CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Közlekedés az idei Szigetre
Sziget Fesztivál 2008
2008. augusztus 13-18.

Tömegközlekedéssel, bringával és hajóval érkezzenek az idei Szigetre - erre kérik a szervezők a fesztivál látogatóit. A Budai Rakpart lezárása tovább nehezíti a helyzetet, ezért a szervezők sűrítik a hajójáratokat, több hév és külön buszjárat is indul.

Sajnálatosan az idei Sziget és a Budai Rakpart alatt történő főgyűjtő csatornaépítési munkálatok kezdési időpontja egybeesnek, s a határidők miatt nem lehet a munkákat elhalasztani, így a rakpart lezárás miatt még nehezebb lesz a közlekedés a Szentendrei úton és környékén. "Ugyan a Szépvölgyi útnál a rakpart felé, saját költségünkön nyittatunk egy ideiglenes átjárót, azonban a sínek keresztezése miatt ez rendkívül kis forgalmat tud csak átengedni és csak célforgalmat érdemes rajta bonyolítani" - mondta Tóth Tibor, a Sziget szolgáltatásfejlesztési vezetője. A legjobb megoldásnak azt tűnik tehát, ha a közönség nem gépjárművel érkezik, hanem a Sziget-szervezők által ajánlott alternatívákat alkalmazza. Egyrészt a BKV sűríti járatait és több kocsiból álló HÉV szerelvényeket fog indítani, amelyek az éjszakai órákban is közlekedni fognak. Másrészt menetrendszerű különbusz járatokat indítanak a Szigetről az éjszakai órákban (23 órától- 05 óráig, 350.- Ft), a város több forgalmas csomópontját érintve. Az elmúlt évek legnépszerűbb és leggyorsabb Szigetre jutási lehetőségét a hajójáratokat tovább sűrítik és menetrendjüket meghosszabbítják (a -1. és 0. napon 12 órától 24 óráig, utána 12 órától 04 óráig, 500.- Ft), valamint most már három indulási - érkezési pont is (Jászai Mari tér, Vigadó tér, Batthyány tér) az érdeklődők rendelkezésére áll.

"Mivel a forgalmi dugókon túl a környékbeli gyárterületeken kialakított fizető parkolók befogadóképessége is véges, arra kérjük minden látogatónkat, hogy azért se gépkocsival közelítse meg a rendezvényt, mert ha előbb utóbb ide is jut, nem fog tudni sehol szabályosan parkolni." – mondta a szolgáltatásfejlesztési vezető. "A szabálytalanul parkolókkal szemben a közterület felügyelők és a rendőrök is fokozottan fellépnek majd." - adott nyomatékot a kérésnek.

Idén újdonságként, a lakók kérésének eleget téve, az önkormányzattal közösen a szervezők lezárják a rendezvény gépkocsi forgalma elől a Sziget bejárata körüli kis utcákat és oda csak az ott lakók hajthatnak majd be. "A köztisztasági vállalattól a rendezvény teljes idejére folyamatos, fokozott közterületi takarítást rendeltünk meg a környező külső területekre is. A rendőrséggel együttműködésben több ponton is forgalomirányítással, állandó járőr szolgálattal, a közterületek rendjét óvó biztonsági őrökkel is igyekszünk fokozottan ügyelni a közlekedés- és közbiztonságra." - mondta Tóth Tibor.



2008. augusztus 06., szerda 04:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület