CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Indul a soproni nyár rendezvénysorozat

Május végétől szeptemberig tíz alkalommal különböző programokkal várják a soproniakat a Lővér Kempingben. A Soproni Nyár rendezvénysorozat keretében hétvégeken világsztárok és a legnépszerűbb hazai zenekarok közül többen színpadra lépnek.

A VOLT Fesztivál házigazdáinak szervezésében május 26-27-én indul útjára a SOPRONI NYÁR elnevezésű, rendkívül színvonalasnak és tartalmasnak ígérkező rendezvénysorozat a Lővér Kempingben. Amint azt a két főszervező, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert elmondta, a programok egy része szabadtéri nagyszínpadon zajlik majd, amelyekhez fedett nézőtér kapcsolódik, a kisebb programoknak pedig a helyszínen tavaly óta működő Terasz ad majd otthont. Így a programok kedvezőtlen időjárás esetén is megrendezésre kerülhetnek.

A megnyitó hétvége keretében - szombat este - a Takáts Tamás Dirty Blues Band lép színpadra, majd a Micsoda Buli! várja a soproniakat. Pünkösdvasárnap – a gyereknapra való tekintettel – egész nap nyitva tart a kemping és a Terasz. A színpadon este 8 után a Budapesten rendkívül sikeres Máté Péter Emlékkoncert látogat el Sopronba. Máté Péter nevéhez számtalan örökzöld sláger fűződik. Ez év elején néhány ismert hazai sztár részvételével és a Back II Black zenekar kíséretében egymás után kétszer is telház előtt csendült fel az Elmegyek, a Zene nélkül mit érek én?, az Azért vannak a jóbarátok és még számos sláger.

Júniusban egymást követő hétvégeken a Pokolgép unplugged produkciójával, a Neoton Família kétórás élő nagykoncertjével és Rúzsa Magdival találkozhatunk. Júliusban a főszerep természetesen a VOLT Fesztiválé, a hónap végén azonban a szigetes LGT koncert előzeteseként Somló Tamás és zenekara élő unplugged koncerttel látogat el a Lővér Kempingbe, amelyet az LGT emlékzenekar fellépése követ.

Az augusztus ismét tartalmasnak ígérkezik. Az első hét végére az Irigy Hónaljmirigy 120 perces szuperkoncert-showt ígér. Majd igazán vérforraló partival jelentkezik a brit EZ Rollers csapata. A legendás drum and bass különítménnyel először Guy Richie A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső című filmjében találkozhattunk, azóta pedig a legnevesebb klubok vendégei hétről-hétre világszerte. Az augusztusi záró hét kétség kívül megkoronázza a Soproni Nyár sorozatot, ugyanis 25-én, szombaton a legendás Boney M élő koncerttel ajándékozza meg a soproniakat és a városba látogatókat.

"A programok összeállításakor nagy hangsúlyt fektettünk a környéken lakók nyugalmára is." – emelték ki a szervezők. "A szabadtéri koncertek legkésőbb éjfélkor érnek véget, a teraszon zajló zenés programok esetében pedig speciális, szakemberek által beállított hangrendszert alkalmazunk. Mindemellett a Terasz korábban nyitott felületeit tavaly óta hangfogó függönyökkel árnyékoltuk. Bízunk benne, hogy a Soproni Nyár rendezvénysorozat örömmel tölti el a soproniakat."

A tízállomásos soproni koncertsorozatot a szervezők önerőből finanszírozzák. Amennyiben az idei nyári programok jól sikerülnek, minden bizonnyal egy állandó, az idegenforgalom szempontjából is vonzó eseményt mondhat magáénak Sopron.

www.volt.hu/soproninyar

Bacsárdi László



2007. május 22., kedd 15:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület