CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. december 2., péntek, Melinda, Vivien napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2007. április 27.
III. évfolyam 12. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100
Változó 7. Keretprogram és EU-s kutatáspolitikai célkitűzések

A NYME Pályázati Iroda közleménye szerint a korábbi gyakorlattól eltérően a 7. Keretprogram nem négy, hanem 7 éves lesz, hasonlóan az Európai Unio költségvetési időszakához. A 2007-ben induló 7. Kutatási-, technológiafejlesztési és demonstrációs keretprogram négy specifikus programra tagolódva magában foglalja az EU új kutatáspolitikájának fő célkítűzéseit. E területek: a Kooperáció, az Ötletek, az Emberi erőforrás, és a Kapacitás. A Kooperáció speciális program, mely a fő célkitűzéseket 10 kutatási témakörben tartalmazza. Erről és a nyitott pályázati felhívásokról részletesen a http://palyazat.nyme.hu/index.php?id=7774 oldalon található információ. Az egyes témakörök magyar nyelvű tartalma pedig a http://palyazat.nyme.hu/index.php?id=7594 linken ismerhető meg.

(kt)

Német nyelvű szakmai nap a NYME-AK-n

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar "Alkalmazott nyelvészet és nyelvoktatás szakmai műhelye" címmel német nyelvű szakmai napot rendez május 3-án 14.00 órakor a kar Idegen Nyelvi és Irodalmi Intézeti Tanszékének (Győr, Türr I. u. 5.) német módszertani szaktantermében. A műhelymunka rendszerben szervezett program keretében új nyelvoktatási módszereket és eljárásokat, továbbá nemzetközi projektekben kidolgozott oktatási anyagokat ismerhetnek meg az érdeklődők Szilágyi Magdolna főiskolai docens és Stefan Aubreville német anyanyelvi lektor vezetésével.

(nm)

A NYME Közgazdász Klub soros ülése

A Közgazdaságtudományi Kar Közgazdász Klubjának vendége május 9-én, 17.00 órakor Prof. Dr. Baranyai Tibor, a Soproni Erzsébet Kórház főigazgató főorvosa lesz, aki az "Egészségügyi reform" és kihatásai a Soproni Erzsébet Oktató Kórházra címmel tart előadást. A problémafelvető tájékoztatót vitafórum követi, melynek vezetője Prof. Dr. Gidai Erzsébet egyetemi tanár. A rendezvény szervezője és háziasszonya Dr. Karner Cecília egyetemi docens. A klub állandó meghívottjainak listájára a 99/518-437-es és a karner@ktk.nyme.hu elérhetőségeken lehet regisztrálni.

(kc)

COST-konferencia a Pannonia Med Hotelben

A COST Forests, their Products and Services, Action E29: Innovative Timber and Timber Composites in Construction Sopronban tartja zárókonferenciáját május 10-11-én a NYME Faipari Mérnöki Kar és a Ljubljanai Egyetem Építőmérnöki Kara szervezésében. A konferencia témakörei között a megfelelőség megítélése és CE-jelölés, valamint a környezeti hatások és energetikai teljesítmény szerepelnek.

(wv)


OTDK-s sikerek az Agrártudományi Szekcióban

Április 16-18. között rendezték meg Debrecenben a XXVIII. OTDK Agrártudományi Szekciójának versenyét, ahol a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának és Faipari Mérnöki Karának hallgatói egyaránt kiválóan szerepeltek.
Az Erdészeti és Faipari Tagozatban Fűr Tamás I. helyezést és Magyari Zoltán-díjat ért el, konzulense Dr. Kovács Gábor egyetemi docens. Garab József II. helyezést ért el, konzulense Dr. Szalay József. Palkovics Márta szintén II. helyezést ért el, konzulense Stipta József tanszéki munkatárs. Horváth László III. helyezést ért el, konzulense Stipta József. Konfár Roland és Németh Viktória is különdíjban részesült, konzulensük Stipta József, tanszéki munkatárs.
A Környezetgazdálkodási Tagozatban Zalai Viktória II. helyezést ért el, konzulense Dr. Vig Péter egyetemi docens.
A Természetvédelmi Növénytani Tagozatban Kovács Ferenc I. helyezést és Magyari Zoltán-díjat ért el, konzulense Dr. Király Botond Gergely és Dr. Kovács Gábor egyetemi docensek.
A Vadgazdálkodási Tagozatban Fodor István különdíjban részesült, konzulense Dr. Traser György egyetemi docens.
Az Agrárinformatikai Tagozatban Bausz Ákos II. helyezést ért el, konzulense Dr. Gerencsér Kinga.
(vp)


Egyetemi Filmklub - a 2002. év filmjeiből: Az órák

Az "Elszalasztott évek filmjeiből"-sorozatban május 1-jén, kedden 20.30-kor Stephen Daldry: Az órák című filmalkotásának vetítésére kerül sor az Ifjúsági Házban. Részletek a filmről és a sorozatról a NYME honlapján: http://www.nyme.hu/fileadmin/dokumentumok/kommunikacio/fimek2007.pdf. A belépés díjtalan.

(mb)


Folytatódó történelmi előadás-sorozat

A NYME Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor történész a Selmeci Társaság szervezésében történelmi előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében. A programsorozat következő eseményén, május 2-án, szerdán, 19.00 órakor a "A békés revízió álma véget ér" címmel, az 1941-es délvidéki bevonulásról hallgathatnak előadást az érdeklődők.

(ss)


2007. április 29., vasárnap 20:44


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület