CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Átvette díját Michael Töltl

A soproni Városháza dísztermében tartott ünnepségen adta ma át dr. Fodor Tamás polgármester a Pro Urbe Sopron-díjat a soproni születésű, de Bad Wimpfenben élő, Michael Töltlnek, aki a Bad Wimpfenben működő Sopron Kulturális Egyesület elnöke.

Az ünnepség alkalmával dr. Fodor Tamás beszámolt Sopron közelmúltbeli eseményeiről, amelyek között a testvérvárosi kapcsolatokról szólva kiemelte: Sopronnak két olyan testvérvárosa van, amelyhez a közös történelmi múlt is szorosan köti. Ezek között az egyik – Selmecbánya mellett – Bad Wimpfen, az a hely, ahol hazára leltek az 1946-ban Sopronból kitelepítettek, így Michael Töltl családja is.



- Bad Wimpfennel a kapcsolat szoros, szerteágazó és rendszeres – mondta a németországi testvérvárosi kapcsolatot méltatva dr. Fodor Tamás, aki reményét fejezte ki, hogy a jövőben is lesznek olyan fiatalok, akik ezt a kapcsolatot továbbviszik, ápolják.

A Pro Urbe Sopron-díj elismerés átvétele előtt Michael Töltlnek a testvérvárosi kapcsolat létrejöttében és fenntartásában, több évtizedes, áldozatos munkában szerzett érdemeit ismertetve, dr. Fodor Tamás hangsúlyozta: Michael Töltl, - akinek fontos szerepe volt a Bad Wimpfen-i Ödenburg/Sopron Múzeum létrehozásában, - a mai napig segítője az élő testvérvárosi kapcsolat fenntartásának.

- Örülök és annak és büszke vagyok, hogy szülővárosomban vehetem át a város kitüntetését –mondta Michael Töltl, aki külön megköszönte Sopron képviselőtestületének, hogy egyhangúlag tartották a Pro Urbe Sopron díjra érdemesnek.
Az ünnepségen jelen lévő németországi vendégek nevében Claus Brechter, Bad Wimpfen polgármestere köszönetet mondott Hirschler Rezső és Gimesi Szabolcs, előző polgármestereknek és mindazoknak az elődöknek, akik létrehozták és működtették az egyesületet, és a két város közötti, további, a jövőt szolgáló kölcsönös együttműködés fontosságát hangsúlyozta.






BTÉ




2008. július 25., péntek 18:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület