CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. november 29., kedd, Taksony napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Tehetségek új utakon

Május 1. és 4. között harmadszor rendezik meg a Roots@Routes "Tehetséges új utakon" országos tehetségkutató versenyt a Sziget és a Music Export Hungary szervezésében. A zene, tánc és média területén kibontakozni vágyó fiatalok a jelentkezéshez a www.tehetsegek.hu oldalon kaphatnak bővebb információkat.

Hollandiából indult az ötlete a ROOTS&ROUTES programsorozatnak, ami immár nyolc európai országot, köztünk hazánkat öleli fel. A ROOTS&ROUTES keresi, inspirálja és képzi azokat a tehetséges fiatal zenészeket, táncosokat és médiamunkásokat, akik egyébként nem biztos, hogy utat találnak a nevesebb színpadokra, médiaintézetekbe és művészeti iskolákba.

A hazánkban tavaly indult programsorozat keretében immár harmadik kurzust hirdetik a szervezők, melyre április 6-ig várják a jelentkezőket, olyan fiatalokat, akik zene, tánc (hiphop, kortárs tánc és néptánc) és média területéről hajlandóságot éreznek, hogy négy nap alatt létrehozzanak egy közös produkciót, melyet bemutatnak a kurzust záró fesztiválon, majd később a Szigeten is.

A zenei, tánc és média mesterkurzusok során a fiatalok elismert szakmabeliektől, profi körülmények közt próbálhatják ki tehetségüket, hasonló érdeklődésű fiatalokkal együttműködve. A lényeg a közös alkotómunkára és a műfajok átjárhatóságára való nyitottság.

 A kiválasztott fiatalok legjobbjai hasonló külföldi mesterkurzusokon, majd az októberi, Rotterdamban megrendezendő nemzetközi zárófesztiválon vesznek részt.
V.V.2007. március 09., péntek 22:22


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület