Kékfrankos varázsital
Szent Iván napján
A nyári napfordulón mi is bevetettük
magunkat a „varázserejű” borok kóstolójába.
Nem bántuk meg.
Hogy a nyári napforduló hat-e a borok
ízére, vagy esetleg
fordítva működik a dolog arról megoszlottak a vélemények a Kékfrankosok
éjszakáján. Egy biztos: a sok felfedezésre váró élmény között újból
bebizonyosodott, hogy a soproni borok kiválóan illenek ünnepekhez,
közösségi
együttléthez, barátkozáshoz, beszélgetéshez, muzsikához és táncos
mulattsághoz.
Több helyszín adott teret mindezek
bebizonyításához. Ugyan
volt néhány megrögzött, akit a kánikula megtévesztett, és a Széchenyi
téren
csak a fagyira koncentrált, de a nemes borok, a környékbeli éttermek
különleges
gonddal összeállított ételkínálata, a kóstoló standok jelenléte végül
is
megtették hatásukat.
Sajnos a bor és finom étkek
hatását fokozandó, vagy inkább
tudatosító előadást a Perkovátz-ház teraszán folyamatosan enyhe
morajlás nyomta
el. Miközben arra gondoltunk, hogy a hangosítást már rég kitalálták, mi
több hasonló
rendezvényeken többen sikeresen is alkalmazták, azt is megállapítottuk,
hogy a
finom étkek és a varázserővel ható Kékfrankos élvezetét ez a legkevésbé
sem
befolyásolta. Szóval a Szent Iván napi bor és hangulat együtt hatott.
Olyannyira, hogy a Széchényi szobor előtt minket
már arról
is meggyőztek, hogy bor és csokoládé együttkóstolva fenségesen
kiegészítik
egymást.
Bár a meggyőzésben lehetett némi hatása a
végigkóstolt
boroknak is, de végül is erről szólt ez a nap, vagy úgy is
fogalmazhatnánk: a
bor jegyében a kör bezárult.
A nemes borokhoz különleges, kézműves, Toscanából
érkezett
csokoládét, az „Amedei” csokoládé után kecskesajtot is lehetett
kóstolni, és
mindezek mellett a ,,Pendelyesek” is hozzátettek a parázs hangulathoz,
hogy
aztán a világosságot adó, az elevenséget, egészséget, termékenységet és
szerelmet, a napot jelképező tűz átugrásával emelkedjék
a hangulat tetőfokára.
Hangulatidéző
képriport
A szervező, Riegler Zsolt varázsitallal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TÉ
2006. június 26., hétfő 13:23