CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

A VOLT nyitja a fesztiválszezont

Július első hétvégéjén az idei évben is a Soproni VOLT Fesztivál nyitja a nyári fesztiválszezont. A soproni fesztiválon négy nap alatt közel 250 programmal: zenekarokkal, dj-kkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal találkozhatnak a vendégek.

Július 2-től négy napon át ismét Sopron ad otthont a VOLT Fesztiválnak, amely 15 éve garantál tartalmas és minőségi kikapcsolódást az ország számos régióiból érkező és a külföldi vendégeknek egyaránt. Bár a nagyszínpados "headliner" fellépők közül többekkel még zajlanak a tárgyalások, számos "nagy név" részvétele máris biztosra vehető.

Elsöprő hangulatú balkáni bulit ígér a GORAN BREGOVIC WEDDING AND FUNERAL BAND a VOLT nagyszínpadán. A Kusturica-filmeken nevelkedett nagyérdemű számára bizonyára nem kell bemutatni Goran Bregovic feledhetetlen hangulatú koncertjeit. Szintén a balkáni virtus jellemzi a SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR produkcióját, amely ma a legjelentősebb európai fesztiválok keresett "árucikke". És még mindig világzene: Manu Chao állandó zenésztársa, ROY PACI személye egyértelmű garancia egy igazán lendületes és vidám koncertre.. Régóta vár a hazai közönség a DREADZONE dub-reggae-breakbeat-house elemekből építkező, mindent elsöprő élő produkciójára. Már nem kell sokat várni rájuk, hisz ők is fellépnek a VOLT nyitónapján!

Brit színekben érkezik Sopronba a punk rock nagy generációjának egyik legfontosabb bandája, az EXPLOITED és ugyanezen színpad nemzetközi palettáját gazdagítja majd a svéd CLAWFINGER csapata is, a hazai rockkerek színe-java mellett.

A lágyabb dallamok és a VOLT-ra jellemző fesztiválhangulat rajongói számára jó hír, hogy az idei VOLT-on új programmal mutatkozik be a legfinomabb francia csapat, a NOUVELLE VAGUE, és visszatér a garage-műfaj igazán bulis német mestere, FRANK POPP és zenekara is.

Az osztrák zenészpáros, RICHARD DORFMEISTER és RUPERT HUBER választása is a VOLT-ra esett: mindössze néhány európai fesztiválfellépés mellett itt mutatják be a TOSCA élő változatát, melyet Dorfmeister DJ-szettje követ. Valódi csemege a műfaj kedvelői számára a RODNEY HUNTER & LIVE BAND koncertje, amely keretében a nemrég megjelent új albumot mutatják be az osztrák zenészek.

A nyolcvanas évek hangzásával kokettáló electro-trash műfaj, és persze napjaink tánczenéjének egyik legizgalmasabb és legdivatosabb figurája, a kanadai szupersztár, TIGA is bemutatkozik a soproni közönségnek.

A drum and bass híveit minden éjszaka több nagyágyú örvendezteti majd meg. Roni Size pár éve már emlékezetes szettet celebrált a VOLT-osoknak, idén azonban egy igazi élő, nagyzenekaros produkcióval érkezik a RONI SIZE REPRAZENT, ahogy HIGH CONTRAST, valamint MARKY és STAMINA MC produkciói révén ugyancsak zúzós estékre számíthatunk. Igazán eklektikus műfajkavalkád jellemzi LAYO & BUSHWACKA! munkásságát, teltházas táncparkettre számíthatunk a páros soproni fellépése idején is.

SENOR COCONUT és zenekara a VOLT-os koncert idejére sztárvendégként meghívta maguk mellé LOUIE AUSTEN-t, akivel nemrég közös kislemezt jelentettek meg, és akit tavaly a jelek szerint sikeresen tapsolt vissza a soproni közönség. Azok pedig, akik szeretik a profi zenebohócokat, mindenképp keressék SIRQUS ALFON feldolgozásokat bemutató performance-át.

Majdnem 20 név máris publikus a közel 250 fellépőt felvonultató programból, és még milyen messze a nyár! A szervezők azt ígérik: hamarosan jön a folytatás!



2008. március 19., szerda 12:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület