CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Utolsó tollvonás
VOLT Fesztivál 2006
2006. július 9., szombat

A fesztivál utolsó napján igazi kavalkádnak lehettünk szemtanúi: zúzós rockzenék, pörgős technoparty, angol pontosságú zenekarok, de mindenekelőtt rég nem látott ismerősök. Áramló beszámolónk.

Hej, Sopron-Sopron, sáros Sopron!
Már a buszon álldogálva lehet sejteni, hogy a mai nap elég sok látogató lesz kinn a VOLT Fesztiválon. A 12-es busz már az Erzsébet utcában zsúfolásig megtelik, az állomáson pedig mindhárom ajtón szállnak fel. A busz nem csuklós, hanem a kisebbik fajta - de Sopronban már nem kell semmin sem meglepődni. A vasárnap délután Budapest felé tartó IC-re szombaton elfogytak a másodosztályú jegyek (pedig a MÁV sejthette volna, hogy sokan fognak hazautazni), az éjféltől hajnali négyig a fesztiválra járó éjjeli busz csütörtök éjjel hamarabb indult, péntek éjjel pedig nem is találtuk a megállóban az indulási időpontban. Arról a taxisról, aki pénteken megpróbált 200 Ft-tal átvágni, már nem is beszélve. De tegyük túl magunkat ezeken az apróságon - legalább sokat sétáltunk éjjel, és láthattuk, ahogy a rend őrei szorgalmasan szondáztatják az autósokat.

Szia, hogy hívják a te nevedet?
A Fesztivál bejáratánál összefutunk L-lel, akit egy januári bál óta nem láttunk. Kicsivel később integet nekem Sz, aztán megveregi vállamat K, majd már Sz-szel sörözök (ő már egy másik), beleakadunk F-ék társaságába, elsétálunk egy harmadik Sz mellett (aki épp egy vicces punkon nevetett), rátalálunk T-re, tombulunk Á-val. Mert ez az igazán jó ebben a fesztiválban. Olyan ismerősökkel lehet összefutni, akiket már rég nem láttunk. Nekem sikerült két olyan emberrel is, akik régen mindannyian a CyberPress-t is kiadó Internet-Sopron Egyesületnek dolgoztak, aztán felkerültek Budapestre. Vagy ott van egy jegyespár, akik itt a VOLT-on hívtak meg minket az esküvőjükre (Sok boldogságot!). Persze ismeretlen (vagy személyesen nem ismert) emberbe is bele lehet akadni: elsétált mellettünk Palotai, láttuk, ahogy Belgáék útbaigazítást kérnek, Neo kocsiját ácsorogni, köszöntünk Müller Péter Sziáminak, álltunk sorban a Kowalsky meg a Vega gitárosával, utóbbival egy lángosért.

Színes buborékok
A fesztivál területére belépve három fiatalt pillantunk meg, akik egy "20 Ft-ért fújok szappanbuborékot! 30 Ft-ért fújhatsz te is!" táblával álldogálnak. Beadok egy húszast, és a srácok vidáman fújni kezdik a szebbnél szebb buborékokat. "Készen vannak" - jegyzi meg egy fesztiválozó mellettem. Bólogatok, de közben felírom, hogy EFOTT-ra vigyek buborékfújót. Pár méterrel arébb másféle buborékokról kerülnek szóba Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel lehet beszélgetni. A kérdezőket megtapsolják a jelenlévők, a válaszadót pedig kifütyülik. Mindenesetre elég sok minden szóba kerül, a lakáshitelektől kezdve a benzináron át a szlovákiás megjegyzésig. De hagyjuk a politikát!

Egy-két-há'
Az este zeneileg változatos. Kicsit pörgünk a ska zenét játszó Pannonia All Star Ska Orchestra műsorán, belehallgatunk a Kowalsky meg a Vega koncertjébe, sörözés a nyíregyházi Alvin és a mókusok fellépésén - legnagyobb sajnálatunkra az együttes basszusgitárosa, Viki most sem játszik (a tavaszi Zöld Pardonos fellépésen sem volt jelen). Aztán átmegyünk az eléggé szabad szövegeket soroló Belga-koncertre, a fiúk szövegét a hangfal sem bírja, el is megy a hangosítás egy tíz percre. De milyen kitartó és leleményes a közönség, addig Belga-számokkal szórakoztatja a zenekart. A Fun Lovin Criminals nem annyira jön be, viszont az őket követő - s egyben a nagyszínpadon az idei évben utolsóként fellépő - angol Pet Shop Boys egy nagyszabású show-val készül. A zenéjüket csak a Go West című számukért érdemes meghallgatni - ezt adják elő ráadásnak -, viszont az egész koreográfiája, a sok átöltözés, a díszlet és a táncosok mind-mind egy profi műsort hivatottak jelképezni. Éjjel benézünk egy kicsit a technozenével átitatott Hyperspace buliba, de inkább a Juice bulizenéjére táncolunk.

Jövőre újra, ugyanitt
Olvasható a kivetítőn, és reméljük, hogy így lesz.

Bacsárdi László



2006. július 09., vasárnap 17:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület