CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2023. november 28., kedd, Stefánia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Ünnepi Hetek  

Ötvenedszer Soproni Ünnepi Hetek
Színes Fő téri kavalkáddal jó hangulattal kezdődött a jubileumi rendezvénysorozat

A Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat, a legrangosabb és a legnagyobb múltra visszatekintő soproni kulturális fesztivál évtizedeken keresztül, minden évben és mindig valami újjal lepi meg a kultúra iránt fogékonyakat.

Idén a többszörös jubileum jegyében az 50. ünnepi hetek megnyitóján az ötvenéves Duna Művészegyüttes, valamint az ugyancsak ötvenedik évfordulóját ünneplő soproni fúvószenekar köszöntötte Sopront, a közönséget.

„A szeretet szava szól köveidből és a szívekből, mert hűséggel együtt él itt most is a szép.” – idézte a költőt dr. Fodor Tamás polgármester a megnyitó ünnepségen, amelyen a közönség soriban jelen volt az erdélyi Medgyes testvérvárosi küldöttsége.


- Városunk az évszázadok alatt küzdelemmel és verítékkel, alkotómunkával és a szép szeretetével szerzett jogot a megbecsülésre és az önbecsülésre. Az évszázados kulturális hagyományok ápolása és folytatása a jelenre maradt örökül. A sok-sok rendezvény, alkalom, kiállítás, ünnep, sportesemény mögött mind-mind elmúló és most élő neves és névtelen ember áll, Önök, hűséges soproniak és Sopront szeretők. Bízva abban, hogy ez a hűség, ragaszkodás kifogyhatatlan, fejezem ki köszönetemet Önöknek, a Pro Kultúra Kht. vezetőinek és minden dolgozójának, minden közreműködőnek és szervezőnek, mindenkinek, aki Sopron város kultúrájáért bármit is tett és tesz – mondta Sopron polgármestere.

A kirakodó árusok, vásárosok gazdag portékakínálata, a langalló, pörkölt mogyoró finom illata, a csillogó borok, a színes programkínálat, a jó muzsika, a néptáncegyüttesek fergeteges műsora, a koncertek pedig láthatóan sok érdeklődőt vonzottak már az első két napon a Fő téri rendezvénysorozatra.

(cyberpress)2007. június 18., hétfő 22:59


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület