CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Egy jó nulla
EFOTT 2006
2006. július 18., kedd

Zamárdiban kezdetét vette az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) - keddi napon már megtelt a kemping, de ez a megjelent fiatalokat nem zavarja. Helyszini beszámolónk.

Bár kezdetben első napnak nevezték először, igazából ez az EFOTT nulladik napja volt. Kétezer dolgozó, majdnem ötezer elővételben eladott hetijegy, több mint négyezer vendég a nulladik napon - ez az EFOTT első mérlege számokban. Már kedden annyian érkeztek, hogy a szervezők a tervezett déli beléptetést előbbre hozták, és 11 órától már fokozatosan engedték be a fesztiválozókat.

"Úgy döntöttünk, a tervezett déli beléptetést előbbre hozzuk, hiszen kígyózó sorokban álltak a tűző napon az egyetemisták, ráadásul több napijegyes érkezett a vártnál. Azt mondhatom, minden nagyon gördülékenyen zajlott" - mondta el Pató Sándor, az idei EFOTT egyik szervezője.

A keddi nap során a társaimban és bennem is megfogalmazódott kérdések az alábbiak:
1. Komolyan gondolták a szervezők, hogy elég lesz hat vizeskonténer a zuhanyzásra? Mert nincs több jelen pillanatban.
2. Tényleg elegendő az a kemping, amely már délután ötre csurig megtelt azon a napon?
3. Tényleg elegendő 12 mobil WC a kempingben a több ezer emberre?

A kérdéseinket később feltehettük a szervezőknek is. A szervezők számítottak a kemping megtelésére, szükség van a bővítésre, melyre már megkapták az engedélyt az önkormányzattól. Most 11 hektár a rendezvény területe, ezt majdnem 15 hektárosra bővítik, amelyet infrastrukturális fejlesztések is követnek, vagyis több WC és zuhanyzó áll majd rendelkezésre. Csak ki kell várni, amíg elkészül.

A több mint 120 hazai és külföldi zenei produkciót, kulturális és turisztikai programokat felvonultató rendezvény bevételi és kiadási oldala is 100 millió forintos nagyságrendű, csak a zenei programokra közel 25 millió forintot költöttek a szervezők. A zenekarok két szabad és két fedett színpadon játszanak. A várva várt reggae világsztár Junior Kelly lemondta a fellépést, ám helyette a House of Riddim lép majd fel.

Az EduPress első tájékoztatása szerint szintén nagyon népszerűek a turisztikai programok, mindenhol megtelt szerdára a jelentkezési limit első körben, de természetesen még lehet jelentkezni az Infopult mellett bortúrára, lovas túrára, nordic walking-ra, csillagvizsgálatra, és "Béla bácsi" megmutatja az érdeklődőknek Zamárdit és Szántódon is végigkalauzolja az érdeklődőket.

Bacsárdi László

Kedves Naplóm!

Egy év után ismét újra itt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, az EFOTT. Ezúttal Zamárdiban, a Balaton partján.

Kedden a kezdeti VIP-es beléptetés nehézségein túljutva bejutottunk a tábor területére, ahol még javában építették a Nagyszínpadot és a mellette lévő Kajasátort. A Civilfalu már állt, de az asztalok és padok még nem érkeztek meg oda sem. Ez a terület a fesztiválozók előtt délután ötig le volt zárva, addig a sátorépítés fáradalmait kipihenve a többség a parti kocsmákban ill. a vízben hűsölt.

Elkezdtünk írni egy EFOTT-naplót, melybe az ismerősök (és jófej ismeretlenek) egyaránt írhatnak és az EFOTT végén majd szemezgetünk belőle.

Kedd este a Kisszínpadon volt Deák Bill, Beatrice, Hobo Blues Band majd Bikini koncert, de a rossz hangosítás miatt a sátorból élvezhetetlen volt. A HÖOK-sátorban (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája)ellenben nagyon jó hangulat uralkodott, jobbnál jobb számokra pörögtek reggelig az emberkék.

Szerda reggel a napocska fel nyolckor parancsolt ébresztőt, olyan nagyon meleg volt a sátorban, hogy már nem lehetett tovább bírni. A zuhanyzók előtt hatalmas sor állt, főleg a srácoknál. (hat konténer van csupán a kemping területén, bár a szervezők további bővítést ígértek).

A kötelező kávé után (150 Ft) utunk a Civilfaluba vezetett, ahol különböző civilszervezetek, ill. az egyetemek és főiskolák hallgatói képviseleteinek tagjai kaptak helyet. Különböző fiatal politikai csoportok, környezetvédelmi mozgalmak és diákszervezetek várják az érdeklődőket.
Az AEGEE-satornal ki lehet tölteni egy "Kissing list"-et: mindenki bejelölheti, milyen európai nemzetiségű emberkével beszélgetett, csókolózott illetve szeretkezett, a Pannon Egyetemnél (ez az EFOTT-ot rendezői felsőoktatási intézmény) hasznos strandolós (labda, frizbi) és fesztiválozós (bögre, sörnyitó) ajándékokat lehet szerezni, csak meg kell dicsérni, hogy mennyire jófejek az ott lévő fiúk és lányok.
Az IAESTE-sek (Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete) pedig azt mondták, ha megemlítem őket a cikkben, kapok egy lapdát. Kaptam.

Valee



2006. jĂşlius 19., szerda 22:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület