CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

<

Adomány a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonának


Firtl Mátyás: egy-egy felajánlott adománynak – mindazon túl, hogy minden anyagi segítségre szükség van – azért is örülnek, mert a figyelem ráirányulhat arra, hogy a megye társadalmi szolidaritására is szükség van az intézményhálózat támogatásában.

A soproni Fogyatékos Gyermekek Otthona lakói számára szánta a fenntartó, Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat azt az adományt, amelyet az OTP és Kereskedelmi Bank Nyrt. Nyugat-dunántúli Régiója ajánlott fel 250.000 forint értékben.

Az adományt Németh József, a bank ügyvezető igazgatója adta át Firtl Mátyásnak, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat alelnökének, aki a maga részéről Baikó Erzsébetnek, az intézmény igazgatójának nyújtotta át az adományt, azon a rendezvényen, amelyen az otthon lakói tavaszváró ünnepi műsorral köszönték meg a pénzintézet újabb adományát.


Az eseményen jelen volt Szabó János, a Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke és Kocsis Jánosné, a Tómalom-Híd Alapítvány elnöke is.

A műsort követően az intézménybe látogató vendégeknek bemutatták a többnyire külső támogatásokból megvalósult fejlesztési eredményeiket, a lakóotthon előkészítő egységet és az idei évben kialakított érzékelő/ relaxáló szobát.

- Mindkét célunk megvalósulásához nagymértékben hozzájárult az OTP Regionális Igazgatósága, és minden segítséget kaptak a fenntartó, Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzattól is – hangsúlyozta Baikó Erzsébet igazgató. A tavalyi évben 500.000 forint értékben kapott támogatást az otthon, melyet az új egység berendezési tárgyaira költöttek. Az idei támogatás pedig az érzékelő/relaxáló szoba tárgyi feltételeinek további javítását szolgálta.

Németh József örömmel hozta az adomány, arra a helyre, ahol látszik, hogy annak helye van, és a felhasználás eredménye a kívülálló számára is érzékelhető. A legnagyobb öröm az adományozónak látni a megajándékozottak szemében az öröm csillogását – fejtette ki a bank ügyvezetője.

Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta: a soproni intézet egy olyan áldozatos és odaadó munka révén vált olyanná, mint amilyent a helyszínre látogatók is megtapasztaltak, amelyet mindenképpen értékelni és segíteni kell. A jelenleg államilag alúlfinanszírozott szociális területen minden intézetnek szüksége van a kívülről érkezett segítségre és adományokra, de mindazokat, akik hatalmas áldozatvállalás mellett az erejükön felül próbálnak az itt élőkön segíteni, azt mindenképpen külön értékelni kell.

Firtl Mátyás külön köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak, akiknek ,, a megyei önkormányzat nem győz hálálkodni azért a munkáért, amivel mindent megtesznek annak érdekében, hogy a súlyosan sérült embertársainkon, gyerekeinken segítsenek. Ezt hálásan köszönjük” – fogalmazott Firtl Mátyás. Ez példaértékű, mint ahogyan az is, ahogyan megfelelő anyagi elismerés hiányában is emberségből, odaadással, szeretettel fordulnak az otthon lakói felé, pótolva gyakran a család hiányát. A lélektől lélekig ható szeretet jelenlétét tapasztalja az otthonba látogató – tette hozzá.

A soproni Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona hosszú idő óta az egyik legjobban működő intézmény, és egyben a legsúlyosabban sérült embertársainkról gondoskodnak – mondta Firtl Mátyás.

Az OTP folyamatos és áldozatos segítségét külön is megköszönte, hiszen a pénzintézet az elmúlt évek során is segítette a megye szociálisan rászorulóit, akik mellett a megyei önkormányzat Napraforgó Közalapítványát is folyamatosan támogatja, azt az alapítványt, amely az elesett, rászoruló embertársainknak, és az őket gondozóknak a jobb élet- és munkakörülményeit segíti. Teszi ezt egy olyan világban, amelyben kötelességünk felébreszteni a társadalmi szolidaritást, együttérzést, a közös felelősségvállalás és gondoskodás szükségességét.

Egy-egy felajánlott adománynak – mindazon túl, hogy minden anyagi segítségre szükség van – azért is örülnek, mert a figyelem ráirányulhat arra, hogy a megye társadalmi szolidaritására is szükség van az intézményhálózat támogatásában.

Baikó Erzsébet köszönő levelet olvasott fel és nyújtott át az adományozóknak: Németh Józsefnek sé Firtl Mátyásnak.

Németh József ügyvezető elmondta: nem elég adni, az ember akkor hiteles, ha látja is, hogy hova érkezik a pénz. A társadalmi összetartozás és felelősségvállalás jegyében hozta az adományt, azzal a szándékkal, hogy a jövőben is folytassa a hagyományt. Nem csak a pénzintézet lehetőségeiből adódóan, de az embernek belső indíttatásból sem nehéz idehozni az adományt, látva azt, hogy annak itt helye van, és látva azokat, akiknek örömöt okoz vele – fejtette ki az OTP képviselője.


1 és 2 forintos pénzérmékkel sérült embertársainkért

Firtl Mátyás külön felhívta a figyelmet arra, hogy az 1 és 2 forintos pénzérméket gyűjtők, az összegyűlt pénzt a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthona javára is adományozhatják, egy olyan helyre és célra ,,ahol a szó szoros értelmében is minden 1 forintra és minden 2 forintra szükség van, ahol a legkisebb összegnek is helye van, és nemes célt szolgál” , hiszen fogyatékkal élő, ugyanakkor érző lélekkel a szeretetre és odafigyelésre vágyó embertársainkat segítjük vele.



2008. március 16., vasárnap 14:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület