CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Halászat és tóátugrás Orfűn

A fesztivál karaktere egyedülálló, hiszen a legtöbb fesztivál minden stílusból megpróbálja a húzóneveket megnyerni, a Fishing on Orfű Alterfeszt azonban csak e - bár elég tágan értelmezett - műfaj "klasszikus hőseit" és a fiatal feltörekvőit hívja meg Orfűre.

Orfűvel kapcsolatban a legtöbb embernek az jut eszébe, hogy híres humoristánk, Nagy Bandó András ott a polgármester. Nekem személy szerint egy régenvolt kerékpártúra ugrik be, de idén más miatt fogunk róla beszélni. Nem az ellopott településnév-táblák miatt, nem is a hangosan kuruttyoló békák miatt, hanem az idén június 19. és 21. között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű Fesztivál miatt. Lovasi András, aki nem először csinál szokatlan dolgot - hiszen ki ne hallott volna a csendes-ülős Kispál koncertekről - most pecázni hív minket az orfűi tó partjára. A több mint húsz éves múltra visszatekintő Kispál és a Borz együttes frontembere által is jegyzett fesztivál nem ígér többet, mint amit várhatóan nyújtani is fog. Az igényes magyar könnyűzenei élet színe-java ott lesz: a Vad Fruttik, a Kaukázus, a Pál Utcai Fiúk, az Üllői Úti Fuck és még sorolhatnám, de közhellyel élve inkább azt mondom, ezt élőben kell látni, ezért a hétvégéért megéri utazni, akárhonnan. A fesztivál vizuális aláfestéséről a Mecsek észak-nyugati lejtői gondoskodnak, és az elmaradhatatlan vízpart – a lelkesebbek természetesen valóra is válthatják a fesztivál nevében jelölt horgászást is.

Az idén júniusban egy éve megújult mr2-Petőfi Rádió támogatásával létrejött rendezvény tulajdonképpen beleillik mintegy állomásként a zenei csatorna által szervezett koncertsorozatba. Akik régóta hallgatják az adót, azoknak azért lesz hatalmas élmény ez a hétvége, mert kedvenceiket élőben is hallhatják,akik meg most kezdik felfedezni ezt a zenei világot, azoknak meg azért, mert egy olyan világ nyílik meg előttük, amiről sose gondolták volna, hogy ennyire színes lehet.

Ezek után mit lehetne még mondani, mint hogy sátrat, hálózsákot elő, vonatra fel, és találkozzunk az orfűi tó partján június harmadik hétvégéjén, mert bulizni: szándék van.

BL



2008. jĂşnius 04., szerda 12:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület