CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Megszavaztak két ellenzéki indítványt is

Megszavazták a költségvetés főösszegeit

A korábbi évekhez képest kevesebb volt a módosító indítvány, és nem változtattak lényegesen a tervezeten. A különböző szociális és családtámogatási kereteket növelték, hogy a vizitdíj miatti többletkiadást megtéríthessék a rászorulóknak, ugyanakkor az eredetileg 22 milliárdra tervezett vizitdíj-bevétel összeget több mint egymilliárddal magasabban állapították meg.

Megszavaztak két ellenzéki indítványt is. Kereszténydemokrata képviselők javaslatára minden, önhibáján kívül hátrányos helyzetű település kaphat költségvetési segítséget az uniós pályázatokhoz szükséges önrészhez, és nemcsak a kedvezményezett kistérségekben fekvők. A Fidesz-KDNP javaslatára pedig az önkormányzatok közoktatási támogatását emelték meg kétmilliárd forinttal.

A televízió üzemben tartási díját a kormány eredeti tervei szerint csak a magánszemélyektől és a közintézményektől vállalta volna át a költségvetés, a cégektől nem. Az idegenforgalmi érdekképviseletek érvei hatására azonban most elfogadták, hogy a szállodáknak csak áprilistól kelljen fizetniük, és akkor is csak a díj 60 százalékát.

Csaknem egyhangúlag döntöttek a képviselők az Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő eseti bizottságról, amely a ciklus végéig, 2010 tavaszáig működhet ellenzéki elnökkel, 6-6 kormánypárti és ellenzéki taggal. A bizottság tagjait várhatóan a jövő héten választják meg.

A költségvetési bizottság után a parlament plenáris ülése is megszavazta a jövő évi költségvetés főösszegeit. Varga Mihály, a költségvetési bizottság fideszes elnöke a testület véleményét tolmácsolva elmondta, hogy a hiány 3,5 milliárd forinttal emelkedett az eredeti javaslathoz képest, viszont a társadalom biztosítási alapok egyenlegei 3,4 milliárd forinttal javultak. Veres János pénzügyminiszter közölte, hogy az általános tartalék 42,2 milliárd forint lett.
radio.hu



2006. december 05., kedd 16:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület