CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Balfiaknak - Balfról - Balfért - A balfiak napja

Minden jelentkező számára bemutatkozási, megnyilvánulási lehetőséget biztosítanak a 2008. február 23-án, szombaton délelőtt tíztől kezdődő és a késő esti órákig tartó programsorozatban.

A három B már nem ismeretlen a Sopronhoz ezer szállal kötődő Sopron-Balf településrészen, hiszen a balfi kultúrház vezetése már hónapokkal korábban elkezdte a szervezőmunkát.
Ez a rendezvény nem egy már jól ismert és megszokott keretek között zajló „falunap” lesz, nem jönnek sztárvendégek és nem lesznek nagyszabású programok sem.

A rendezvény célja elsősorban a közösségformálás, az, hogy ismerjük meg, fedezzük fel értékeinket.

A felhívásoknak sokan tettek eleget, de szeretettel várnak minden olyan balfi lakost, aki bármilyen kreatív tevékenységet végez, akár hobbiszinten, akár professzionálisan. Fest, zenél, hímez, verset mond, énekel, szalvétát vagy bármit gyűjt, dísztárgyat, csokrot készít és még folytathatnánk a sort. Minden jelentkező számára bemutatkozási, megnyilvánulási lehetőséget biztosítanak a 2008. február 23-án, szombaton délelőtt tíztől kezdődő és a késő esti órákig tartó programsorozatban.

A délelőtti órákban a helyi alkotók munkáiból készült kiállítást tekinthetik meg a látogatók (a programot követően még néhány napig látható a kiállítás), folyamatos vetítésen figyelemmel kísérhetik az elmúlt évek balfi kulturális eseményeit, de zene és büfé is várja az érdeklődőket.

A színpadi programok délután négy órától kezdődnek. Fellépnek a működő helyi csoportok (többek között a Balfi Kórus, a Színjátszókör, a Dirty Dance balfi kis táncosai), felnőtt és gyermek előadók verssel, tánccal, énekkel, és bemutatkoznak a civil szervezetek, egyesületek, a helyi, sőt, a kisebb-nagyobb vállalkozások. megmutatják legalább egy logo, néhány fénykép, vagy egy-két termék erejéig munkájukat.


Szüreti napok, 2007.

Hagyományteremtő szándékkal hirdetik meg a rendezvényt a szervezők: minden évben szereplési, megmutatkozási lehetőséget szeretnének biztosítani az itt élő, kreatív embereknek.

Természetesen a Balfiaknak-Balfról-Balfért szlogen nem azt jelenti, hogy ne látnának szívesen minden érdeklődőt, aki kíváncsi a közösség életére, hiszen egymás jobb megismerése mellett nem titkolt céljuk értékeik bemutatása, megőrizése és továbbadása.
(cyberpress)



2008. február 17., vasárnap 17:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület