CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2023. jĂşnius 9., pĂ©ntek, Félix, Annabella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

XIII. Német Kultúrhét

A nemzetközi kórustalálkozó kórusainak felvonulásával kezdődik július 19-én, szombaton, 14.00 órakor a két napig tartó rendezvénysorozat a Liszt Ferenc u.-Orsolya tér - Szent György u. - Lenck átjáró - Várkerület - Városház u. - Fő tér útvonalon.
14.30 órától a Fő téren az összes résztvevő közös produkciójára kerül sor. Ezúttal négyszáz torokból csendül fel egyszerre a dal.

A soproni egyetem Erzsébet u. 9. szám alatti aulájában 17.oo órától a Nemzetközi kórustalálkozó gálaműsorára várják az érdeklődőket, amelyen a magyarországi német nemzetiségi kórusok között fellép Alsógalla, Ágfalva, Bánfalva, Brennbergbánya, Fertőrákos, Győr, Herend, Kimle, Környe, Kőszeg, Rábafüzes, Úrkut, és Szederkény kórusa. A nemzetközi kórusok között pedig St. Georgen, és Schattendof énekkarainak műsora gazdagítja a programot. A rangos kulturális eseményt dr. Fodor Tamás, Sopron város polgármestere nyitja meg.

A rendezvény folytatásaként ugyancsak a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának aulájában baráti esttel folytatódik a program, amelyen a jó hangulatot a Fröhlich Zeneiskola (Németország) és a Madarasi Harmonikaegyüttes szolgáltatja.

Vasárnap, július 20-án délelőtt, 10.30 órától délig kórusbemutató helyszíne lesz a Fő tér, ahol az összes, a programban szereplő kórus fellép, 16.00 órától szabadtéri harmonikakoncert kíséretében soproni és osztrák borosgazdák borait lehet kóstolgatni majd, és házi sütemények, zsíroskenyér is várja az érdeklődőket.

19.00 órakor Firtl Mátyás országgyűlési képviselő köszöntőjét követően, szabadtéri fúvóskoncertet ad Robert Payer és az Original Burgenland Kapelle (Németország).

A Sopron és Környéke Német Kultúrklub rendezvényeire a belépés díjtalan, ugyanakkor a szervezők szívesen fogadnak adományokat, amelyeket az 1946-os kitelepítési emlékmű felállítására fordítanak.
A rendezvény támogatói a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány, a Magyar Országgyűlés Emberi jogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottsága, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, Emmelschuh Kávéház, Schattendorf, Brixzaun Neudörfl, Eduard Haring, Walter Rossmann, Schattendorf, Loipersbach, Baumgarten.BTÉ
Fotó: cyberpress2008. július 17., csütörtök 14:44


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület