CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Borváros  

Kékfrankos varázsital Szent Iván napján

A nyári napfordulón mi is bevetettük magunkat a „varázserejű” borok kóstolójába.

Nem bántuk meg.

Hogy a nyári napforduló hat-e a borok ízére, vagy esetleg fordítva működik a dolog arról megoszlottak a vélemények a Kékfrankosok éjszakáján. Egy biztos: a sok felfedezésre váró élmény között újból bebizonyosodott, hogy a soproni borok kiválóan illenek ünnepekhez, közösségi együttléthez, barátkozáshoz, beszélgetéshez, muzsikához és táncos mulattsághoz.

Több helyszín adott teret mindezek bebizonyításához. Ugyan volt néhány megrögzött, akit a kánikula megtévesztett, és a Széchenyi téren csak a fagyira koncentrált, de a nemes borok, a környékbeli éttermek különleges gonddal összeállított ételkínálata, a kóstoló standok jelenléte végül is megtették hatásukat.

Sajnos a bor és finom étkek hatását fokozandó, vagy inkább tudatosító előadást a Perkovátz-ház teraszán folyamatosan enyhe morajlás nyomta el. Miközben arra gondoltunk, hogy a hangosítást már rég kitalálták, mi több hasonló rendezvényeken többen sikeresen is alkalmazták, azt is megállapítottuk, hogy a finom étkek és a varázserővel ható Kékfrankos élvezetét ez a legkevésbé sem befolyásolta. Szóval a Szent Iván napi bor és hangulat együtt hatott.

Olyannyira, hogy a Széchényi szobor előtt minket már arról is meggyőztek, hogy bor és csokoládé együttkóstolva fenségesen kiegészítik egymást.

Bár a meggyőzésben lehetett némi hatása a végigkóstolt boroknak is, de végül is erről szólt ez a nap, vagy úgy is fogalmazhatnánk: a bor jegyében a kör bezárult.

A nemes borokhoz különleges, kézműves, Toscanából érkezett csokoládét, az „Amedei” csokoládé után kecskesajtot is lehetett kóstolni, és mindezek mellett a ,,Pendelyesek” is hozzátettek a parázs hangulathoz, hogy aztán a világosságot adó, az elevenséget, egészséget, termékenységet és szerelmet, a napot jelképező tűz átugrásával emelkedjék a hangulat tetőfokára.

Hangulatidéző képriport


A szervező, Riegler Zsolt varázsitallal






2006. június 26., hétfő 13:23


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület