CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Álomsláger: hatvanan maradtak

 Lezárult az álomsláger-kutatás második fordulója. Az alomslager.origo.hu oldalon regisztrált tízezernyi felhasználó a versenyben lévő ötszáz dalból négyszáznegyvenet már elbúcsúztatott. A július 31-ig tartó következő forduló végén – a versenyben maradt hatvan dalból – már csak tíz maradhat, és szeptember elejére eldől, melyik dal Magyarország kedvenc slágere.

 Erős küzdelem végén végre kialakult az Álomsláger hatvanas listája. Az öttucat dal harminchét előadó nevéhez köthető, és a népdalok közül már csak az A csitári hegyek alatt maradt állva.

Míg az ötszázas lista majd’ felét a 60-as évek előtt született slágerek tették ki, a második forduló végére ezek a régi dalok szinte mind elvéreztek. A legfrissebb kedvencek a listán 2005-ben születtek – ebből van még négy. XXI. századi dal összesen tíz van még versenyben. A legrégebbi verseny-sláger a Hazám, hazám című örökbecsű operaária 1860-ból.

 Erős lábakon áll még az Edda és az LGT négy-négy dallal. A háromdalos előadók közt található a Bonanza Banzai, Máté Péter, a Piramis, a Republic és a Tankcsapda. Két slágerrel versenyez Ákos, a Beatrice, Demjén Ferenc és az Omega.

 A legtöbben azonban csak egy-egy dallal jutottak tovább. Óriási meglepetésre ilyen az Illés is: csak a Ha én rózsa volnék tudott a hatvanas listára kerülni. Bródy János Szörényi Leventével azért „továbbjutott”, az István, a király Szállj fel szabad madár című dala képviseli az opera műfajt. Nagy meglepetésre egy igazi Charlie-dal sincs a legjobbak között; csak a Száguldás, Porsche-szerelem robogott be a legjobbak közé.

Az is elgondolkodtató, hogy az egyslágeres Kistehén Tánczenekar és a sokslágeres Kispál és a Borz is egy-egy dallal képviselteti magát. A Nagy Ho-ho-ho-horgász a hatvan közelébe sem került, van viszont „helyette” Varga Miklós, Zorán, Bëlga és Caramel. Az Apostol szintén csak egy slágerrel ragaszkodik a boldogsághoz.

V.V.

 



2006. július 03., hétfő 11:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület