CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

A megyei közgyűlés döntött: Szentendrét támogatja

A megyei közgyűlés legutóbbi, április 28-i ülésén döntött arról, hogy csatlakozik a Belügyminiszter, a Regionális Fejlesztésért és Felzárkóztatásért Felelős Tárca Nélküli Miniszter és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége felhívásához, az árvízzel sújtott települések támogatása érdekében. A kezdeményezés célja az volt, hogy minden egyes veszélyeztetett település esetében legyen egy olyan helyi önkormányzat, amely a felmerült igények figyelembevételével segítséget tud nyújtani.

A döntés értelmében "Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Közgyűlése az árvízsújtott Szentendre városa számára a 2006. évi költségvetés általános tartaléka terhére százezer forint támogatást nyújt az árvíz okozta károk enyhítésére.

***
Dénesfa is segít

A dénesfai képviselőtestület - szintén a felhívás kapcsán - úgy döntött, hogy - anyagi lehetőségeit figyelembe véve - 30 ezer forintot támogatásként felajánl egy, az árvízi védekezésben jelentős károkat elszenvedett megyei településnek. Szakács Imrével, a megyei védelmi bizottság elnökével történt egyeztetés után a felajánlott összeget Mecsér Önkormányzatának juttatták el a napokban. (P. Z.)
***
Eurégió West/Nyugat-Pannónia - Tudománypolitikai Fórum

Az Eurégió West/Nyugat-Pannónia 1998-ban alakult nemzetközi együttműködés, melynek célja az osztrák-magyar határ menti kapcsolatok fejlesztése az élet valamennyi területén. Az Eurégió Tanácsa 2006 januárjában tartott ülésén egy Tudománypolitikai Fórum létrehozását határozta el. A fórum munkájában résztvevő személyekre az együttműködésben résztvevő megyei önkormányzatok és Burgenland tartomány is javaslatot tett.

Az előzetes egyeztetésnek megfelelően az Eurégió West/Nyugat-Pannónia Tudománypolitikai Fórumának alakuló ülésére 2006. május 4-én, csütörtökön 10.00 órai kezdettel Győrött, a Megyeháza Gobelin termében kerül sor.

Az ülés tervezett napirendje szerint Firtl Mátyás általános alelnök, az Eurégió West/Nyugat-Pannónia soros elnökségét ellátó Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat képviselője köszöntőjét követően bemutatkoznak a Tudománypolitikai Fórum tagjai, majd javaslatra kerül sor az Eurégió West/Nyugat-Pannónia közös tudománypolitikájának kidolgozására (Előadó: Prof. Dr. Pusztay János). Tudományos kutatás és felsőoktatás az ipar igényei szerint címmel Dr. Jankovics István tart előadást, a 2006. május 3-án Szombathelyen rendezett regionális innovációs konferencia tapasztalatait Magyar Dániel, a Pannon Novum Regionális Innovációs Ügynökség projekt igazgatója foglalja össze.
P. Z. - cyberpress



2006. május 03., szerda 12:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület