CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2007. május 18.
III. évfolyam 15. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




Standing ovation - álló ünneplés és tapsvihar az óceán-napon
Május 18-án, pénteken 10.00 órától óriási sikerrel és tömeges látogatottsággal rendezték meg a NYME-FMK Alkalmazott Művészeti Intézet erre az alkalomra elkészült kiállítótermében és udvarán tartott óceán-napot, abból az alkalomból, hogy Pálos Andrea és Rakonczai Gábor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatói első magyar evezős párosként átkeltek az Atlanti-óceánon. A program az ifjú hajósok vetített képes úti élménybeszámolójával kezdődött, ezt követően az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársainak ismeretterjesztő előadásaival folytatódott, majd déltől a rendezvény díszvendégének, Fa Nándornak a részvételével zajló kötetlen beszélgetéssel zárult. Az óceán-napot a formatervező szakos hallgatók látványshow-ja, különféle végtelen nagy kékséget megidéző performanszai, a soproni búvárklub bemutatkozása, valamint a Tercia Parti Szervíz tenger gyümölcseit kínáló büféje tették emlékezetessé.
(ta)


Zeneterápiás szakmai nap a NYME-BPK-án

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán tartja tavaszi szakmai napját a Magyar Zeneterápiás Egyesület május 19-én, szombaton 9.00-15.00 óráig a pedagógiai kar E/1-es termében (Ferenczy J. u. 5. I. em.). Az eőadások témái között autista gyermekekkel folytatott zeneterápia német modellje, zeneterápiás és kemoterápiás kezelések kapcsolata, idős emberek zeneterápiája, saját készítésű hangszerek bemutatása, különféle zeneterápiás modellek szerepelnek. A szakmai nap nyitott és ingyenes mindenki számára.
(hn)

Megjelent a Lila zongora

A Soproni Egyetemi Irodalmi Fórum gondozásában - az Erdőmérnöki Kar támogatásával - megjelent a nagy hagyományokkal rendelkező Lila Zongora nevű egyetemi irodalmi folyóirat. A kiadványban az egyetemi karok oktatóinak és hallgatóinak szépirodalmi írásai, grafikái szerepelnek. Az áprilisi lapszám ingyenesen beszerezhető Szépligeti Mátyás szerkesztőnél (30/240-31-84) az Új Kollégium 306-os szobájában, illetve az irodalmi fórum soron következő felolvasóestjein.
(szm)


Életmód-előadás az Egyetemi Ifjúsági Házban

"Az élelmiszeripar kulisszatitkai és az E-számok" címmel tart előadást Tóth Gábor, okl. élelmiszeripari mérnök, életmód-író május 22-én, kedden 17.30-kor az Ifjúsági Ház Nagytermében. A belépés díjtalan, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.
(hszgy)


Felsőoktatás a V4-ek országaiban

A Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Akadémiai Bizottsága 2003-ban indította el "Magyarok a nagyvilágban" című programsorozatát, melynek keretében 2007. május 17-én a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János karával közös szervezésben "Felsőoktatás a V4-ek országaiban" című rendezvényre került sor. A visegrádi négyek országainak képviselői az első találkozás alkalmával fő tevékenységi területeiket mutatták be, és további terveket dolgoztak ki az együttműködésre. A bemutatkozók között a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Selye János Egyetem, az Olmützi Egyetem és a Potzdami Egyetem szerepelt.
(nm)


GEO-s hallgató előadása Erdélyben

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság által szervezett és immár nyolcadik alkalommal megrendezett Földmérő Találkozónak idén Marosvásárhely adott otthont. A konferencián Vilics Szilvia a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának végzős hallgatója „A jelenkori vertikális kéregmozgások összehasonlítása a Quarter-időszak mozgásai címmel” tartott előadást. Ugyanezt a kutatási témát felölelő dolgozatával a XXVIII. OTDK Műszaki Szekciójának Geotechnológia, geodézia, műszaki földtudomány tagozatában második helyezést ért el.

(tsz)



2007. május 19., szombat 23:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület