CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Vihar helyett köpönyeg
Balaton Sound
2008. július 13.

A fesztivál utolsó napján megküzdünk a napsütéssel és szélviharral. Hallunk emberekről, akik láttak sátrat csomagoló embereket, és mexikói zenére táncolunk a brit Fatboy Slim alatt.

Vasárnap délelőtt ragyogó napsütés fogad minket. Elég nehezen tudjuk rávenni magunkat, hogy siófoki hadiállásunkról átugorjunk Zamárdiba, ezért tanakodunk néhány órát indulást előtt. De késődélután már ismét a Soundon vagyunk. Összefutunk egy sráccal, aki mondja, hogy az előbb írták ki nagybetűkkel a kijelzőkre a színpadoknál, hogy hatalmas vihar lesz, és mindenki pakolja össze a sátrát. Tanácstalan emberek jönnek velünk szemben, sátorral a kezükbe. Indulás előtt megnéztem a metnet.hu-n az előrejelzéseket és radarképeket, és láttam, hogy a vihar elkerüli majd Zamárdit, így annyira nem aggódok – bár nem szívesen sátoroznék ilyen időben. Az információnál találunk egy kis cetlit: "Nem marad el semmi, csak a vihar".

A fesztiválról nehéz megállapítani, hogy az utolsó napján tart. Mindenhol emberek. A sátrak fogyatkoztak meg egy kissé, de ez sem feltétlenül az emberek számának csökkenése miatt, inkább a szélvihar miatt. Ahogy a szélvihar miatt pakoltak össze több mindent a szervezők - amelyet estére vissza is pakoltak. (Székek, molinók, kávézós és dohányárus bódék zártak be délutánra.)

Pár órával később - és túl egy sörön - már a nagyszínpadnál várunk arra, hogy a brit DJ, Fatboy Slim színpadra jöjjön. Jön is, és kényelmesen leül a színpad legelejére, várja, hogy az emberek tapssal bíztassák. Mezítláb van, és kólát iszik. Vagy legalábbis kólásüvegből iszik. "Minek erőlködjek, ha én vagyok a legjobb?" - jelenik meg angolul a színpad mögött kivetítőn, majd "Right here, right now" - vág bele a zenébe. "Ez mennyire rossz, és mégis mennyien vannak" - jegyzi meg mellettem valaki. Nem várjuk meg a koncert végét, hanem veszünk egy kürtőskalácsot, egy lángost, és átsétálunk a mexikói Los Abajos koncertjére. Puck ska-t játszanak, nagyon jól.

Hazafele menet hajnalban megfújuk egy alkoholszondát a kijáratnál álldogáló hossteseknél. A triplanullás fújásommal JóFej lettem, azaz Józan Felelős Járművezető - kapok is egy ajándékcsomagot. Nem úgy, mint a mellettem lévő srác, aki 0.83-at produkál. De ezt az értéket is kevésnek tartja, ezért húz még egy nagyot a kezében tartott vodkásüvegből, és ismét belefúj.

Bacsárdi László
Fotó: Jambrich Melinda



2008. július 14., hétfő 16:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület