CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  



NYME HÍRLEVÉL
2006. szeptember 20.
II. évfolyam 28. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100




Felújított oktatási épülettel bővül az FMK

Szeptember 21-én, csütörtökön 12.00 órakor kerül sor az egyetem főépületének Tanácstermében a Faipari Mérnöki Kar felújított épületének (volt "GT") ünnepélyes átadására. Köszöntő beszédet mond Prof. Dr. Faragó Sándor rektor, Walter Dezső polgármester, Paál Péter az IBM vezérigazgatója és Prof. Dr. Jereb László, intézetigazgató egyetemi tanár. Az ünepség után a kar dékánja, Prof. Dr. Molnár Sándor rövid épületbejárásra és állófogadásra invitálja az ünnepség résztvevőit a felújított épületbe, ahol a Tanárképző Intézet Mérnöktanár, Szakoktató és Andragógia képzése, az Informatika Szak, az Informatikai Szolgáltató Központ, valamint a Faipari Mérnöki kar Laboratóriumai kapnak majd új helyet.

(ww)


Szerződéskötés a KTK-n

A Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara szeptember 19-én, 10.00 órakor együttműködési megállapodást kötött. A szerződés szerint a felek korszerű menedzsment eljárások, módszerek és eszközök kutatásában, oktatásában és alkalmazásuk elterjesztésének elősegítésében  fognak együttműködni. A megállapodást a két szervezet képviseletében Dr. Sváb Péter az SZVT elnöke és Prof. Dr. Székely Csaba dékán írta alá. 
 

(hk)


Tudományos tanácskozás a KKK szervezésében

Az NYME Környezeti Erőforrás-gazdálkodási és -védelmi Kooperációs Kutatási Központja szeptember 14-15-én „A környezeti hatásvizsgálatok módszertani fejlesztése” címmel tudományos tanácskozást tartott. A zártkörű szimpozion keretében a témakör meghívott 44 kutatója 3 szekcióban 24 témakör szerint vitatta meg a téma tudományos problémáit, legújabb eredményeit, illetve a további kutatások irányát meghatározó célkitűzéseket.  A szimpozion rendezője Dr. Pájer József tudományos témavezető tájékoztatása szerint a GVOP, a Paksi Atomerőmű Zrt., az OTP Bank Zrt. valamint az NYME Erdőmérnöki, Geoinformatikai illetve Apáczai Karai által támogatott kutatások –a rendezvényen bemutatott előzetes kutatási eredmények alapján– nemzetközi érdeklődésre is számot tartó új felismeréseket, eljárásokat, technikákat ígérnek. 

 

(pa)


Kész a NYME új évkönyve

E héten jelenik a Nyugat-Magyarországi Egyetem 2005/2006-os tanévének évkönyve. A kiadvány közel háromszáz oldalon összegzi az egyetem karainak tevékenységeit az elmúlt tanévben. A dokumentum 1000 Ft-os egységáron a Rektori Hivatal Titkárságán is beszerezhető.
 
(ta)



2006. szeptember 20., szerda 15:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület