CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Ajándék Biblia mindenkinek, aki azt elfogadja

Száz évvel ezelőtt alakult, és világszerte a Biblia ingyenes terjesztésével foglalkozik a Gedeon Társaság, amely Magyarországon 1989 óta van jelen.

A Bibliákat olyan helyekre juttatják el, ahol majd egyszer hasznára lehetnek annak, akinek kezébe kerülnek: hotelekbe, orvosi várókba, de börtönökben, kórházakban, iskolákban, szociális otthonokban is osztanak kiadványokat, csak olyanoknak, akik ezt elfogadják.

Sopronban ez év eleje óta működő Gedeon Társaság tagjai immár a harmadik helyszínen, az Eötvös Gimnáziumban osztottak ki csaknem háromszáz Bibliát. Az ingyenes terjesztés egyik szervezője, Tölli Balázs, a helyi Gedeon Társaság tagjaként elmondta: a Biblia Éve külön is alkalmat szolgáltat arra, hogy az ingyen, tiszta céllal, a hit szolgálatát fontosnak tartó, idejüket, energiájukat arra áldozó emberek közreműködésével minél több emberhez eljusson Isten szava.

Ezért minden iskolának, közösségi helynek felajánlották az ingyen Bibliához való jutás lehetőségét, azzal együtt, hogy a környékbeli városokat és falvakat is felkeresik ezzel a céllal.

Honti Tamás, a soproni Gedeon Társaság elnöke hozzátette: ,,A mai rohanó világunkban érték a Biblia, annak, aki ismeri, megnyugvás annak, aki olvassa, bölcsesség, annak, aki érti.” A világ 200 országában, Magyarország 27 városában működő szervezet egyetlen gyülekezethez, szervezethez sem kapcsolódik.

Nem csak Afrikában, Ázsiában vannak olyan helyek ahova ingyen jut el Isten Igéje, hanem Sopronban is. Aki már hotelekben biztosan találkozott az éjjeliszekrény fiókjában Bibliával. Ez egy többnyelvű, szép kiadvány. Egyik jó barátom azt a hasonlatot mondta rá: olyan, mint egy külön lámpa a szobában. S micsoda lámpás…

A Bibliákat Társaságunk olyan helyekre juttatja el, ahol kicsinyke magként tovább fejlődhet, élhet – fejtette ki a Társaság helyi elnöke, akivel együtt Horváth Ernő, Tölli Balázs közösen adta a diákok, tanárok kezébe a Bibliákat.








(cyberpress)



2008. március 03., hétfő 17:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület