CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Egészség  

Az országos egészségkampány ötödik helyszíne


EGÉSZSÉGVONAT Sopron
2007. április 6-8.

Társadalmi egészségkampány


Tavalyi sikeres szereplése után Sopronba érkezik a sanofi-aventis EGÉSZSÉGVONAT! Az országos egészségkampány ötödik helyszíne 2007-ben a soproni vasútállomás.



Szálljon fel a szerelvényre, hogy ne legyen Önből is statisztikai adat:

Magyarországon a férfiak 51%-át, a nők 56%-át, összesen tehát mintegy 4 239 000 embert fenyegetnek a hasi elhízás következményei.

A hasi elhízás szívinfarktushoz, szélütéshez és érelmeszesedéshez vezethet.


Tudományos kutatások bizonyítják, hogy napjainkban az elhízás a vezető halálokok között kiemelt helyen szereplő szív- és érrendszeri megbetegedések legjelentősebb kockázati tényezője. Ez a kóros állapot az idő előtti elhalálozások 55%-áért felelős.



A kutatások eredményét szem előtt tartva indította útjára prevenciós és állapotfelmérő kampányát a sanofi-aventis. Az EGÉSZSÉGVONAT négy különlegesen kialakított szerelvényből áll. Az egyes kocsikban egészségügyi szűrésen vehetünk részt, emellett interaktív tájékoztatási eszközök és orvosi egyetemisták közreműködésével lehetőségünk van szervezetünk működésének alaposabb tanulmányozására is.
A konferenciaszerelvényben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció Szakos hallgatói „Őrizd a szíved fiatalságát!” című multimédiás kiállítással mutatkoznak be.



Az Egészségvonat Sopronban április 6-8 között három napot tölt a vasútállomáson. Ezeken a napokon 10 és 18 óra között ingyenes orvosi szűrések: (vérnyomás, vércukor, triglicerid, koleszterin, haskörfogat, hemoglobin A1C, magasság, testsúly), interaktív tájékoztatási eszközök várják a helyi lakosságot.
A kampány iránti nagyfokú érdeklődést jelzi, hogy az Egészségvonat eddigi állomásain több ezren vettek részt a szűréseken.

Az EGÉSZSÉGVONAT programhoz kapcsolódóan megrendezzük a városi családi sétánkat. Sopronban április 7-én a Széchenyi tértől sétálunk el a vasútállomásra, ezzel is felhívva a figyelmet a megelőzés, jelen esetben a rendszeres mozgáson alapuló életmód fontosságára. Miért sétálunk? Mert már napi 5 km megtétele elegendő ahhoz, hogy megszabaduljunk a szív és érrendszeri betegségek legnagyobb kockázatát rejtő kilóktól és a sétát folytatva visszanyerjük a hosszú és egészséges élet minden örömét.



Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok figyelmét időben felhívjuk az elhízás veszélyeire, ezért országos egészségpályázatot hirdetünk, több mint 500 oktatási intézmény bevonásával. 2006-ban 19 város vett részt az iskolák közötti országos versenyen. A három hónap alatt a legszínvonalasabb szabadidős programokat összeállító, és a legtöbb sporteseményt szervező iskolai közösség a 2007-es Szívünk Napján nyeri el jutalmát.

EGÉSZSÉGVONAT PROGRAMJA Sopronban


2007. április 6. Péntek


10.00-10.30 sajtótájékoztató a Sopron Fc. focistáival

10.00-10.05 Polgármesteri Hivatal – Dr. Simon István alpolgármester

10.05-10.10 Dr. Erős László orvos igazgató sanofi-aventis

10.10-10.15 Dr. Tschürtz Nándor beszéde

10.15-10.30 Kérdések/válaszok

10.30-12.00 forgatási lehetőség

12.00-17.00 Egészséges osztályfőnöki órák a vonatnál

10.00-18.00 Egész napos szűrés és szakmai tanácsadás a vonaton


2007. április 7. Szombat


14.45-15.00 Gyülekező a Széchenyi téren

15.00-15.30 Városi Családi séta a Főpályaudvarra

10.00-18.00 Egész napos szűrés és szakmai tanácsadás

2007. április 8. Vasárnap

10.00-18.00 Egész napos szűrés és szakmai tanácsadás a vonaton



Sanofi-aventis Gyógyszergyárról

A sanofi-aventis a világ egyik legfiatalabb és leginnovatívabb gyógyszervállalata, 80 országban, több mint 97 000-en dolgoznak a vállalat keretei között. Európa 1. számú, míg Magyarország piacvezető gyógyszervállalata a 130 milliárd forintos árbevételével. A chinoinos régi termékeknek köszönhetően a sanofi-aventis Zrt. az egyik legalacsonyabb átlagárral rendelkező vállalat.

7 terápiás területen van jelen: szív és érrendszeri megbetegedések, trombózis terápia, onkológia, anyagcsere betegségek, központi idegrendszer, belgyógyászat és vakcinák. A vállalatcsoport évi árbevételének 14,8%-át, 4 milliárd eurót fordít kutatás-fejlesztésre. A gyógyszeriparban kiemelkedően sok, 128 hatóanyag fejlesztése van folyamatban.





Fotó: Tóth Zsombor





2007. április 07., szombat 12:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület