CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Tavaly ő még csak 14 volt
Sziget Fesztivál 2007
2007. augusztus 7., kedd

Nulladik napi LGT-koncerttel kezdődik ma a 15. Sziget-fesztivál. Ez lesz az eddigi leghosszabb. S legnagyobb.

Özönvíz
Igazából nem özönvíz, hanem özönlő emberek. Ma reggel álmos fejjel baktattam le a lépcsőn egy budai ifjúsági szálló (szakszóval hostel) recepciója felé, és meglepődve vettem tudomásul, hogy a földszintet elözönlötték a hátizsákos turisták. Szó szerint, érkezhettek vagy százan - a hostel csurig lehett, és valószínűleg nincs ezzel másképp a többi sem. A városban is egyre több hátizsákos turistát látni. Megvan a kép, ugye? Fiatal arcok (18-60 év között), hatalmas hátizsák (amely oldaláról kötelezően lelóg egy bakacs és egy hátizsák), a kézben pedig egy sátor vagy egy Budapest-térkép. Esetleg mindkettő.
Az úticéljuk pedig a ma délután kapuit megnyító 15. Sziget-fesztivál. A szerdától-szerdáig tartó rendezvény idén (is) bővült egy nulladik nappal, ma este nyockor Presser Gábor és az LGT lép fel a Nagyszínpadon. A hetijegyesek pedig felverhetik a sátraikat, hogy utána a külföldiek és a magyarok együtt énekeljék, óh, még csak 14 volt...

Számok és számok
A hetijegyek egy része már elkelt, ottalvós (sátorozásra feljogosító hetijegyet) már nem lehet venni, csak a tavaly bevezetett "hazamenős" jegy áll azok rendelkezésére, akik ma akarnak mindegyik napra belépőt váltani. A szervezők statisztikái szerint idén léphet be a négymilliomodik látogató a Szigetre. A biztonsági szolgálat idén is az In-Kal (1500 fős sereggel), és 56 országból közel 250 fellépő jön a fesztiválra. Szép szám 1993-hoz képest.

Túl a Szigeten
Idén a Sziget-karszalag nem csak a Szigeten érvényes, hanem kedvezményesen látogatható a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, az Iparművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum és az Aquincumi Múzeum.
A Szépművészeti Múzeum tárlatait a sértetlen napi- vagy hetijeggyel rendelkező Sziget-résztvevők ötven százalékos kedvezménnyel tekinthetik meg egészen augusztus 31-ig. A fiatal látogatók számára a félárat biztosító kedvezmény mellett a diákkedvezmény is érvényes, így ők a teljes ár negyedéért nézhetik meg az "... és akkor megérkeztek az inkák" című kiállítást, az Utazás az olasz művészetben című bemutatót, valamint az állandó tárlatot.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kinn leszünk a Szigeten, a Fesztiválgájd rovatban hírt adunk a főbb eseményekről és élményekről.. Tartsanak velünk!

Bacsárdi László



2007. augusztus 07., kedd 10:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület