CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2023. jĂşnius 6., kedd, Norbert, Cintia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Fiatalok városon innen és túl
VOLT Fesztivál 2008
2008. július 5., szombat

A VOLT utolsó napján külföldi szemmel sétálunk a városban, nem dobjuk el a szemetet az utcán, felmegyünk a Tűztoronyba, majd kalifornia zenét hallgatva hajnalig pörgünk egy balatoni együttes buliján.

Délelőtt a városban sétálunk. Tele van karszalagos fiatalokkal. A Tűztorony bejáratánál letámad minket egy három fős csoport. VOLTosoknak egyet fizet, kettőt kap akció van a tűztoronyba való feljutásnál, és ők szeretnének még egy embert, hogy felmehessenek kedvezményesen. Pár perces töprengés után kihozzuk a dolgot a lehető legjobban, és mind a heten feljutunk. Kicsivel arrébb a Jégverem vendéglő kínál VOLT-menüt a fesztiválozóknak.

A busz zsúfolt, pedig okosan nem a 12V jelű különbusszal megyünk fel a fesztiválhoz a belvárosból, hanem a hagyományos 12-essel. Három idősebb ember beszélget a buszon a fesztiválról - megértik, hogy most kicsit zsúfoltabb a közlekedés. Úgy gondolják, hogy a fiatalok nem csak a fesztiválról hallanak, hanem sétálnak Sopronban is, így kedvet kapnak majd arra, hogy később családostul visszajöjjenek.

A fesztivál bejárata a szokásos. Az előttem menő lányról megpróbálják lehúzni a napijegyes karszalagot a beléptetést végző biztonságiak. Sikertelenül - tehát átment a próbán. Nekem csak megcsavarják a rajta lévő műanyag pöcköt, és máris megbizonyosodnak róla, hogy nem hamis a belépő. Évről-évre újabb és újabb technikai megoldásokat találnak ki, hogy megakadályozzák az egymásnak átadást.

Elfogyasztunk egy sört (300 Ft egy korsó), iszunk hozzá egy mézesbarackot (600 Ft), egy kicsivel később norvég vendégünk, Astrid eszik egy lángost, sajtos-tejfölöst (450 Ft), és nagyjából ez az egész fogyasztásunk. Mármint a típusokból. Másnap mondják a szervezők, hogy 150.000 korsó sör fogyott el a fesztiválon – büszke vagyok arra, hogy ehhez én is hozzájárulhattam néhánnyal.

Kapok egy sms-t: "Ha valaki látja Bálintot, szóljon!". Tipikus fesztiválhangulat: az ismerősök hol összefutnak, hol elhagyják egymást, hogy aztán ismét találkozzanak valahol.

Für Anikó és Jamie Winchester Nöstényálom koncertje kicsit fura. Nem csak nekem, hanem a többieknek is. A legnagyobb sikert egy Jamie szám aratja. A Nagyszínpadon a The Offpsring játszik. A kaliforniai punk zenekar a legjobb számaiból válogat – de valahogy nem jön át akkora lelkesedés a zenéjükből, mint a tegnapi Manu Chaoból. Szerencsére eljutunk az est legnagyobb bulijába, és több mint két órán pörgünk a siófoki Blokk együttes koncertjén. Bár ők a siófoki Spagetti-ház rendszeres fellépői, immáron harmadik alkalommal szórakoztatják színvonalas koncerttel a VOLT résztvevőit. Hajnali háromkor még pörgünk egyet a Cafe Diszkosz dnb buliján, aztán elindulunk hazafele. Az első buszra pont nem férünk fel, de szerencsére pár perccel később érkezik egy másik. Ötre ágyba is kerülünk...

Bacsárdi László2008. július 06., vasárnap 12:09


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület