CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

EU  

Járóka Lívia és Őry Csaba az "Év Képviselője Díj" nyertesei

A havonta megjelenő európai parlamenti szaklap, a Parliament Magazine idén ismét nagyszabású gálaest keretében, összesen 8 kategóriában adta át az "Év Képviselője" címet.

A Magyar Néppárti Delegáció minden tagja büszke arra, hogy a nyolc díjból kettőt a Fidesz európai parlamenti képviselői - Járóka Lívia és Őry Csaba - nyertek el. A szaklap civil szervezeteknek, újságíróknak, képviselőknek és az Európai Parlament munkatársainak adta meg a lehetőséget a szavazásra. A széleskörű szavazás eredményeként a 8 kategória győztesből heten az Európai Néppárt frakciójának képviselői lettek. Őry Csaba a szociális- és foglalkoztatáspolitikai elismerésért vívott küzdelemben azt a Poul Nyrup Rasmussent győzte le, aki az európai szocialisták elnökeként néhány héttel ezelőtt védelmébe vette a magyar kormány drasztikus megszorító intézkedéseit és személyesen Gyurcsány Ferenc kormányfőt is.


Járóka Líviát, a Fidesz és az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőnőjét az " igazságosság és alapvető emberi jogokért" kategóriában választották a 2006-os év EP-képviselőjének. A képviselőnő a kisebbségekért, - különösen a romákért, a nők jogaiért - továbbá az emberi jogok területén kifejtett munkájának elismeréseként, közéleti-politikai tevékenységéért nyerte el a díjat. Járóka Lívia az Európai Parlament első roma származású képviselőnőjeként 2004 óta végzett tevékenységével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a romák társadalmi felemelkedésének kérdését a Parlament az európai politika kulcsfontosságú kérdései közé emelje. A képviselő asszony nevéhez több alapvető jelentőségű parlamenti határozat és jelentés, így például a "Roma nők helyzetéről készített jelentés" elkészítése és parlamenti elfogadása fűződik. 2006-ban Járóka Lívia elnyerte a Világgazdasági Fórum "Fiatal Politikai Vezető" díját is.

,,Nagyon boldog vagyok, mert ez a szakmai elismerés a szakterületemen tevékeny civil szervezetek és EP-képviselő kollégáim visszaigazolása az elmúlt két és fél évben végzett munkámról. Külön megtiszteltetés, hogy Claude Moraes angol és Stavros Lambridnidis görög, két az emberi jogok területén régóta meghatározó képviselőtársammal szerepelhettem a jelöltek listáján. Megtisztelő számomra képviselőtársaim szakmai támogatása és barátsága, külön köszönöm a Fidesz és az Európai Néppárt legteljesebb kiállását az általam képviselt ügyekben." - nyilatkozta Járóka Lívia a sajtó jelen lévő képviselőinek, majd hozzátette: "Ezt a díjat a családom mellett a több évtizede a roma jogokért küzdő aktivista társaimnak is szeretném ajánlani, akiknek áldozatos munkája ezzel a díjjal újabb elismerést nyert".

A Fidesz EP-képviselői közül Őry Csaba is elnyerte az "Év Képviselője" címet. "Igen szerencsésnek érzem magam, mert ugyanazzal foglalkozom az Európai Parlamentben mint otthon, a szociálpolitikával, a munkahelyteremtéssel és a foglalkoztatás növelésével. A jelek szerint senki sem próféta saját hazájában: egyértelmű, hogy európai szinten jelenleg sokkal nagyobb figyelem övezi a szociálpolitikát, a kis- és középvállalkozások támogatását, és általában a munkahelyteremtés kérdését, mint Magyarországon. Az elismerés ugyanakkor azt a szakmai együttműködést is dicséri, amelyet a néppárti, illetve más frakcióbeli kollégákkal sikerült kiépíteni az európai szociális- és foglalkoztatáspolitika területén." - hangsúlyozta Őry Csaba a magas szintű szakmai elismerés átvételét követően.

(EPP-ED Sajtó-cyberpress)



2006. oktĂłber 11., szerda 22:05


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület