CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

VOLT Fesztivál: kevesebb mint egy hét múlva...

A 16. VOLT Fesztivál egy hét múlva, július 2-án indul, a kapukat azonban már 1-jén, kedden este 6-kor kinyitják. A tavalyi évben már a nulladik este több ezer VOLT-os jelent meg Sopronban. Ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy most már ezen az estén beengedik a bérlettel rendelkezőket a kempingbe és a fesztivál területére is, ahol DJ Enikő ismerkedési esttel fogadja a résztvevőket.

Belépőjegyet elővételi áron július 1-jén estig árusítanak országszerte. Üdülési csekket és Sodexho utalványt Budapesten a VOLT BOLT-ban és Sopronban a várkerületi standon fogadnak el, de idén először a helyszínen is lehet fizetni ezekkel az eszközökkel.

Ha vonattal érkezel Sopronba, a vasútállomásról busszal és taxival is eljuthatsz a fesztiválra. A VOLT Buszok másodikától, vagyis szerdától járnak folyamatosan, de az állomáson található VOLT standon ezzel kapcsolatban is kaphatsz információt. A menetrendszerű járatok közül az 1-es, a 2-es és a 12-es is közel áll meg a kempinghez, ez utóbbi egész közel a bejárathoz. Ha kocsival, vagy motorral érkezel, a bejárathoz közeli parkolóban hagyhatod járművedet. A parkoló nem őrzött, de kamerával megfigyelt. Bicajt behozatsz magaddal, odabent megőrzőt és kölcsönzőt is találsz.

Sokan kérdezik, hogy mit nem szabad behozni a fesztiválra. Talán a legfontosabb, hogy mások testi épségére veszélyes tárgyakat, eszközöket nem szabad behozni a fesztivál és a kemping területére. Ennek megfelelően nem lehet nálad üvegpalack, kalapács, szúró- és ütőeszköz, esernyő, 8 cm-nél hosszabb pengéjű kés, vagy bicska, gázpalack, illetve fél méteresnél hosszabb lánc.

Mivel a fesztiválok megrendezéséhez egy fontos és szükséges bevételi forrás a vendéglátás, alkoholtartalmú italt sajnos nem tudnak beengedni. Ha üdítőt, vagy ásványvízet hozol magaddal, fejenként legfeljebb másfél litert vihetsz be magaddal.

Hasonló szabályok vonatkoznak az élelmiszerekre is, amelyekből "kereskedelmi mennyiséget" nem hozhatsz magaddal. Ez azt jelenti, hogy pl. 4-5 szendvicset, 4-5 kisebb konzervet természetesen beengednek.

A VOLT Fesztiválon találsz ívókutakat is, ahol ingyen olthatod szomjodat, illetve talász ABC-t is, ahol barátságos áron juthatsz alapvető élelmiszerekhez. Éttermekből és sörözőkből-borozókból pedig egy egész sor a rendelkezésedre áll.

Szigorú szabály, hogy kábítószert a fesztivál területére nem hozhatsz magaddal!

Ha sátorozni szeretnél, a VOLT Fesztivál területén kialakított, a korábbinál nagyobb kempingekben ingyen megteheted. Akár napijeggyel, akár bérlettel érkezel. Szállásokkal kapcsolatban a www.voltszallas.hu oldalon informálódhatsz.

Az adott napra szóló napijegy másnap reggel 8-ig érvényes. Ha éjfél után érkezel, még előző napi jegyet kapsz, mivel reggelig még rengeteg program javában zajlik. Reggel 6 óra után árusítjuk az aznapra érvényes jegyeket.

Jó hír a VOLT KLUB tagjainak, hogy az idei évben a korábbinál jóval több előnyben lehet részük a fesztiválon. A bejáratnál beállhatnak a V.I.P.-sorba, amely időnként valószínűleg rövidebb lesz, a többinél, a fesztivál területén pedig számos szolgáltatást kedvezményesen vehetnek igénybe.

A Magyar Televízió Kultúrház című műsora (m1) esténként a VOLT Fesztiválról közvetíti adását, élőben és napi összefoglalókkal egyaránt. Szüleid, hozzátartozóid és az irigykedő haverok így belepillanthatnak, milyen klassz helyen jársz! A helyszínről sugárzó VOLT Rádiót hallgatva ( Budapest 80 km-es vonzáskörzetében a radiocafé 98.6, illetve Sopron körül 100 km-re a Corvinus Rádió 104.6-os frekvenciáin), ugyancsak ízelítőt kaphatsz 4 teljes napon át a VOLT Fesztiválból.

A volt.hu anyagai alapján



2008. június 26., csütörtök 12:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület