CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Teltházas VOLT…

A hivatalos megnyitó előtti este már fiatalok ezrei vették birtokba a soproni Lővér kempinget. A szerdai félnapos záport követően szikrázó napsütés kényeztette a VOLT vendégeit 4 napon át. A várakozáson felüli érdeklődés miatt a szervezőknek már az első napon 4000m2-es területtel kellett bővíteni a sátorteret.


A jubileumi VOLT Fesztivál rendkívül erős programot vonultatott fel, ami jósolhatóan látogatói csúcsot ígért, azonban sokakat meglepett, hogy péntek este 10 után – a VOLT Fesztivál történetében először - kikerült a kapura a „Teltház” tábla. Ez azt jelenti, hogy a brit Prodigy koncertje idején 20 ezer vendég volt jelen az eseményen.


Az első három nap adatai és az elővételes jegyek alapján a szervezők biztosra veszik, hogy a tavalyi 55ezres nézőszám után az idei évben várakozáson felüli, közel 70 ezer résztvevővel zárják az eseményt. A számadatok alapján kijelenthető, hogy a VOLT mára Magyarország második legjelentősebb kulturális eseményévé vált, amelyet ma már az európai szintéren is jegyeznek. A vendégek az ország szinte minden pontjáról érkeztek Sopronba, a külföldiek száma meghaladta az ötezret, a legtávolabbi VOLT-os Kanadából érkezett Sopronba. A VOLT Fesztivál idejére Sopron valamennyi szálláshelye megtelt.

Beszédesek a fesztivál vendéglátásával kapcsolatos számadatok is: lapzártánkig a VOLT vendégei közel 200 ezer korsó Soproni sört fogyasztottak el.

A VOLT Fesztivál világsztár fellépői kivétel nélkül elégedetten távoztak a helyszínről. Az amerikai The Roots csapata szemtanúk szerint annyira jól érezte magát Sopronban, hogy még a harmadik napon is együtt bulizott a VOLT-osokkal. A szintén amerikai Fort Knox Five soproni származású frontembere, Jon Horvath a fellépése előtt a helyszínre hívta a városban élő rokonait, akikkel most találkozott először. Az egyetlen műsorváltozás Daddy G-hez kapcsolódik. A Massive Attack „dumagépe” nem érkezett meg a számára foglalt járattal a bécsi reptérre, lapzártánkig nem is került elő…

(cyberpress)



Fotó: Tóth Zsombor




2007. július 08., vasárnap 10:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület