CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

A Tenkes kapitánya - musicalben

Musical formájában kel új életre július 15. és 19. között a siklósi várban az egykori legendás tévéfilmsorozat, A Tenkes kapitánya - hangzott el a produkciót beharangozó sajtótájékoztatón, amelyen az egykori szereplők közül Pécsi Ildikó, Vajda Márta és Szilágyi István is megjelent.

A Tenkes kapitánya musical verziója köré egy tavasztól nyár közepéig tartó eseménysorozatot szervez a város, a Szent György-napi borversenyen veszi át például a siklósi vár kulcsát az új "kapitány", Stohl András.

Marenics János, Siklós polgármester felidézte, hogy nem volt olyan lakója a városnak, akinek legalább egy rokona ne játszott volna a 13 részes tévésorozatban, amelyet Fejér Tamás rendezett, és amelynek sokszor felhangzó zenéjét Vujicsics Tihamér komponálta. A musical zenéje Ács Bálint munkája lesz, aki egyelőre csak annyit mondott el, hogy támaszkodnak a Vujicsics-féle főcím-motívumra, valamint, hogy Kuna Máté és Kuna Bence végzi a hangszerelést.

Ács Bálint egyébként a Vándordiákot formálja majd meg az előadásban. Eke Máté szerelmét Ács felesége, Brunner Márta alakítja, aki így édesanyja nyomdokaiba lép, hiszen Vajda Márta játszotta annak idején a tévésorozatban Székely Veronikát.

Rózsa cigánylány szerepét, amelyet a sorozatban az akkor még pályakezdő Pécsi Ildikó alakított, a musicalben Gubás Gabi kapta. A sajtótájékoztatón Pécsi Ildikó úgy emlékezett: önfeledt játék volt a forgatás.

A produkció rendezője Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója lesz, aki szintén feltűnik majd a színpadon a Tábornok szerepében. Mint azt a rendező elmondta, június 21-től már Siklóson próbálnak a színészekkel és mintegy 60 kaszkadőrrel, táncossal.

A Tenkes kapitánya máig a magyar televíziózás legnagyobb hatású, legendás alkotása - vélekedett Balikó Tamás, akinek elképzelése szerint a színpadi változat is filmszerű lesz.

A főszerepet játszó Stohl András a sajtótájékoztatón megjegyezte: bár alakítása más lesz, mint Zenthe Ferencé volt, reméli, hogy méltó lesz az ő remek játékához.

A musicalben Eberstein ezredes - akit a sorozatban Ungvári László alakított - Hajdú Steve lesz, de Magyar Attila, Koncz Gábor, Beleznay Endre, Makrai Pál is szerepet kap a darabban. A kétszer 70 perc hosszú zenés játék dramaturgiai munkálatait Thuróczy Katalin végezte el, a jelmezeket Pilinyi Márta tervezi, a látványterv Steiner Zsolté, a Pécsi Nemzeti Színház szcenikusáé.

Forrás: MTI



2009. április 09., csütörtök 17:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület