CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

A VOLT mögött - sztárok kívánságai

Július 2-án végérvényesen elindul Magyarország legkedveltebb vidéki fesztiválja, a VOLT Fesztivál. Azt már tudjuk, hogy a négynapos soproni bulin kik lépnek fel, de tekintsünk most egy kicsit a kulisszák mögé.

A fesztivál négy napja alatt több száz külföldi fellépő érkezik a VOLT-ra, köztük számos állt elő idén is különleges kéréssel.

A legtöbben elégedettek Sopron szállodáival, néhányan a nemzetközi fellépők közül azonban Bécs legdrágább hoteljeiben kértek szállást. Az egyik legismertebb és legkeresettebb VOLT-sztár viszont nem hajlandó elegáns, drága hotelben megszállni, ő kifejezetten családiasabb, soproni motellszobát kért magának. Senki ne lepődjön meg, ha a szálló folyosóján világsztárokkal fut össze!

Szintén vannak, kik kizárólag luxusautóval hajlandók megérkezni a schwechati reptérről a fesztiválra, Louie Austen viszont idén is vonattal érkezik Bécsből, hogy fehér öltönyében Senor Coconuttal közösen lépjen a VOLT színpadára. A turnézó csapatok zöme luxusbuszokkal ún. nightlinerekkel érkezik Sopronba, így két koncert között menet közben aludhatnak, ehetnek, ihatnak.

MC Spee, a Dreadzone-MC külön kérése volt, hogy vagy a helyi foci csapat, vagy a fesztivál hivatalos pólójában léphessen színpadra. Már készül számára a VOLT-os póló.

A külföldi fellépők egyre nagyobb része csakis bio-ételeket fogyaszt, sőt nemhogy húst, de tejterméket sem eszik, azonban van egy nyolctagú zenekar, mely képesnek tartja magát 100 üveg sört, 10 üveg vodkát és hasonló mennyiségű whiskey-t legurítani egy fellépés után. Az igazi ínyencek a helyi ízekre esküsznek: a magyaros ételek mellett van, ki házi barack pálinkát rendelt az öltözőjébe. S van olyan sztár, aki mindig tudni akarja, mi történik odahaza, így a USA Today friss számát is kéri a harapnivaló mellé.

Az pedig szinte természetes, hogy a legtöbben háziomozi-rendszert, játékkonzolt, óriás hangerejű hifit kérnek az öltözőjükbe, de azt még nem sikerült megfejtenie a szervezőknek miért kell egy hattagú csapat másfél órás koncertjéhez 150 db törölköző...



2008. június 29., vasárnap 13:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület