CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 16., kedd, Csongor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

A megyei kórház érdekében összefogtak a megye országgyűlési képviselői

Tizenhárom országgyűlési képviselő közös levélben fordult az egészségügyi miniszterhez, illetve az OEP és az Országos Tisztiorvosi Hivatal vezetőjéhez azért, hogy a központi finanszírozás teljesítmény-arányos elosztásának felülvizsgálatát kérjék a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és ezen keresztül a megye lakosságának biztonságos egészségügyi ellátása érdekében.


A megyei közgyűlés legutóbbi, június 9-i ülésén több napirend keretében is foglalkozott a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház helyzetével. Ezek között szerepelt a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház központi finanszírozásával kapcsolatos közgyűlési felterjesztés.

A képviselőtestület - az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnökének javaslatára - az eredeti közgyűlési felterjesztés mellett, annak kiegészítéseként az alábbi határozatot is elfogadta:
Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Közgyűlése felkéri elnökét, hogy a kórház gazdasági helyzetével kapcsolatban haladéktalanul egyeztessen Győr-Moson-Sopron megye országgyűlési képviselőivel, és a tárgyban kialakított közös állásponttal a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és ezen keresztül a megye lakosságának biztonságos egészségügyi ellátása érdekében írásban kezdeményezzék a központi finanszírozás teljesítmény arányos elosztásának felülvizsgálatát az egészségügyi miniszternél, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vezetőjénél és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezetőjénél.”

A megye országgyűlési képviselői mindannyian egyetértettek a megyei kórház gazdasági helyzetével kapcsolatban megfogalmazott közös álláspontot megfogalmazó levél tartalmával, így aláírásukkal is megerősítették az abban foglaltakat.

A megyei országgyűlési képviselők megmutatták, hogy egy fontos és jó ügy sikere érdekében párthovatartozástól függetlenül is lehet összefogást elérni.

A képviselők levele:

„01/909-4/2006.

Egészségügyi Minisztérium
Dr. Molnár Lajos miniszter

Budapest Arany János u. 6-8.
1051

Tisztelt Miniszter Úr!

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház rendkívül magas szintű humánerő forrásának köszönhetően 2005. évben is a régió betegeinek ellátásában kiemelkedő szerepet vállalt. Az intézmény az Észak-Dunántúl orvosegyetem nélküli térségében, kvázi klinikai funkciókat lát el.

Aggódva figyeljük azonban a kórház gazdasági helyzetét, mivel az intézmény adósság állománya 2004. június hónaptól folyamatos és jelentős emelkedést mutat.
Az adósságnövekedést elsősorban a teljesítmény finanszírozási problémák és a jogszabályi előírásokon alapuló fedezet nélküli kötelezettségek okozzák.

Az intézményt fenntartó Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Közgyűlése 2005. év óta rendszeresen tárgyalja a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gazdálkodásának helyzetét és lehetőségei szerint a rendelkezésre álló eszközökkel nyújt segítséget a gazdasági helyzet stabilizálásához. Az adósság állomány azonban olyan mértéket öltött, hogy ennek a krízishelyzetnek a kezelését a fenntartó megyei önkormányzat is egyre kilátástalanabbnak ítéli.
Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2006. június 9-én önálló napirendként tárgyalta „a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház központi finanszírozásával kapcsolatos közgyűlési felterjesztés„ tárgyú előterjesztést és a 118/2006.(VI.9.) KH-val a csatolt Közgyűlési Felterjesztést fogadta el.

Valamennyien átérezve a megye lakosságának egészségügyi ellátásáért érzett felelősséget kérjük tisztelt Miniszter Urat, hogy szíveskedjen a mellékelt Közgyűlési Felterjesztésben foglaltak megoldása érdekében érdemi intézkedéseket tenni, illetve a kormányzatnál azokat kezdeményezni.

Győr, 2006. június 20.

Tisztelettel:

dr. Szakács Imre Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlésének Elnöke országgyűlési képviselő
dr. Áder János országgyűlési képviselő
Balogh József országgyűlési képviselő
Firtl Mátyás országgyűlési képviselő
Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő
Kránitz László országgyűlési képviselő
dr. Lanczendorfer Erzsébet országgyűlési képviselő
dr. Medgyasszay László országgyűlési képviselő
dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő
dr. Molnár Csaba országgyűlési képviselő
Papp József országgyűlési képviselő
Szíjjártó Péter országgyűlési képviselő
Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselő

gymsmo.hu




2006. július 07., péntek 12:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület