CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2022. november 29., kedd, Taksony napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Napló egy internetes naplóról

2006.12.08.

Kezd szétdurranni a fejem. Eredetileg könnyen kivitelezhető ötletnek tűnt egy soproni internetes naplórendszer kialakítása, de már most rengeteg a konfliktus körülötte. Egyelőre hat embert avattam be az elképzelésbe, de már szinte mindegyikükkel akadt némi vitám. Szerencsére szakmai jellegűek és egy csatos Bambi mellett mindegyiket át tudtuk beszélni. Nem gondoltam volna, hogy ilyen összetett feladatra vállalkozok. Biztosan szükségem van minderre? És az itt élőknek?


2007.01.14.

Internetes kávéház. Ebben maradtunk. Ha minden jól megy rövid időn belül legalább egy vázlatos design lesz a kezemben. Átolvastam vagy egy tucat blogoldalt és egyre kuszábbnak tűnik minden. Megjegyzés: egy sor funkciót át kell gondolni.


2007.01.21.

Ismét jót vitatkoztunk, most éppen a designon. Nem baj. A viták viszik előre az oldalt. Domainnévnek az e-cafe.hu címet választottuk. Megjegyzés: meg kell kezdeni a cím regisztrációját és legalább vázlatosan tájékoztatni kell a programozókat az elképzelésről, hogy ötletelni tudjanak. (Szerintem legyen olvasói és közéleti része is.)


2007.01.23.

Közéleti és olvasói naplórendszer. Más regisztrációs feltételekhez kötjük a belépést, így biztosítható lesz a közéleti szereplők azonosíthatósága. Elkészült a design és a programozók megkezdték a munkát. Megjegyzés: eljött az idő, hogy „megszondáztassam” a közéleti szereplőket. Mi lesz akkor, ha kiderül, hogy nincs is erre igény? Blama.


2007.02.13.

Pozitív a fogadtatás!! Én sem gondoltam volna, hogy a politikusok ilyen vállalkozó kedvűek. Jelenleg elvi szinten tudtunk beszélni az ötletről, de hárman is igent mondtak. Megjegyzés: nem szabad sokszor használni a blog kifejezést, mert ilyenkor eltorzul a képviselők feje.


2007.03.02.

Kávémérgezést kaptam. A beszélgetések során illik kávét inni, ha egyszer már ezt a címet adtuk az oldalnak. Megjegyzés: még szerencse, hogy nem „közéleti pálinka” lett a weblap neve.


2007.03.12.

Hát ez hihetetlen. Komolyan mondom, hihetetlen. Azzal utasított el egy közéleti szereplő, hogy semmi kedve válaszolgatni a hozzászólásokra. Átaludtam valamit? Hát nem az a feladatuk, hogy a választók problémáit megoldják? Ez olyan, mintha Cseh Lacinak víziszonya lenne. Döbbenetes. Megjegyzés: tisztázni kell a programozókkal a moderálás módját és e-mailhez kell kötni a regisztrációt.


2007.03.21.

Vissza-visszatér a hozzászólások kérdése, bár szerencsére nem mindenki fél tőle. Elismerem, hogy nem kellemes a szitkozódást olvasni, de a politikához (sajnos) ez is hozzátartozik. Arról nem is beszélve, hogy a politikusok azt a légkört kritizálják, melyet ők alkottak. Mindannyian. Itt van a kiváló lehetőség, hogy változtassanak rajta! Nem én tehetek arról, hogy addig-addig hergelik az embereket, amíg azok agyérgörcsöt nem kapnak. Van egy mondás, melynek klaviatúra-képes verziója így hangzik: aki prostituáltnak megy, az ne csodálkozzon, ha szerelmeskednek vele.


2007.04.03.

Úgy érzem sikerült túljutni a holtponton. Értik. Én pedig értem, hogy ők értik. Ők pedig értik, hogy én értem és ettől mindenki ért mindent. Értitek? Azt hiszem pihenésre van szükségem…


2007.04.26.

Elindult a sopron.e-cafe.hu oldal. Az igazi munka csak most kezdődik, hiszen meg szeretnénk kedveltetni az itt élőkkel. Abban bízom, hogy egy kulturált, Sopronhoz méltó párbeszéd helyszíne lesz ez a kávézó. Nincsenek illúzióim, ehhez kitartó munkára és legalább fél évre van szükség.

Kuslics Balázs2007. május 03., csütörtök 23:28


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület