CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Hazamenős hetijegy, megnövelt szolgáltatások

Augusztus 9. és 16. között 200 nemzetközi sztár, 500 hazai zenekar, előadó, Dj, több tucat színtársulat, akrobaták, humoristák, táncosok, bábosok, napi 200 program, több mint 60 programhelyszínen várja a látogatókat. Az alábbiakban nem az együtteseket szeretnénk felsorolni, hanem kicsit bemutatni a Sziget idei fejlesztéseit.

A Sziget 14 évvel előtti indulása óta sokat erősödött, Közép-Európa legnagyobb fesztiválja s a nemzetközi palettán elfoglalt helyét az idén tovább igyekszik erősíteni. Erre garancia a nemzetközi sztárok idei sora, az új- és bővült programok valamint számos fejlesztés a szolgáltatások terén.
A nagyobb múltú nemzetközi fesztiváloknál már nem meglepő, hogy a jegyek elővételben elfogynak. Ez a tendencia a Sziget esetében is már nyomon követhető, hiszen már tavaly, az elővételes, kempingezésre jogosító hetijegyek jóval a Sziget kezdete előtt gazdára találtak s volt olyan nap, hogy a napijegyek is elfogytak.

Miután idén még erősebb lesz a program, ezzel együtt nagyobb érdeklődés is várható, a szervezők úgy döntöttek, hogy a 25 ezer db kiadható, hagyományos - "ottalvós-sátrazós" - hetijegy mellé további 15 ezer db olcsóbb, - "hazamenős-nem sátrazós" hetijegyet is kiadnak. Ezt azok vehetik igénybe, akik nem a Szigeten oldják meg a szállásukat, azonban minden napra találnak maguknak programot, és élni szeretnének a hetijegy adta árkedvezménnyel. Az ún. "hazamenős", azaz nem sátrazós hetijegyet a hagyományos hetijegynél olcsóbban lehet megvenni.
A hagyományos ún. "ottalvós" (vagy sátrazós) hetijegy június 16-tól 5 napijegy ára (egy napijegy 6.000 Ft), azaz 30.000 Ft lesz a heti beugró.
A "hazamenős" - és az "ottalvós" - jegy is személyhez kötött, a "hazamenős" jeggyel sátrat nem lehet behozni, sem ottalvási lehetőség, sem kemping-szolgáltatás nem jár hozzá. A Sziget egybefüggő, elkerített kempingterületére, a beengedési pontokon csak "ottalvós" hetijeggyel lehet majd bemenni, a további, nem körülzárható területeken fokozott lesz majd az ellenőrzés, hogy ne lehessen ezzel az olcsóbb lehetőséggel a sátrazósok rovására, azok helyét elfoglalva visszaélni.
Miután idén a szervezők a tavalyinál több, összesen 40 ezer - sátrazós és nem-sátrazós - hetijegyet adnak ki, azonban a napi 65 ezer fős befogadóképesség nem változott, a naponta kiadható napijegyek száma - a tavalyi 40 ezer db helyett - idén csak 25 ezer db lesz. Idén a jegyárusítás kezdetétől elővételben is lehet napijegyet váltani. Mivel 25 ezer db napijegy az elmúlt években már többször is elfogyott, azoknak, akik csak egy-két napot tudnak a rendezvényre jönni, érdemes lesz elővételben megváltani majd a napi belépőt.

A Sziget szolgáltatásai a nemzetközi fesztiválok közt is elismertek. Ez a hírnév azonban kötelezi a szervezőket, hogy folyamatosan szinten tartsák illetve fejlesszék is a szolgáltatásokat. Az idei Szigeten továbbra is a látogatók kényelmes szórakozását segítik a már megszokott szolgáltatások (mosodától a csomagmegőrzőig, gyerekmegőrzőtől a postáig). Lesz továbbá patika, talált tárgyak osztálya, értékmegőrző, 168 órás egészségügyi és biztonsági ügyelet, nyelvi elsősegély sátor, információs pult és számos további szolgáltatás, ami kényelmessé teszi a Szigeten eltöltött hetet, azonban - a minőségi fejlesztés jegyében - újdonságokról is be lehet számolni.
A szervezők idén igyekeznek a látogatók komfortérzetét tovább növelni, így a szolgáltatások több területen látványosan javuló tendenciát fognak mutatni. A feltűnő javulás elsősorban a higiéniai területen lesz tetten érhető: évek óta egyre több bio-wc van, de a könnyebben tisztán tartható és kivilágított konténer-wc-k száma - a csatornahiány miatt - nem igazán tudott nőni. Egy új megoldás révén azonban idén sikerül lényegesen megnövelni a konténer-wc-k számát, amelyekből további wc-központokat hoznak létre a Sziget frekventált pontjain. Ez a technológia nem igényel szennyvízelvezető csatornát: egy tartály kerül a konténer alá, amely összegyűjti a szennyvizet, amit folyamatosan elszállítanak. Az Ausztriából behozott konténer-wc-kből öt centrumot alakítanak ki, ahol minden egyes centrumban ötven kivilágított wc lesz, állandó takarító személyzettel, folyamatos takarítással.

A Sziget kertészeti rekonstrukciójával a szervezők szeretnénk javítani a sátorozási körülményeket. A Sziget Nagyszínpada előtti területet pedig szeretnék megbízhatóan használhatóbbá tenni azzal, hogy a Kertészeti Vállalattal közösen feltöltik és füvesítik, megelőzve a tavalyi évben tapasztalt problémák megismétlődését, amikor a nyitás előtti esőzés következtében megállt a víz és hatalmas sár lett.
Komoly fejlesztések várhatóak a közvilágítás terén is és kiterjesztik a tavalyi évben a Sziget északi részén lévő karácsonyi hangulatvilágítást további részekre is. Fejlesztik az egyes színpadok hangminőségét is. A Nagyszínpadon például a legmodernebb technikáknak megfelelő digitális hangkeverő pultokat állítanak be a rendszerbe. Szintén újítás, hogy a korábbi három nagysátron és a Party Aréna sátrán túl további három 800 nm-es sátorban is nagy teljesítményű ventillátorral oldják meg idén a légcserét.
A VLS európai piacvezető videó technikai szolgáltatásokkal foglalkozó cég szervezésében az idei Szigeten - remélvén, hagyományt teremtve - a Nagyszínpad és környezete egy héten át konstruktív vizuális térré alakul át. A tér naponta újabb hangulatba öltözik, mely a szigetlakókra felejthetetlen vizuális hatást gyakorol majd. A térben több felület lesz megvetítve; a teljes színpad és hangfalai , a föld, és a környezet.

Bacsárdi László



2006. jĂşlius 12., szerda 00:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület