CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Balatoni nyár, az EFOTT vár

Ismét vízparton rendezik a EFOTT-ot 2006-ban. A legnagyobb felsőoktatási rendezvényt Zamárdiban bonyolítja le a veszprémi Pannon Egyetem szervezőgárdája július 18-22. között. A helyszín igazi kikapcsolódást jelenthet majd a fiataloknak, hiszen a Balaton-parton, a nyári forróságban bármikor megmártózhatnak a vízben, vagy akár onnan is élvezhetik a koncerteket a 11 hektáros területen.
A szervezők elmondták, idén különlegesség, hogy a hagyományos rock vonal külön helyszínen is megjelenik, a Tribute színpadon. A teljesség igénye nélkül ott lesznek: az ABBA, Guns, Kiss, Doors, Janis Joplin emlékzenekarok. Mindemellett a jamaikai zene is képviselteti magát, egyik legkiemelkedőbb személyisége Junior Kelly július 21-én, pénteken lép fel a Nagyszínpadon.

Az EFOTT rendezvényeinek megtekintésén kívül sok érdekességet is megtekinthetnek a fiatalok Zamárdiban. Ha rászánnak egy kis időt, elgyalogolhatnak a Zamárdi kilátóba, ahonnét gyönyörű kilátásban lehet részük, hiszen egészen közelről látható a Tihanyi-félsziget. Kóstolhatnak finom borokat is a zamárdi borospincékben, és balatoni ételeket is ehetnek a zamárdi éttermekben.

Lesz Civil falu is a fesztiválon. A megjelenő szervezetek között megtalálhatók lesznek a civil szektor számos területének jeles képviselői, így különösen az egészségüggyel, egészségmegőrzéssel, drogprevencióval, környezetvédelemmel, természetvédelemmel, ifjúsággal, fiatalokkal nemzetköziséggel és ifjúsági csereprogramokkal, közélettel, politikával, pályázatokkal, ösztöndíjakkal, nemzeti forrásokkal, honvédelemmel, nemzetvédelemmel, női egyenjogúsággal, esélyegyenlőséggel, vallással, hittel, romákkal, kisebbségekkel, Európai Uniós ismeretekkel, hagyományőrzéssel, szórakoztatással, kikapcsolódással, kultúrával foglalkozó civil szervezetek és intézmények.

Érdemes lesz ellátogatni az Egyetemi Médiafaluba is. Az EFOTT szerves részét képező helyszínen az Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség kulturális programokkal, sztárvendégekkel, beszélgetésekkel, filmvetítésekkel, csendes ülos koncertekkel várja az érdeklődőket. Lesz sajt- és borkóstoló, print-mix olvasószoba habos kávéval, IPM, Magyar Narancs, Aktív Szemeszter kvízjáték, és bemutatják modern szolgáltatásaikat a felsőoktatási intézmények.

Jegyek kaphatók az Interticket jegyirodákban, az egyetemi HÖK irodákban. A hetijegy június 23-ig 8500 forintba, június 17. és július 7. között 9000 forintba, július 8. után és a helyszínen 10 000 forintba kerül. A napijegy 3500 forintos áron, a helyszínen kapható. Újdonság a hétvégi jegy, amely a pénteki, szombati napra szól, és 6500 forintba kerül.

S egy kis színes hír: június 10-én már megjelent az első sátor azon a partszakaszon, ahova a szervezők a kempinget tervezik.

Bacsárdi László



2006. június 12., hétfő 11:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület