CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. június 20., csütörtök, Rafael napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Nekünk éneklik majd a dalt
Sziget Fesztivál 2008 - a Magyar Dal Napja
2008. augusztus 11.

Egy nyolc órás monstrekoncert keretében az elmúlt öt évtized legnagyobb slágerei csendülnek fel augusztus 11-én, a Hajógyári szigeten a Magyar Dal Napján.

Az egyszeri és megismételhetetlen bulin elhangzó majd' nyolcvan slágert több mint kétszáz előadó közreműködésével hallhatjuk majd a Sziget Nagyszínpadán. A többnyire eredetiben megszólaló dalok mellett számos egyedi előadást is hallhatunk: Ákos például Demjén dalt, Lovasi Tankcsapdát ad elő, és erre az alkalomra összeáll a Rock Allstar csapat is.

Augusztus 11-én, a Sziget mínusz egyedik napján érdemes kora délután kilátogatni a Hajógyári szigetre. A Nagyszínpad kivetítőjén már 13 órától pörögnek a klipek, kivált azon daloké, melyek most nem csendülnek fel élőben a színpadon. 15 órakor a Budapest Bár előadói Németh Juci, Rutkai Bori, Kiss Tibor, Keleti András, Lovasi András lépnek a deszkákra, s hallhatóak lesznek a múlt dalai, új hangokkal. Utánuk jön a rap blokk: Animal Cannibals, Sub Bass Monster, Ganxsta Zolee és a Kartel. Ebben a blokkban felcsendül a hazai rap egy alapműve is: a Ludditák a Pajor Tamás előadásában elhíresült Brék című Neurotic számot viszik színpadra.

Négy órától Gerendás Péter csap a húrok közé, majd Neoton slágereket hallhatunk. Utánuk lesz Beatrice, Ős-Bikini és Bikini is. Ebben az órában zárásként Lukács Laci penget el két Tankcsapda számot. A következő etapban jönnek a underground alapvetések: URH, Kontroll Csoport, Sziámi, majd Balázs Fecó ad elő egyveleget saját dalaiból. Ezután jön két KFT szám, majd Bródy János és Tolcsvay László dalol el egy-egy örökzölddé avanzsált szerzeményt. Délután 6 órakor lép színpadra Cipő a Republicból, majd a hazai jazz alapú dalszerzés két jeles személyisége, Szakcsi Lakatos Béla és Babos Gyula szerzeményeit hallhatja a nagyérdemű. Lovasi András a Csík zenekarral együtt lép fel, egyrészt saját dalát valamintegy Tankcsapda és egy Quimby szerzeményt énekelve. Majd színpadon a Pál Utcai Fiúk és őket követi Presser Gábor, Novák Péter, Geszti Péter, akik a Neked írom a dal című szerzeményt adják elő. Ezt a blokkot a Quimby zárja. Somló, Geszti, Dés neve fémjelzi a következő blokk első felét, melyben Rapülők .s Jazz+Az dalok is felcsendülnek, majd Karácsony János és Katona Klári, később Földes Hobo László és zenekara kapja meg a színpadot. Este nyolckor, az alkalomra - Frenreisz Károlyból, Tátrai Tiborból, Török Ádámból, Ferenczi Györgyből, Vikidál Gyulából, Pálvölgyi Gézából és Takáts Tamásból - összeállt Rock Allstar csapat ad elő magyar "rock-klasszikusokat".

Ezt követi az Omega Tribute Band, s felcsendül a 10000 lépés, a Fekete pillangó, és a Petróleumlámpa is Keresztes Ildikó, Kalapács József és Roy vendégszereplésével. Később Szörényi Levente és Bródy János lép a Sziget Nagyszínpadára és a Társulat előadásában felhangzik egy egyveleg az István a királyból is. 21 órakor Rúzsa Magdi elénekli a Ha én rózsa volnék című alapdalt, majd magyar musicalekből hangzik el válogatás Novák Péter, Gazdag Tibor, Puskás Péter, Fekete Linda előadásában. Aztán jön csikidam és rockandroll és hallhatunk egy Fenyő-Szikora duettet is. Majd színpadra perdül az acélváros legnépszerűbb zenekara, az Edda. Az utolsó órában lép fel Ákos egy Demjén számmal illetve egy Presser kísérettel. Őt követi Zorán és a Back II Black: Zene nélkül mit érek én? című örökbecsűvel.

A nyolc órás monstrekoncertet 23 óra előtt a finálé zárja majd.2008. augusztus 04., hétfő 01:51


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület