre hivatkozik, amelyben az 50 ezres verzió áll, az örökösök viszont azzal érvelnek, Wyler csak adóelkerülés céljából választotta ezt a megoldást, mert akkoriban a hasonló jövedelmeket 90 százalékos adó sújtotta. Ha az örökösök bizonyítani tudják, hogy Wyler a Metro stúdióval együttmuködve mismásolt, övék a 1,5 millió.

Stallone bosszúja


Sylvester Stallone leszerzodött az Avenging Angelo (Bosszúálló Angelo) címu fekete komédia foszerepére. A történet noi foszereploje megtudja, hogy az apja maffiózó. Nem sokkal késobb az öreggel végez egy bérgyilkos, s az ifjú hölgy hirtelen felno a családi tradícióhoz, amennyiben véres bosszút akar állni. Ebben az elhunyt kissé tompa agyú, de gyilkolásban igen járatos egykori testore lesz segítségére. Talán már sikerült kitalálni, hogy ezt a figurát alakítja majd Stallone, és szerelem is szövodik a két bosszúálló között. A filmet valószínuleg Martin Burke rendezi. A női foszereplő személyérol még nem döntöttek

Vadóc, a szerencsés


Anna Paquin, aki az X-Men - A kívülállókban Vadócot alakítja, a puszta szerencsének tudja be, hogy 11 évesen Oscart kapott (Zongoralecke), és azóta is jobbnál jobb filmekben játszhat. Az ifjú színészno úgy gondolja, Hollywood arról szól, hogy megfelelo idoben a megfelelo helyen kell tartózkodni, és neki ez pont bejött. Az X- Mennel pályája újabb szakaszába lépett, mert korábban soha nem szerepelt sokszáz millió dollárt hozó szuperfilmben. A jelenleg 18 éves Paquin elismeri, hogy sokkal több tapasztalatot szerzett már, mint kortársainak túlnyomó része, azonban még mindig gyereknek tartja magát, mert egyelore nagyon keveset ért a világból.

Újra zenél a Mini


A legendás Mini zenekar ismét színpadra áll legendás klubjukban a Bemrockparton. 2000 január végén Török Ádám egy nagy fába vágta a fuvolát és megtartotta a XXI. Század elsö nagy buliját, jam sessionjét a Petöfi Csarnokban. ilágsztárokat sikerült meghivni, Tony Lakatost, Tom Becket, valamint a legjobb magyar jazzrockblues muzsikusokat és persze a Minit. A jól ismert számok igy új köntösben új értelmet nyertek, néhány új dal is került és igy egy három órás forró hangulatu koncert kerekedett 2000 nézö elött, ennek a koncertnek felvétele e CD. Nincs egy hang sem kicserélve, minden úgy hangzik el ahogy ott megszületett!



2000. november 02., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület