CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Sok a kosárlabda mérkőzés

RÁJÁTSZÁS AZ NBI A CSOPORTBA KERÜLÉSÉRT:

SMAFC-ROTO ELZETT - PANNONPIPE-DAKK 81:79 (37:37)


A rájátszás utolsó körének első mérkőzésén a Debrecen látogatott Sopronba. Jól kezdett a SMAFC és a kezdeti megilletődöttség után biztos vezetésre tett szert. A 12. percben már 25:12 volt az eredmény. Ekkor Palotai P. irányításával és Mogyorósy eredményes palánk alatti dobásaival egyre nőtt a különbség. A 15. percben 35:14 volt az állás. Ekkor nem gondolta volna senki sem, hogy ez a találkozó legnagyobb különbsége. Innentől megtorpant a SMAFC, és a vendégek fokozatosan ledolgozták hátrányukat. Ebben az időszakban nagyon szellős volt a védekezés, a dobások pontatlanokká váltak. Így fordulhatott elő, hogy míg a SMAFC 2 pontot szerzett, addig a debreceniek 23-at.

A szünet után egy kicsit javult a helyzet, mert általában a SMAFC-nál volt az előny, de a Debrecen légiósa, Anderson igen jól dobott a három pontos vonal mögül is és a palánk közeléből is. Vavra P. becserélésével Anderson semlegesítése jobban sikerült, így tudtak a hazaiak a 35. percben 72:63-ra elhúzni. Még ekkor is volt izgalom, hiszen a hajrában elfogyott ez az előny, sőt 12 mp-el a vége előtt 79:78-ra már a vendégek vezettek. Időkérés után Palotai P. magára húzta a védők figyelmét és Szlávik J.-hez továbbított, aki magabiztosan dobta be a tempót, sőt még egy büntetőt is dobhatott. Ezzel az izgalommal jutott a SMAFC az igen fontos két ponthoz.

SMAFC: Palotai P. 12/3, POJBICS 17/3, SZLÁVIK J. 18/6, Molnár 2, MOGYORÓSY 19, Cs: VAVRA P. 9, Preiner 3, Kotlik 1. Edző: Sterbenz Tamás.

Debrecen: Horváth -, Jakab -, Tóth 12/3, ANDERSON 34/15, Senánszky 3/3, Cs: Takács 6, Ádám 7/3, SIMON 8, BURJÁN 9/9. Edző: Ráthonyi Tamás.

VERESÉG A BAJNOK ELLEN:

ALBACOMP - SOPRONI ÁSZOK KC 80:62 (43:23)


Az NBI A csoport első nyolc helyezettjének rájátszása megkezdődött. Az Ászok első ellenfele az Albacomp. Az első találkozón megszületett az első hazai győzelem. A sztárjátékosokkal teletűzdelt Albacomp tetszés szerint érte el pontjait. Először Dávid, majd Halm és Lapov voltak a legponterősebbek. Fokozatosan növelték előnyüket a félidőig. A kialakult 20 pontos különbség már eldöntötte az első győzelem tényét.

A második félidő csak formaság volt. Az Albacomp játszatta a teljes cseresorát - a küszködő soproniak csak Green révén voltak veszélyesek. Végül is a második játékrészt a vendégek 2 ponttal megnyerték, de ez csak szépségtapasz lehetett, mert a teljes találkozót a fehérváriak 18 ponttal nyerték.

Albacomp: Boros 3/3, HALM 15/6, Shannon 6/6, DÁVID 20, LAPOV 14, Cs: Varga 1, Matus 2, McClendon 11, Gémes 8, Godena -, Edző: Farkas Sándor.

Sopron: Pavicsevics -, Alexe 10, GREEN 20/6, Stan 7, CSAPLÁR-NAGY A. 13, Cs: Sallay 2, Mérész 2, Lakatos 2, Bogdán 6. Edző: Goran Miljkovics.

AZ ELSŐ KÖR VÉGE:

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - KECSKEMÉTI KC 79:36 (39:9)


A találkozó 2:0-as Postás előnnyel indult a három győzelemig tartó összecsapáson. Nagyon hamar kiderült, hogy nem ez a találkozó lesz az, amikor a Kecskemét megszorítja a Postást. A soproni lányok nagy kedvvel és pontosan játszottak, a 10. percben már 16:3-ra vezettek. A folytatás is hasonló volt, hiszen a 15. percben 29:5 volt az eredmény. Minden pályára lépő soproni játékos eredményes volt, s a félidőre az igen ritka 30 pontos különbség alakult ki.

A második félidőben akkor hördült fel a gyérszámú néző, amikor a 24. percben a vendégek átlépték a számukra kritikus 10 pontos határt. Ekkor már jószerével a cseresor játszott, de így is a hazaiak voltak a jobbak. Valaminek nagyon el kellett törnie a vendégeknél, hogy ilyen megalázó vereséggel zárják a rájátszás első körét. Azért ők ennél jobb csapat.

Sopron: DELMIS 9, SZENES 9/3, FODOR 10, Ambrus 6, Bíró 4, Cs: BAKAI 12, Veres 8, Englert 6, Szemerédi 12/3, Ördög 3. Edző: Meszlényi Róbert.

Kecskemét: Paradiz 4, Kovács 2, Herbster 10/3, Vojnics 5, Dzsuver 4, Cs: Eperjessy 7, Fürész -, Horváth 2, Vida 2, Fück -. Edző: Novák Gábor.

JAJ, SZEGÉNY GYSEV

BSE-ESMA - GYSEV-RINGA 73:67 (41:36)


A rájátszás első körének második találkozójára került sor Budapesten. A GYSEV-nek az alapszakasz másodikjaként biztosan illett volna idegenben is legyőzni a hetediket. Az első félidőben Eördögh és Vilipic voltak eredményesek, de a védekezés lyukas volt, és a BSE nem került tartós hátrányba. Az 5. percben 11:10, a 8. percben 16:17 volt az eredmény. A bizonytalankodó soproniak kihagyásait kihasználva főleg Vajna dobásaival a 17. percben 35:30-ra alakult a mérkőzés állása. Ez a különbség meg is maradt a félideig.

A folytatásban is a BSE vitte a vezetést; Szumnyikova remek átadásait Vukovics értékesítette. A 22. percben 45:36-ra vezetett a hazai csapat, de a 33. percben már csak egy pont volt a különbség, 60:59. Vilipic tartotta az eredményt sokáig, de a végjátékban már ő sem tudott mit tenni. Szélesy két büntetőjével alakult ki a végeredmény. Ezzel 1:1 a három győzelemig tartó párharc.

BSE: SZUMNYIKOVA 9/3, Thomas 13/3, Szélesy 5, NAGY D. 8, VAJDA 13, Cs: Mészáros 6/6, VUKOVICS 17, Turóczi -, Németh 2. Edző: Sapszon József.

GYSEV: POTO 13/9, Eördögh 10, Mandic 6/3, Hollósy 4, VILIPIC 19, Cs: Radnóty 2, Dénes 6, Donkó 7/3, Edző: Saeed Armaghani.

VEZET A GYSEV-RINGA

GYSEV-RINGA - BSE-ESMA 89:58 (45:28)


Mintegy 700 néző előtt kezdődött ez a találkozó, amely az elődöntőbe jutás szempontjából nagyon fontos volt. 1:1 volt az állás, a GYSEV- nek nem volt szabad hibáznia. Nem is hibázott. Egészen más volt a játékosok hozzáállása, mint pl. az első soproni összecsapáson. Nagyobb harci kedvvel, jobb küzdő szellemben űzték az ellenfelet. Az első 5 percben még nem mutatkozott meg ennek eredménye, hiszen nagyon sok pontatlan dobás és labdaeladás történt. Feltűnő volt Mandic pocsék dobóformája, erőltette a dobásokat, de nem sikerült betalálni, legfeljebb személyiből. Eördögh és Poto húzta a csapatot és dobta a pontokat, majd Hollósy is jól tempózott. A BSE fokozatosan hátrányba került - és el is ment a kedve. A 11. percben 24:13 volt a különbség, a 16. percben 34:20. Ekkor már látni lehetett, hogy a BSE nem tud komoly erőt kifejteni: sorban hibázták el a ziccereket, és távolról sem találtak be. A második találkozón jól játszó Vajda sorban hibázott és erőtlenül mozgott. A félidőre kialakult 17 pontos különbség nyugodt második félidőt ígért.

Bár a második játékrész elején a hazaiak ismét bizonytalankodtak, a BSE sem sokáig tartotta jó kezdését. Feltűnt, hogy Mészáros milyen kedvetlenül és gyengén kosárlabdázott, védekezésén kívül nem tudott emlékezeteset alkotni. Eördögh mellett Dénes, Donkó és Radnóty is kivette részét a pontszerzésből, a 29. percben már 65:45-öt mutatott az eredményjelző. A végjátékban már mindkét csapat a teljes cseresort pályára küldte, gondolva a két nap múlva Budapesten sorra kerülő negyedik összecsapásra. Bízunk benne, hogy ez a 31 pontos különbség "bennemarad" a fővárosiakban, és ötödik mérkőzésre már nem is kerül sor.

GYSEV: POTO 5/3, EÖRDÖGH 16/3, Mandic 16, HOLLÓSY 10, Vilipic 14, Cs: DÉNES 7/3, DONKÓ 11, RADNÓTY 8, Csontos 2, István -. Edző: Saeed Armaghani.

BSE: Szumnyikova 8, THOMAS 15/3, SZÉLESY 10, Nagy 9/3, Vukovics 7, Cs: Vajda 4, Mészáros -, Németh 3/3, Túróczi -. Edző: Sapszon József.

Tvordy György



2000. március 29., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület