CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Átugrottuk a tavat
Fishing on Orfű
2008. június 19-21.

Felejthetetlen három napja lehetett annak, aki vette a fáradságot, és elutazott a Fishing on Orfű fesztiválra az esemény nevében jelzett településre. Mi vettük, és tényleg megérte.

Budapestről indulva két és fél óra alatt - persze navigáció segítségével - elértünk a fesztivál helyszínére. Maga a rendezvény a Panoráma Camping területén zajlott, itt a sátrak felállítása után el is helyeztük magunkat a fesztiváli hangulatban (gyk. elmentünk sörért). Második utunk a Pécsi Est színpadhoz vezetett, ahol épp Rátgéber László - egykori PVSK mester - és zenekara, az Only Tonight alapozta a hangulatot, a nézőtérről pedig Lovasi András látta el hasznos tanácsokkal (ti. "Ne dumáljál, énekeljél!") a frontembert. Rátgéberről szólva mindenképpen meg kell említenünk, hogy voltaképpen ő nyitotta meg a fesztivált, mégpedig a jó előre beharangozott "tóátugrással". Az átugrás - az ugró szerint - az edző (ti. Lovasi) hibájából hiúsult meg, az edző viszont tanítványát okolta. A lényeg, hogy mindenki jót csobbant.

Felderítő utunk következő állomása a Jäger-Bár volt, ahol esténként karaoke várta a lelkesebbeket, akiknek pedig nem volt elég a némely viccesebbre sikerült éneklésen való nevetés, azoknak kijárt a napi két stand-up, természetesen neves előadókkal. Ugyanitt volt lehetőség esténként a foci-EB negyeddöntőinek megtekintésére - talán ennek is volt köszönhető ingázásunk a PUF koncert és a bár között. A koncertek végével nem állt meg a buli, két helyen is lehetett ropni, a Jäger-Bárban könnyedebb, populárisabb dallamokra, az eddig még nem említett BAMA sátorban pedig a keményebb műfaj kedvelői pöröghettek hajnalig.

A "reggeli" nehéz ébredések után délutánig tartó szieszta, kirándulás, sportprogramok, majd ismét kezdődtek a koncertek. Péntekre összeállt az mr2 nagyszínpad is, itt a Quimby kezdett, majd jött a P.A.S.O., akik egyes vélemények szerint az egész koncertet végigfutották. De ezen vélemények megalkotói tévedtek, hiszen remek jó hangulatot csináltak, jelen cikk írója itt vesztette el először a hangját.

A horvátok kiesése után a Pécsi Est színpadon az Amber Smith szenzációs produkcióját élvezhettük, ahonnan rögtön a Vad Fruttik koncertjére siettünk. Nem hiába, csalódás itt sem ért minket. Szombatra mindenki kellemesen elfáradt, nem is volt könnyű dolga a Heaven Street Sevennek, hogy felpörgessék a közönséget. Természetesen sikerült nekik. A hollandok elsiratása után a nagyszínpadhoz vonult a fesztiválozók zöme, ahol maga az egyik szervező lépett színpadra zenekarával, a Kispál és a Borz. A koncert egyik érdekes jelensége nem is a színpadon, hanem a nézőtéren volt fellelhető: ős-kispálosok, akik már kamaszkorú gyermeküket is magukkal hozták, valószínűleg nem ez volt az első Kispál koncertjük. A hangulat egy percig sem hagyott alább, erre pedig a kisszínpadon fellépő Kaukázus volt a garancia. Az előadás után persze tétlenkedni nem volt idő, ismét irány a nagyszínpad, ahol a negyven körüliek garázsrock-zenekara, a Kiscsillag lépett fel. A nézőtérről persze a korábbiakért cserébe Lovasi is kapott jó tanácsokat (ti. "Ne dumáljál, énekeljél!").

A fesztivál egészéről elmondható volt, hogy a fellépők többsége nem "üzleti" alapon zenélt, hanem örömből - ez leginkább a sok "még egy ráadás-szám" alapján derült ki. A közönség az első két napon főleg a fiatalabb - ún. barna-diákos - korosztályból került ki, de szombatra megérkeztek a "kék"-ek is.

A helyszín adottságainak köszönhetően mindenki láthatta azt a fellépőt, amelyikre kíváncsi volt - a színpadok mindegyike enyhe lejtő alján volt, természetesen emelkedő nézőtérrel szemben. Az esti pára egyeseknek kellemetlenséget is okozott a lejtőn, egy-egy bokaficam képében, másoknak a fűben fellelhető temérdek kullancs szerzett bogarászással töltött perceket.

A legenda szerint egy jövőre már kék diákkal rendelkező lány kapott is ígéretet egy kollégámtól, miszerint jövőre ugyanitt, ugyanekkor. Hogy a legendából mi igaz, azt nem lehet tudni, de hogy mi ott leszünk, az biztos.

Tóth Gábor Balázs
Fotó: Tóth Bálint



2008. jĂşlius 08., kedd 11:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület