CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Jó reggelt fesztivál!
VOLT Fesztivál 2007
2007. július 6., péntek

Olvasóink már megszokhatták, hogy rovatunkban nem csak a fesztiválok esti koncertjeivel foglalkozunk, hanem kitekintünk a napközbeni életre. A VOLT fesztivál pénteki napján délelőtt jártunk kinn.

Jó reggelt a rádióhallgatóknak! – köszön be műsorvezető ismerősöm a VOLT rádió műsorába. Már délelőtt tíz óra van, de elmondja, hogy délután egyig nem változtatnak a reggeli köszönésen, hiszen a fesztivállakóknak általában csak akkor kezdődik a napjuk. S tényleg, a sátrak még eléggé reggeli hangulatot mutatnak. Sokan még alszanak a sátrukban, a sátruk mellett, esetleg a sátrukon. Mások a reggeli tisztálkodás örömeinek hódolnak – húsz-harminc fős sorokban várakoznak, hogy bejussanak a zuhanyzóba. A toi-toi (pardon, már toifor-nak hívják a céget) wcket is tisztítják szorgosan. A színpadok többsége zárva van, egy-egy marcona termetű biztonsági őr vigyáz arra, hogy ne jussanak be illetéktelenek. A nagyszínpad elé éppen biztonsági kordont építenek, hogy kettéválasszák a színpad előtti részt – ezáltal biztonságosabb a koncerten való részvétel, ugyanis a tömegnek nincsen oldalirányú mozgása (vagyis nem lehet olyan nagy tömegkatasztrófa pogózás vagy bármi más közben).

Benn ülve a rádió látványstúdiójában a kinn ácsorgó két ittas embert nézzük. Még csak 10.10 van, de már teljesen készek, és még mindig isszák az újabb és újabb köröket. Jokó két adás között gyorsan le is fényképezi, műsorvezető társa még mindig a kávéját kortyolgatja. Meg is jegyzik neki a kollégái, hogy el fogja felejteni meginni – khm, nem emlékszem, hogy végül elfogyasztotta-e. Kérhetek egy számot a rádióban, sajnos Laibach nincsen (lásd tegnapi cikkünket), így maradok a Prodigynél. A VOLT rádió idén egyébként két rádió együttműködésében a fél országot lefedi: a soproni Corvinus rádió és a radiocafe 98.6 közösen sugároznak naponta néhány órában élőben a VOLT-ról, és egy elég látványos látványstúdióba rendezkedtek be. Érdemes belehallgatni, visszaad egy kis fesztiválhangulatot – s a neten is fogható a www.corvinusradio.hu címen.

Kifele menet még köszönök a parkolóban annak a biztonsági őrnek, aki befele útbaigazított . Idén (is) teljesen normálisak a biztonsági őrök (emberek) a fesztiválon, a bejáratnál nem kötözködnek feleslegesen – egyszóval emberek és nem biztonsági dobozok. Ez abból is látszik, ahogy jókedvűen készítik a reggeli zsemléiket. Kocsiba szállok, és visszamegyek a városba. Még nekem is korán van. Valószínűleg a Prodigy tagjai is így gondolhatják ezt, akik este tizenegykor adnak majd egy olyan koncertet, amelyet még nem látott a város. Majd meglátjuk. [Hajnali közlemény: megláttuk, de még mennyire megláttuk! Nagyon jó koncertet adott a Prodigy!]
Reggeli érkezés - az éjjeli sorok helyett üres a beléptető
Épül a nagyszínpad kordonja
Az autó is alszik a sátrak között
Hosszú sor a női zuhanyzó előtt
Még nagyon reggel van, a boltos ráér olvasni
Az új napra érkezők már sátrat vernek
Megtisztulás
A távolba révedő biztonságis

Bacsárdi László

Fotó: CyberPress



2007. jĂşlius 07., szombat 11:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület