CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

NYME HÍRLEVÉL
2007. június 8.
III. évfolyam 17. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




Fontos dokumentumok aláírására került sor a NYME Szenátusának ülésén

A Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Berzsenyi Dániel Főiskola egyesülésének folyamatában fontos esemény a június 5-én megtartott rendkívüli Szenátusi ülés, ahol elfogadták azokat a dokumentumokat, amelyek alapján az Oktatási és Kulturális Minisztériumba benyújtható a két intézmény közös kérelme arra vonatkozóan, hogy Hiller István oktatási miniszter járjon el a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Berzsenyi Dániel Főiskola egyesülését kimondó törvénymódosítás kezdeményezése iránt. A Szenátusi ülésen a két intézmény rektora aláírta az egyesülési nyilatkozatot is. Június 11-én Szombathelyen is Szenátusi ülés lesz, amelynek legfontosabb napirendi pontja szintén az egyesülési dokumentumok elfogadása, és a működését 2008. január 1. napjával megkezdő új Nyugat-Magyarországi Egyetem törvénybe iktatásának kezdeményezése lesz.


(mm)


Különdíjat vehetett át a NYME-FMK hallgatója a parlamentben

„Magyarország az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" címmel az egyetemek és a főiskolák hallgatói számára immár 10. alkalommal meghirdetett pályázat díjátadó ünnepségére május 31-én került sor az Országház Delegációs Termében. A pályázatra az ország egyetemi és főiskolai hallgatóinak köréből összesen 123 pályamunka érkezett, melyeket neves szakemberekből álló bírálóbizottság értékelt. A hagyományoknak megfelelően az első három díjon kívül két különdíjat is átadott Dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Dr. Göncz Kinga külügyminiszter . Az egyik különdíjat Krajcsák Zoltán, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának hallgatója nyerte "Az Európai Uniós tagság magyar megítélése 3 évvel a csatlakozás után" című pályamunkájával.


(kz)


Szociálpedagógiai kutatóhely Kőszegen

Együttműködési szerződést kötött a NYME Benedek Elek Pedagógiai Kara a kőszegi dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézménnyel és az Auditorius 2006. Közhasznú Egyesülettel. A megállapodás szerint a gyógypedagógiai intézmény a pedagógiai kar hallgatói és oktatói számára már kutatóhelyként, pedagógiai műhelyként, illetve a képzésben résztvevő szociálpedagógus hallgatók számára gyakorlóhelyként is funkcionál. A felek megállapodtak továbbá abban, hogy tudományos konferenciák rendezésével, közösen indított pedagógusképzésekkel, szociális és rekreációs táborokkal, és kőszegi színhelyű erdei iskolai programok szervezésével járulnak hozzá a szociálpedagógusok minőségi oktatásához. A közös siker érdekében az egyesület vállalta a tervekhez kapcsolódó projektek kidolgozását és koordinálását. Dr. Simon Tamás oktatási dékánhelyettes a NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar, Rába István igazgató a Gyógypedagógiai Intézmény, Bujdosó Attila Gábor szociálpedagógus hallgató pedig az egyesület képviseletében látta el kézjegyével a szerződést.


(tj)

Szakmai kitüntetés és elismerés két GEO-s oktatónak

A Magyar Földmérési Térképészeti és Távérzékelési Társaság választmánya Dr. Csepregi Szabolcsot, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának tanszékvezető főiskolai tanárát - szakmai munkásságának elismeréséül - "Lázár deák Emlékérem"-mel tüntette ki. Dr. Ágfalvi Mihály főiskolai tanárt pedig - az egyesületben betöltött több évtizedes vezetői munkásságának elismeréseképpen - az MFTTT "Örökös Tag"-jává választották.
(tsz)


Egészségügyi kiállítás és vásár a NYME-AK közreműködésével

Június 7-11. között rendezik meg a győri Egyetemi Csarnokban az I. Med-ex Egészségügyi Kiállítást és Vásárt. A rendezvényen felállított egészségsátorban a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Testnevelés Intézeti Tanszékének oktatói és munkatársai, valamint a rekreáció szakos hallgatók ingyenes szűrővizsgálattal és tanácsadással szolgálnak az érdeklődőknek.
(nm)


Dobogós lett a SMAFC

Kosárlabda csapatunk az NB-I. B osztály rájátszásában kétszer is tudott idegenben nyerni, ezzel megszerezte a bajnokság harmadik helyét, tovább öregbítve a sportág terén nagy hagyományokkal rendelkező Nyugat-Magyarországi Egyetem hírnevét. A szép siker alkalmából tartott szezonzáró vacsorán jogos büszkeséggel hallgathatták a csapat tagjai és vezetői Prof. Dr. Faragó Sándor rektor elismerő szavait. Az egyesület elnöke, Prof. Dr. Takáts Péter és a csapat kapitánya, Bausz Kornél köszönetet mondott az egyetem vezetésének, karainak, a szponzoroknak és a szakosztály-elnökségnek, hogy munkájukkal, illetve anyagi segítségükkel hozzájárultak a sikerhez. Vetési Imre edző a szezont értékelve elmondta, hogy a 2004-ben összeállt, és 2005-ben még 16., illetve 2006-ban 10. helyezést elérő gárda a tudatos és kitartó munka eredményességét bizonyította a bronzérem megszerzésével. A csapat tagjai: Bálint Gergely, Balogh Gergely, Bausz Kornél, Bodovics Ádám, Derdák István, Farkas Gergő, Gombás Gábor, Herczeg István, Horanyi Ákos, Karácsonyi Zsolt, Pethõ Tamás, Sallay Gábor, Varga Máté, Vesztergom Zoltán, Zieger Milán.

(czi)



2007. június 10., vasárnap 11:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület