CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Sziget Fesztivál 2004-2005

Nyáron ismét lesz Sziget Fesztivál. Azoknak, akik még nem voltak kinn, s azoknak, akik már igen: válogatás az elmúlt két évbeli írásainkból.

Sárban, szabadon - 2005
A Sziget történetének legnagyobb látogatószámát hozta a hétvége első napja. A rendezvény területén lévők száma elérte a 70 ezret. Miután szombatra a napijegyek elfogytak, este 11 körül kirakták a kapuba a "megtelt" táblát. A fesztivál 1993-as kezdete óta idén először az összes hetijegy elfogyott, szombaton pedig az aznapra kiadható napijegyek is elkeltek. Mivel a szervezők hetijegyből 25 ezret, napijegyből pedig naponta 40 ezret adnak ki, szombaton 65 ezer "jegyvásárló" vendég volt a fesztiválon. A tiszteletjegyekkel érkezőkkel együtt azonban összesen körülbelül 70 ezren látogattak ki a rendezvényre.

A vasárnap egy rekord beállításnak köszönhetően is emlékezetes marad. Az Országos Vérellátó Szolgálat kezdeményezésére - a "Fiatalok a Véradásért" kampány részeként a Nagyszínpad előtt összegyűlt közel háromezer piros pólóba öltözött résztvevő, és a „világ legnagyobb szívét" rajzolta meg. Az eddigi Guinness-, és egyben világrekordot 2005. május 8-án, Kínában állították fel, akkor 750 piros pólós ember alkotott szívet.

Részletek

10jótanács Szigetelőknek - 2005
3. Ne hagyd magad csőbe húzni: ha barátaid reggel 9kor ki akarnak menni Szigetre, nagy valószínűséggel csak Tai chi-zni akarnak. (Egy órán keresztül ugyanaz a mozdulatsor)

További jótanácsok

Metamorfózis - 2005
"Nem kell jegy 20ért?" – kérdezi egy fiatal, felvillantva egy VIP-jegyet. Mutatom a csuklómat, hogy nekem már van, de a mögöttem lévő embertömegből kiválik valaki, s az üzlet megköttetik. Neki még szerencséje van, mert a kasszáknál a hetijegy 30ezer forintba kerülne, mindkettőnek megérte a csere. De hagyjuk meg az üzletet a benti árusokra, és az idén először fellelhető Tesco-boltok alkalmazottainak!

Az átalaukás folyamata

Áttörték a kordont - 2004
Este hét körül kimentünk a bejárat elé, közben Inkalos emberek rohantak el mellettünk. Az egyik helyen a tömeg átszakította a kordont, és kiözönlött az útra. Több ezer ember várakozott arra, hogy bejuthasson a fesztiválra, hosszú sorok a pénztáraknál. A mai nap az utolsó nagy buli, hogy aztán egy évig regenerálódjunk.

A kordon darabhairól

Szocializálódni kell - 2004
Értsünk vele egyet, menjünk hát át a Világzenei Nagyszínpadhoz. Csak semmi whiskey-zés a Chumbawambával, és hasonlók, helyette vegyünk részt a BeshodroM zenekar nagysikerű, szaxofonnal, trombitával, és egyéb remek hangszerekkel előadott koncertjén. Ugráljunk kicsit mezítláb, ahogy az első sorban táncoló lányok is teszik, ennyi még belefér a kultúrált ember világképébe.

Szocializációs útmutató halandóknak

Puszi mindenkinek - 2004

Balázsra az ígéretemnek megfelelően vigyázok – már amennyire hagyja –, bár tegnap flörtölt egy középkorú angol hölggyel, bizonyos Alice-szel whiskeyzett. Nem szeretnék árulkodni, biztosan majd elmeséli otthon, hogyan történhetett ez meg, de egy kicsit aggódok miatta.

Vajon még kiket pusziltak?

Szétcsúszás a Ludditáktól - 2004

De természetesen a papír alapú tájékoztatás eszközei is jelen vannak itt kinn. Sétálgatásom közben egy hölgy lép oda mellém, és arra próbál rábeszélni, hogy vegyek egy napi megjelenésű bulvárlapot, és kapok érte cserébe egy kávét. Kifejteném neki a véleményemet arról, hogy mennyi fát vágnak ki azért, hogy ezt a szemetet elkészítsék, a festék, amivel nyomtatják tele van ólommal, és egyébként elvből nem olvasom az újságjukat. De nem teszem, inkább a Krisna sátorban tanultak szerint elmondok öt Háre Krisnát, és már érzem is a magamban szétáradó megnyugvást.

Csússzon szét tovább!

Péntek esti lazulás - 2004
- Okézd le a cikket, azt jól van, majd holnap végigolvassuk.
- Így jó?
- Aham - mondta Balázs, és elindult abszintot venni. De ez már szombati történet...

Vajon átolvasták?

Zeneileg tökéletes - 2004
De előtte még eljutok az internetsátorhoz, rámmosolyog a hosteshölgy - "Tényleg nem írsz semmit sem magadra?" - mutat rá a pólómra - , és kezembe nyomja a 20-as számot.

Vajon kiderül, miért is volt zeneileg tökéletes?

Első nap: sport, sziget - 2004
Holnap pedig megtanulok frizbizni, megnézem hogyan áll ki a Bloodhound Gang amellet az üdítőital-márka mellett, amit a Szigeten nem szabad emlegetni, és reggeltől viselni fogom a "Magyar vagyok és turista" feliratú pólómat, hátha megint gyilkos pillantásokat sikerül majd kiváltani vele a Szigeten sétálgató Lovasi-család tagjaiból, ahogy tettük ezt tavaly is Kispál koncert előtt. Most pedig megyek és megkeresem Ágit, vagy elmegyek aludni. De ez biztos

Tovább olvasom Balázs első napi élményeit

Civil Sziget - 2004
Civil szervezetek a kezdetek óta jelen vannak a Szigeten, a Fesztivál szervezői, a hazai fesztiválpalettán egyedülálló és példaadó módon, minden évben teret biztosítottak ezen szervezetek bemutatkozásának. Az évek során egyre több egyesület jelentkeztével, már több éve, a Civil Sziget egyesíti e csoportokat, s a Sziget szervezői a működésükhöz szükséges feltételek megteremtésével, sátrakkal, bútorokkal, belépőjegyek és áram biztosításával segíti munkájukat.

További leírás a Civil Szigetről

Augusztusban Sziget - 2004
A Nap a Sziget kedvéért idén sem fog már délben lenyugodni, csak hogy korábban kezdődjenek az éjszakák, de egyet sem kell félnünk, a millió nappali program a délutánokat gyorsan elmúlatja: szórakozva tanulhatunk, új világok nyilhatnak meg előttünk, távoli kultúrák megismerésével tölthetjük időnk, jógázhatunk, táncolhatunk, színi előadásokat nézegethetünk, sírhatunk, nevethetünk, vagy ha úgy tetszik, a sátrunkban pihenhetünk

Olvassa tovább Gábor gondolatait!

Sziget ajánlónk 2004-ben
Olvassa el, mi mindent írtunk 2004-ig!

Akik a cikkeket írták: Bacsárdi László, Bacsárdi Valéria, Gludovátz Attila, Gludovátz Gábor, Kereskényi Balázs
Válogatott ismét: Bacsárdi László



2006. július 16., vasárnap 23:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület